Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den před nejakýma pár měsicama jsem psala jak nedávám psychicky školu, a teď vím že je to všechno v ******…ve škole jsem nebyla už dva týdny..když nepočitám praxe na ktere sice ráda chodím ale trochu mě tam dusí šéf s kterým jsem před tím byla za dobře. Bohužel si uvědomuju že školu buď dám a nebo spíš prostě ne. Za cely tento školní rok jsem byla ve škole minimalně a osobně se mi to fakt už tak všechno nahromadilo že nemám sílu pokračovat, nevím co dělat. Cítím silnou prázdnotu v sobě nebaví mě žít kvůli tomu, jsem v silných depresích nevím co by mě zase dělalo šťastnou ve středu jdu k psychologovi tak mu to tam všechno řeknu co jsem si zažila za tu dobu co jsem u něho nebyla. Potřebuju to teď ze sebe dostat tak píšu sem. Bohužel fakt nevím jak to budu zvládat s prácou potom mám strach že skončím někde pod mostem. Prostě tolik strachu který mě ničí a jen přihoršuje radši bych umřela a utekla před tema problémama. ![]()
@Kikina499 No nenapsala jsi, co konkrétně nedáváš a proč do té školy nechodíš? ![]()
@unuděná jo omlouvám se kvůli úzkostem co mám. Už dlouho beru prášky chodím psycholog/psychiatr k psychologovi chodím kradší dobu je to, ale furt těžké…když to řeknu straším lidem řeknou že to je celkem silné na to že jsem tak mladá a beru lexurin a takové prášky…
@Kikina499 píše:
@unuděná jo omlouvám se kvůli úzkostem co mám. Už dlouho beru prášky chodím psycholog/psychiatr k psychologovi chodím kradší dobu je to, ale furt těžké…když to řeknu straším lidem řeknou že to je celkem silné na to že jsem tak mladá a beru lexurin a takové prášky…
Tak když bereš lexaurin, jistě ti ho píše psychiatr. Jak jinak se léčíš, než zobáním léků?
Co studium na rok přerušit a dát se dokupy?
@unuděná a co mám dělat když to přeruším? Jinač jak jinač se lečím snažím se chodit ven s kamarádama většinou mi to pomůže mám aspoň chuť přetrpět ten týden do víkendu…chodíme ven tady po vesnici takže to mám blízko nemusím nikam jezdit a jsem v klidu…většinou mám potom lepší náladu když se venek vyvede a je zábava.
Příspěvek upraven 13.12.21 v 11:10
@Kikina499 píše:
@unuděná a co mám dělat když to přeruším?
Hele, ty nemáš rodiče? Nebo jak se stane, že jsi v takovém psychickém marastu a nikdo kolem tebe to neřeší?
@unuděná mám rodiče, ale mamka mi furt opakuje to samé já aj když jí řeknu co mě trápi tak ona dojde uplně s jiným alternativním nápadem proč mi děla problém chodit do školy, přitom ja ji řeknu asi 1000× že mi býva nevolno a mám kvůli tomu strach jako člověk co má slabší fobii ze zvracení, že mi děla problém sedět ve škole protože jsem tam prakticky uvázaná že nemožu odejít a tak. A taťka ten to neřeší ten mi řekne že jsem nenormální…a mě přejde chuť s jím neco řešit.
@unuděná jinač rodiče mám rozvedené. A všechno se to stalo až po rozchodu rodičů ono to nedošlo hned ale třeba až po roku. Já měla občas problémy když jsem byla mladší že mi bývalo zle tak jsem nemohla usnout, ale školu a všechno jsem zvládala.
Příspěvek upraven 13.12.21 v 11:15
@Kikina499 Ví máma, že bereš léky od psychiatra? Zná tvou diagnózu?
@unuděná ano ona semnou k začátku k psychiatrovi chodila teda jen do čekarny ona sama s ním nijak nemluvila. Ano ví co všechno beru. Já to vždy všechno řeknu co mi psychiatr/psycholog řekl. Psycholog teď chtěl udělat společné sezeni, ale mámka teď nemá moc čas do toho bratr který u ní teď bydlí ma covid takže do konce tohoto roku nic, ale měli by jsme jít spolu k psychologovi.
@Kikina499 Já nevím no, co ve škole domluvit individuál? Nemáte tam nějakou psycholožku? že bys jí řekla o svých problémech a ona ti poradila, jak by šla výuka upravit, abys jí zvládala?
@unuděná Větší problém je že se kvůli tomu fakt jsme schopné strašně pohádat a její přítel to už vůbec nechápé. Já jí nevyčítám koho si našla, ale ja osobně z toho moc šťastna nejsem když mě proste její přítel moc nebere.
@Kikina499 píše:
@unuděná Větší problém je že se kvůli tomu fakt jsme schopné strašně pohádat a její přítel to už vůbec nechápé. Já jí nevyčítám koho si našla, ale ja osobně z toho moc šťastna nejsem když mě proste její přítel moc nebere.
A proč by tě měl její přítel „brát“?
Nekomentuj mámy výběr partnera, jen ho prostě respektuj. To s tvým problémem nemá nic společného.
@unuděná už jsem to řešila nedávají IP na zdravotní potiže..když jsem zjistila že se neco takového dal sehnat byla jsem šťastná, ale když jsem zjistila jak to oni berou že to moc nedávají a už vůbec na zdravotní problémy tak mě to zase zničilo.
@Kikina499 No tak si budeš muset v hlavě srovnat, jestli tu školu chceš dokončit nebo ne. Jak se ti pak bude sedět někde za kasou, když nedostuduješ? To nedáš už vůbec ne?