Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Za mě to děláš dobře - nabízej mu pití, po lžičkách a bude to dobré. Tekutiny přijímá, tak bych se nebála.
@Anonymní píše: Více
Má to dobrý průběh, hlavně že udrží tekutiny. Ohledně toho čůrání, ta moč by neměla být tmavá (oranžová, do hněda) a taky by neměla být výrazně cítit, což byste dobře viděla i v té plence. Nám se osvědčil Hylak, ohledně jídla kuřecí vývar (kuře bez kůže) nejdřív samotný a pak s rýží a trochou mrkve, rýže místo brambor byla na ty průjmy lepší. Pak přidat rohlík, obrat do polévky i maso, až se mu uleví. To bude dobré ![]()
@Catalina123 mate pravdu, me vubec nenapadlo dat do polévky rýži místo brambor jelikož moc rýži nema rád. Ale vývar mi jeste zbyl tak zkusim přidat trochu rýže.
Ted se docela rozpil, vypil najednou 200ml kdyz se probudil tak jsem strasne rada akorát pred tim mel zas průjem ale teprve dnes po druhé tak si myslim ze je to zatim v pořádku. Spal ted 3,5 hodiny ale je pořád unavený a dost mrzutý.. už at je to pryč
Podle mě má malý rotaviry. Ale jestli se ted napil, tak to vypadá už nadějně. My před 3 roky skončili v nemocnici s rotaviry, bylo to šílené. Ale u vás to vypadá, že už bude lépe. Ať pije pije, opatrně, ale furt. Nás tenkrát hospitalizovali, syn byl už dehydrovany, mel popraskane rty, šílené, ale vlastně to bylo hrozně rychlé. Držím palce, ať to máte brzy za sebou.
@suzka1 myslíte ze by byl takovy průběh u rotavirů? Co jsem četla tak tam je to daleko horší průběh.
On nezvracel ani 24h a teplotu měl také jen pár hodin, průjem podle me také pomalu ustupuje. U rotaviru jsem četla že to zvracení trvá několik dní a průjem maji děti třeba každou půl hodinu.
Ted už je jen nalej hodně unavený, teplota jen zvýšená. Tak nevim ![]()
Ahoj, syn 3 roky od ve čtvrtka z ničeho nic začal zvracet. Zvracel hodně a několikrát za sebou, když se napil hned to šlo ven. Neudržel v sobě nic ani po delší pauze po zvracení tak jsme večer jeli na pohotovost jelikož jen spal a byl takový nic moc. Tam nám řekli že to bude střevní viróza a at mu zkusíme nasadit kinedryl a ors po lžičkách a pokud i tak bude zvracet tak hospitalizace.
Přijeli jame domu, dala jsem kinedryl a trochu ors a usl, spal 2h pak to slo ven ale mel počůranou plenu tak jsme usoudili ze je to lepší než bylo kdyz v sobe neudržel ani kapku.
Naposled zvracel v noci ze čtvrtka na pátek v 1 ráno a od te doby uz nic. Chtěl hodne pít celou tu noc a furt se budil ze ma žízeň ale davala jsme mu jen po doušcích každou chvíli bud studený ors nebo černý čaj. Rano byl lepší jen unaveny a pak se přidala teplota 38 max, kousl si do rohliku, do piškotu a cely den víceméně prospal akorát od cca 13h uz moc nechtěl pít takže pil jen po doušcích které jsem mu nabízela co to šlo. Za den měl včera 4pocurane pleny. V noci se trochu víc rozpil, dal si třeba 8 loků každou hodku a ráno taky docela pil. Pak měl průjem znova na který jsem nasadila tasectan. Snědl asi 10lzic kuřecího vývaru s troškou brambor a mrkve. Teplotu má od rána max zvýšenou 37,5
Průjem byl jen 2× ale opět uz moc nechce piti.
Dnes od 8 rána vypil treba 250-300ml a 2× čůral což se mi zdá málo.. Porad by jen spal, je vzhůru tak hodku max a zase jde spinkat.
Moje otázka zní zda vam to prijde ok a nemam si delat takovy starosti.
Trápí me ted jen ty tekutiny ze moc nečůrá a je hodně unaveny ale kdyz je vzhůru tak komunikuje ale stále polehává a kouká třeba na pohádky.
Piti mu nabízím vždy když se probudí a kdyz je vzhůru tak každých 10-15min dávám alespoň loka.
Syn takto nikdy nemocný nebyl, za 3 roky jsme poprvé byli na pohotovosti a mam o něj strach ale zas nechci přehánět a plašit.