Střídavá péče - jsem tak mimo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1557
1.5.22 16:16
@zoidberg píše:
To bylo její rozhodnutí, nikdo ji k tomu nenutil, nevzniká ji tím žádné právo na majetek cizího člověka. Tak samo můžu tvrdit, že se jí nechtělo makat a teď by chtěla parazitovat na druhém.

Tak prr s tímhle slovem..nejsem žádný parazit.
Pracuji ve škole, nejsem žádné nemamacenko.
Na plný úvazek.
A to je parazitivani? Že mám povolání, které je nedocenene, kdežto on se mezitím vyšplhal na zcela jinou pozici v interním žebříčku firmy, protože časově mohl?

Ad kolo - nevím kdo se na to ptal, stačilo by samozřejmě přispět, ale to on nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
1.5.22 16:19
@KovaJana píše:
Dítě může chtít být s oběma rodiči stejně, ale nemůže chtít střídavou péči. To je právní pojem, který nechápou ani soudci na Ústavním soudu a nechají to vykládat každého jinak. Dcera může být u obou rodičů stejně a může to být výlučná péče.
Na právničku pozor, snaží se tě někam manipulovat, jí žádné informace ani doklady dávat nemusíš. Pokud je součástí tvého příjmu daňové zvýhodnění, je třeba ho od příjmu odečíst, protože při střídavé péči si ho budete uplatňovat nejspíš střídavě, čímž tobě příjem poklesne a jemu vzroste.

Jeho Právnicka po mně chce příjmy za posledních 12 měsíců, i po něm. Tak ji to dávat nemám?
Co mám tedy dělat?

Ona to stavi tak že to vypocte a pak to dáme na soud.Ona ale tvoří ten návrh o změně styku s dcerou.
Mám chtít vylucnou péči? Ona mi řekla hned, ze stridava péče je podporována a pokud odmitnu, stejně ji soud stanoví, bydlíme blízko sebe, dítě chce.

Právě že se bojím te manipulace proto jsem chtěla vyhledat právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
1.5.22 20:19
@zoidberg píše:
To bylo její rozhodnutí, nikdo ji k tomu nenutil, nevzniká ji tím žádné právo na majetek cizího člověka. Tak samo můžu tvrdit, že se jí nechtělo makat a teď by chtěla parazitovat na druhém.

To není moc hezký názor na ženy. Asi blbé zkušenosti?

@Zeoli píše:
No to si nemyslím. Ty ženský opravdu doma jsou, protože chlap se práce nevzdá. A kdo teda pak bude s dětma? Ženská. A potom si zase ta ženská musí hledat takovou práci, aby stíhala odvádět a přivádět děti, sama, protože chlap má přece tamtu práci. A pak OCR - zase ženská. Atd. Atd.
Takže v době manželství má mít žena i chlap stejnou životní úroveň, o tom žádná.
Ale po rozvodu, když jsou od sebe, předpokládám majetkově vypořádaný, tak už ne.

I po rozvodu. matky skutečně péčí o děti přicházejí o příjem nejen po dobu péče o děti, ale i po návratu do práce. A dokonce i v důchodu, protože chlap si vydělával na svůj vyměřovací základ ze svého příjmu (který byl tehdy součástí SJM, takže obou, a který mu umožnila žena převzetím péče o děti), ale ten vyměřovací základ pro výpočet důchodu už do SJM nespadne. A to je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
1.5.22 20:23
@ZustanSeMnou píše:
Jeho Právnicka po mně chce příjmy za posledních 12 měsíců, i po něm. Tak ji to dávat nemám?
Co mám tedy dělat?

Ona to stavi tak že to vypocte a pak to dáme na soud.Ona ale tvoří ten návrh o změně styku s dcerou.
Mám chtít vylucnou péči? Ona mi řekla hned, ze stridava péče je podporována a pokud odmitnu, stejně ji soud stanoví, bydlíme blízko sebe, dítě chce.

Právě že se bojím te manipulace proto jsem chtěla vyhledat právníka.

Nevidím jediný důvod, proč bys měla jeho právničce dávat jakékoliv podklady. Jděte k mediátorovi, tak si to dohodnout můžete. Řekla bych, že s tebou dost manipuluje.

Střídavá péče moc podporovaná není. Kde se to bude soudit? Ve kterém okrese? Podle toho ti odhadnu, jakou má na střídavku šanci. A vy už máte z dřívějška rozsudek o svěření do tvé péče a s úpravou styku? Kolik tehdy bylo holce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
1.5.22 21:21
@KovaJana píše:
Nevidím jediný důvod, proč bys měla jeho právničce dávat jakékoliv podklady. Jděte k mediátorovi, tak si to dohodnout můžete. Řekla bych, že s tebou dost manipuluje.Střídavá péče moc podporovaná není. Kde se to bude soudit? Ve kterém okrese? Podle toho ti odhadnu, jakou má na střídavku šanci. A vy už máte z dřívějška rozsudek o svěření do tvé péče a s úpravou styku? Kolik tehdy bylo holce?

Soud Beroun.
Ano, 8 let let je dcera v mě péči, bude ji10 let.
Vidím trochu problém v tom, že ona by j němu chtěla. Za mě není problém ho víc vídat.

Tak myslíš, že mám rovnou jeho ₩avnicce říct, že, a další termín ze 2 tydny nepřijdu?

K mediatorovi on se mnou nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna