Střídavá péče a dvě školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37132
2.2.23 15:17

No celé je to blbé, dle mého soud stridavku nenaridi prave z toho důvodu, že by dítě muselo mít dvě školy. To by bylo chudák, si to představ, dva různé kolektivy, kde by v každém bylo jen napůl (protože by přicházelo o půlku zážitků se spolužáky), dva různé styly výuky, každá škola má jiné učebnice, jede jiným tempem, to by bylo pro dítě (a prvňáčka zvlášť) strašně matoucí, nemohla by mít žádné kroužky, protože by opět všude půlku času chyběla a nestihala tempo ostatních atd atd. Tady je fakt na místě sehnat nějakou mediaci a v zájmu dítěte se nějak rozumně dohodnout, protože takhle si děláte naschvaly přes to dítě a to to nejvíc odnese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.2.23 15:21
@Matt 02 píše:
Jsi normální, proč on, ona se stěhovala. Taky může jít dcera do jeho péče a může si pro ní jezdit na víkendy, když teda se nechce stěhovat a není ochotná dopřát dceři oba rodiče.

Ona se pravdepodobne stehovala k rodine, protoze zena s malym ditetem malokdy zvladne komercni najem se smesnym vyzivnym.
Mel to tehdy resit, ted uz ma smulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.2.23 15:22
@VitaminC píše:
Prestehovala se „pred lety“, to mel resit tehda.
Dite je doma tam, kde je, prestehovat se muze otec.

A proč zrovna tam, pokud je ve střídavé péči může to být klidně tam, kde je otec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.2.23 15:23
@ivašot. píše:
Pochopila jsem, že ji chtěl od začátku. Málokdy se zastávám otců, ale v tomhle případě skoro musím. Zakladatelka věděla, že otec má zájem a stejně se odstěhovala…Asi se měl bránit soudní cestou :nevim:

Mozna mel. Resit roky pote prestehovani je trochu mimo. Navic to muze byt treba takovs vzdalenost, kterou by soud vubec neresil, ale zaroven je to uz narocne na kazdodenni dojizdeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.2.23 15:24
@Lama Lama píše:
A proč zrovna tam, pokud je ve střídavé péči může to být klidně tam, kde je otec. :nevim:

Ona neni ve stridave peci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
2.2.23 15:25

@Matt 02 Když mě s dcerou bývalý opustil a následně vyhodil z baráku, nešetřil obraty jako ať táhnu třeba do prd.le, ale hlavně pryč, ať se vůbec neohlížím na to, kde on bydlí a že si zařídí styk s dcerou, i kdybychom se odstěhovaly na Nový Zéland.
Bydleli jsme na konci světa, chudý kraj, žádná práce, já na konci mateřské a od něho měsíčně krásných 500,–.
Věř, že jsem vůbec nedumala jak mu to do budoucna ulehčit, prostě jsem musela někam, kde je práce a školky otevřené dlouho. Dokud jsem byla sama, bral si jí jednou za tři týdny na den a půl. Co jsem si někoho našla, může se přetrhnout s „péčí“ a házením viny za všechno na mě, jakobych já byla ta, co to takhle chtěla.
Tolik příběh další jedné, co „se odstěhovala a nemyslela na chudáka dítě“
To může mít takových podob… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
2.2.23 15:27
@VitaminC píše:
Ona se pravdepodobne stehovala k rodine, protoze zena s malym ditetem malokdy zvladne komercni najem se smesnym vyzivnym.
Mel to tehdy resit, ted uz ma smulu.

Nic takového nepíše, to jsou tvé dedukce. Ona píše úplně něco jiného. Já fakt nechápu, jak si to některé představujete? Když se otec nestará, máte s tím problém, s čím se naprosto ztotožňuji, to je špatně, dost to o něm vypovídá, ale když se otec chce starat, má zájem, tak je přece blbost, chovat se jako zakladatelka. Odnese to dítě, je to sobecký, hnusný a takové matce nejde o dítě. Já fakt nechápu, jak některé přemýšlíte :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
2.2.23 15:28

Znám jeden případ, kdy rodiče mají střídavku, bydlí 300 km od sebe a dítě opravdu má dvě školy. Jedná se ale o dítě druhý stupeň ZŠ, jak to měli dřív, to netuším. Školy fungují perfektně, učitelky z obou škol si telefonují, sdílí spolu materiály, informují se a snaží se vše sladit tak, aby to pro kluka mělo hlavu a patu. Mají opravdu můj obdiv.
Jak je s tím ne/spokojený kluk, to těžko říct, ale tady je v pohodě, kamarády tu má, ve škole ho berou normálně (není tam jak nějaká návštěva).

Ale nenapsala jsi vůbec dost zásadní věc, jak daleko od sebe bydlíte. Jestli je reálné dojíždět do jednoho místa. Jestli je možné najít školu na půli cesty…
To mi nepřijdou špatné varianty, i když ideál to není.
Zvaž i jestli by nebylo řešení se přestěhovat blíž…

Nekonečné soudy jsou k ničemu, nečekej, co nařídí soud, ale hledejte řešení, JAK to udělat, jaký se dá udělat kompromis, aby to bylo přijatelné pro vás oba a hlavně pro dceru.
Otci bych ve střídavce nebránila. Ale zkuste třeba zvážit nějakou nerovnoměrnou střídavku, aby se právě nemuselo tak často dojíždět.
Zkrátka hledejte řešení, ne zbraně proti sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
2.2.23 15:28
@Kryptozoo píše:
@Matt 02 Když mě s dcerou bývalý opustil a následně vyhodil z baráku, nešetřil obraty jako ať táhnu třeba do prd.le, ale hlavně pryč, ať se vůbec neohlížím na to, kde on bydlí a že si zařídí styk s dcerou, i kdybychom se odstěhovaly na Nový Zéland.
Bydleli jsme na konci světa, chudý kraj, žádná práce, já na konci mateřské a od něho měsíčně krásných 500,–.
Věř, že jsem vůbec nedumala jak mu to do budoucna ulehčit, prostě jsem musela někam, kde je práce a školky otevřené dlouho. Dokud jsem byla sama, bral si jí jednou za tři týdny na den a půl. Co jsem si někoho našla, může se přetrhnout s „péčí“ a házením viny za všechno na mě, jakobych já byla ta, co to takhle chtěla.
Tolik příběh další jedné, co „se odstěhovala a nemyslela na chudáka dítě“
To může mít takových podob… :nevim:

samozřejmě, že podob může být mraky.
Ale tady z té podoby víme jen to, že otec o tu střídavou péči stál od prvopočátku a zakladatelka se stejně odstěhovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
2.2.23 15:32
@Matt 02 píše:
Nic takového nepíše, to jsou tvé dedukce. Ona píše úplně něco jiného. Já fakt nechápu, jak si to některé představujete? Když se otec nestará, máte s tím problém, s čím se naprosto ztotožňuji, to je špatně, dost to o něm vypovídá, ale když se otec chce starat, má zájem, tak je přece blbost, chovat se jako zakladatelka. Odnese to dítě, je to sobecký, hnusný a takové matce nejde o dítě. Já fakt nechápu, jak některé přemýšlíte :nevim:.

Jó, kdyby to bylo obráceně. Chlap dostal dítě do péče a odstěhoval se. To by tady asi moc pochopení nepobral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.2.23 15:32
@Matt 02 píše:
Nic takového nepíše, to jsou tvé dedukce. Ona píše úplně něco jiného. Já fakt nechápu, jak si to některé představujete? Když se otec nestará, máte s tím problém, s čím se naprosto ztotožňuji, to je špatně, dost to o něm vypovídá, ale když se otec chce starat, má zájem, tak je přece blbost, chovat se jako zakladatelka. Odnese to dítě, je to sobecký, hnusný a takové matce nejde o dítě. Já fakt nechápu, jak některé přemýšlíte :nevim:.

Odpovim ti klasickym emiminovskym klise - mel si davat bacha, kam ho strka.

Neni to blbost. Mas maly dite, vztah se rozpada, proste potrebujes pomoct, dite byva nemocne, ty musis makat na za dva… Jdes proste k rodine, to nejsou zadne dedukce, ale logika, kdyz uz tam bydli „leta“ a holcicce je sest let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.2.23 15:44

Polož si otázku, zda bys v tom neviděla problém, kdyby nešlo o školu a otec se třeba kvůli škole přestěhoval blíž(což se může stát, že se přestěhuje do stejného města či za něj, aby dopravní dostupnost umožnila dojíždět do školy).Se špatným vztahem nemá dítě nic společného, dítě má právo i na tátu, který má zájem a pokud by narazil na slušný OSPOD, tak by se ho zastal s tím, že jsou děti, které chodí do x škol ročně(třeba cirkusové) a pokud by otec nenašel státní, ale komunitní či svobodnou(v tom případě by se nemusel stěhovat),kde by bylo snažší se na tom domluvit na tom, že tam týden nebude a nebyla by povinnost otce řešit, že dítě musí dohánět týden v jiné škole, to by jsi řešila ty, takže by předání proběhlo třeba v pátek, ale celý víkend bys s ním doháněla týden kdy nebyl.Otec šanci má, ale nevim jestli nestojí za to s ním začít komunikovat, domluvit se na častějším kontaktu, než řešit toto. Pokud bych měla normálního bejvalýho a měl by zájem, tak by měl jednou za 14 dní víkend(klidně i prodloužený) a pokud by nebydlel moc daleko, klidně bych mu dítě dala s tím, že ho vyzvedne ze školy a večer přivede domu či půjde ráno do školy od něj. A samozřejmostí by byla půlka prázdnin a vánoce na střídačku, jeden 23.-28.12 do oběda a druhý 28.12. od oběda do 2.1. a po roce by se to otáčelo. Stejně tak bych neměla problém se domluvit na jarních prázdninách apod..Prostě aby dítě mělo oba rodiče, pokud jsou oba normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
2.2.23 15:50
@VitaminC píše:
Stridavku mu nikdo neda, aby dcera navstevovala dve skoly.
Hlavne klid.

V okolí máme rodinu, kluk od první třídy navštěvuje dvě školy. 14 dní i u mámy a 14 dní u táty. Jiné učebnice, jiný styl výuky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.2.23 15:52
@mikinka18 píše:
V okolí máme rodinu, kluk od první třídy navštěvuje dvě školy. 14 dní i u mámy a 14 dní u táty. Jiné učebnice, jiný styl výuky :roll:

Na zaklade rozsudku nebo dohody rodicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.2.23 15:58
@mikinka18 píše:
V okolí máme rodinu, kluk od první třídy navštěvuje dvě školy. 14 dní i u mámy a 14 dní u táty. Jiné učebnice, jiný styl výuky :roll:

Taky vim o rodině, kde jsou dvě školy, ale jedna neni státní a má to tedy nějak, že v té jedné je zapsaný oficiálně, ale má individuál a na individuálu navštěvuje druhou školu. Už je to déle, co jsem na to narazila, nějaké dva roky, ale asi to jde.Jen se musí brát ohled na to, jak to bude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí