Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@unuděná dalo by se říct že ano s tým že mi bude zle potom je cely den prostě zničený fobie je v tomto fakt hodně složitá řikam ona je to asi nejaka slabší forma ale zkuste si v takovém stavu jet autobusem. Pro mě vlastně taková bezpečná zóna u mě doma kde se aj kolikrát uklidním. Ale to neni jen se školou dřiv jsem jezdivala všude s kamošema všechno možné teď mě nikdo nemože dostat ani na kebab když chcou jet do města. A tam jezdim aj na školu prakticky to je furt a ta stejná dálka akorát místo busem jedu autem. Ale když mám jet k psychologovi tak mi to nevadí ani když tam sedím tu hodinu jsem klidna a v pohodě. Pak si koupim neco na jidlo a jedu dom ja prostě nevydržím třeba tych 8 hodin co máme ve škole kdyby to byli třeba 3-4 hodiny pohoda.
@Kikina499 co budeš chtít dělat, až budeš muset být 8-12 hodin v práci?
@Cenarius ono by bylo jednoduší si přečíst co jsem napsala do hlavni diskuze…tam je napsané NEVÍM JAK BUDU ZVLÁDAT PRÁCI…když teď nedávám ani tu školu
@Cenarius chodím o letních prázdninách…tyto jsem teda nebyla protože jsem spadla na kole a měla jsem špatné koleno, ale od 15ti jsem chodila a ještě jsem chodila jak zavřeli poprvé školy tak místo praxi protože jsme je neměli.
@Kikina499 no vidíš, tak když ti nedělají brigády žádný problém, proč by mělo dělat zaměstnání?
@Cenarius já chodila k mamce do jednoty kde pracuje…jakože i když na prácu s lidma nejsem jako za pultem jsem trpěla kolikrat s tym salámem..a to jsem tam byla od 13:00 nebo 14:30 a 16:30 se končilo taky to nebylo tak dlouho a na praxách jsem normálně
8 hodin od začatku až do konce někdy to zvládám lip někdy míň ale jde to
.
Můžeš přerušit školu a dát se psychicky dohromady. Individuální výukový plán ze zravotních důvodů by mohl být řešením situace, nechat si napsat doporučení od psychiatra na IVP.
Když se necítíš dobře, můžeš se nechat hospitalizovat, aby se ti lépe nastavily léky.
Jsi ve třeťáku na učilišti. Máš už 18 let? V 18 letech si školu přerušuješ na vlastní žádost. Rodiče nic nepodepisují. Hospitalizaci si taky můžeš zařídit sama.
Zkus vyměnit psychiatra. Lexaurin je návýkový, nic moc prášek
Jestli neví, vyžádej si konzilium na vyšším pracovišti NUDZ Praha ambulantně nebo hospitalizace jak se objednat?
Kromě individuální psychoterapie se dá využít taky skupinová. Různé docházkové skupiny, denní stacionáře pro úzkostně-depresivní poruchy. Nějaký bys měla najít i ve svém okolí a psychiatr by tě měl omluvit ze školy.
Terapeutické programy na úzkostně-depresivní stavy probíhají na psychoterapeutickém oddělení s hospitalizací, cca 6 - 8 týdnů. Hodně aktivit, terapie nudz https://www.fnol.cz/…oddeleni-32c
Namísto hospitalizace anebo po hospitalizaci můžeš jet do lázní na tři a jeden týden prodlužko, Jeseník, Karlova Studánka, Dolní Lipová. Psychiatr dává doporučení, když splníš kritéria.
V 18 letech si léčbu řídíš sama. Podle toho, co jsi napsala, rodiče tě moc nepodporují v léčbě. Tak si musíše sama promyslet, co pro sebe udělat, aby bylo lépe.
@unuděná píše:
![]()
Ty jsi proboha co za lidskou hyenu??
Na tom není nic hyenistického. Zcela konkrétní případy čtyřkařů od shora až dolů že všech hlavních předmětů + bonus 2 nebo 3 z chování. Realita dnešních dnů. Když je někdo na trojkách, už si troufá na maturitní obory.
@truelly píše:
Na tom není nic hyenistického. Zcela konkrétní případy čtyřkařů od shora až dolů že všech hlavních předmětů + bonus 2 nebo 3 z chování. Realita dnešních dnů. Když je někdo na trojkách, už si troufá na maturitní obory.
Znám lidi, kteří měli občasnou trojku na zakládce, udělali pak méně vyhlášený gympl a šli na docela těžká studia. ![]()
@jejjej píše:
Znám lidi, kteří měli občasnou trojku na zakládce, udělali pak méně vyhlášený gympl a šli na docela těžká studia.
Asi byly slabé ročníky. Za mně trojkaři neměli šanci a teď je to obdobné. Na gympl trojkaři už nehrozí.
@jejjej to je moc hezké ja přemýšlím že to přeruším ale ja nevím co dál pak…
Zkus se zeptat psychiatra, jestli by tě o letních prázdninách neposlal na šest týdnů na pavilon 18 B v PL v Kroměříži. Mohlo by ti to pomoct. Je to jako lázně nebo tábor, ne jako blázinec. Nebo aspoň před lety bylo.
@Kikina499 píše:
@jejjej to je moc hezké ja přemýšlím že to přeruším ale ja nevím co dál pak…
Máš hodně možností. Vždyť jsem je vypsala.
@Anonymní píše:
Zkus se zeptat psychiatra, jestli by tě o letních prázdninách neposlal na šest týdnů na pavilon 18 B v PL v Kroměříži. Mohlo by ti to pomoct. Je to jako lázně nebo tábor, ne jako blázinec. Nebo aspoň před lety bylo.
Myslíš toto? odkaz na terapii v Kroměříži