Střevní potíže u dospělého

Anonymní
13.12.21 12:39

Střevní potíže u dospělého

Zdravím, je to pro mně intimní téma, tak raději anonym.

Jde o to, že je to nějaký rok až tři, v podstatě co mi diagnostikovali PCOS, kdy mám neustálé potíže s plyny ve střevech a nafouklým břichem. Už jsem zjistila, že to se syndromem může mít spojitost a už i vím, kterým potravinám se vyhnout. Bohužel nemám pocit, že by to nějak zabíralo. Přijde mi totiž, že moje strava nemá na moje střeva snad vůbec vliv (vím, že má, ale už nevím co s tím). Vypozorovala jsem, že když nejdu do práce a vstanu později, plyny a zažívání mě tolik netrápí, ale když vstávám do práce, což je okolo 5. ráno, tak jsem nafouklá a neustále mi vrčí ve střevech. Je mi to až trapné, protože sedím v kanceláři kde je ticho a jde to dost slyšet. Samozřejmě se mi chce často i prdět. Co se týče stolice, většinou mi nejde se vyprázdnit úplně. Přijdou na řadu spíš plyny, kus stolice, plyny, pak měkčí stolice a pak už nic, ale vím, že to ještě nebylo vše, jen to prostě nejde. Nemáte prosím někdo zkušenost a radu která by mi pomohla? Nafouklost mě opravdu hodně obtěžuje, není chvilka kdy bych na to nemyslela, pořád se cítím “plná” a jako balón. Espumisan mi dlouhodobě nikdy nepomohl. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.12.21 13:01

Co probiotika? :think: bereš nějaká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
13.12.21 13:21

Nejspíš máš syndrom dráždivého střeva. To je především psychosomatická záležitost. Taky bojuju. Chce to hlavně zapracovat na stresech, mít psychickou pohodu. Je to těžké, já vím. Z doplňků stravy mi pomáhají Schindeleho minerály. Ty můžu doporučit. A držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2223
13.12.21 13:26

Zkusila jsi na nějaký čas vyřadit laktózu? Ta toto dělá velmi často. Pár dní si ji hlídat ve všem co jíš a uvidíš. Pokud by to nezabralo, tak ještě nějaké další testy na potravinové intolerance. S probiotiky mám zkušenost, že spíše zhoršily. Ale je to vše individuální. Jo a kupodivu i lepek to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
13.12.21 15:46

Ja jsem mela podobné problemy. Byla jsem porad nafoukla a hodne me bolelo bricho. Pomohlo nasadit bezlaktozovou dietu 😊 ale musis vydrzet, me trvalo treba tyden-dva po vysazeni mleka nez se mi to spravilo 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
13.12.21 17:04

Intolerance potravin, laktozy, lepku, histamin atd… se testují u alergologa.
Nechej se vyšetřit. Výsledky mohou překvapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí