Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Sandra277 píše: Více
No, ono kdyby to dite cvicit chtelo, tak cvicit bude, i když ho do toho rodic nekope… To, ze ho do cviceni jeden rodic nekope, fakt neznamena, ze je sobec a nejde mu o dítě.
@j.a.n.i1 píše: Více
Tak domácí úkoly? Rodič, který to neřeší, je mu jedno, že v jeho dnech se dítě fláká, tak je to sobec a jde mu jen o ego. To máš jedno, jaký příklad zde dáme.
Ale já nemůžu za to, že nechápeš podstatu psaného textu…i když spíš bych řekla, že manipulativně překrucuješ:-). Ano jsou i tací blbci, kteří to dětem zakážou jen proto, že to řekl druhý rodič, prý:-)-…Ale tady jde o psychiku dítěte…Ale lidem jako ty je zybtečné vysvětlovat…je to ztráta času…Mám osobní zkušenost od své toxické matky.-).
@pisisvori píše: Více
No, ne vsichni jsou toxičtí, jako u vas v rodině… Matka, partner… A ano, me to vysvětlovat nemusis, protože u nas se pres dite nikdo nemsti a vlastně od tebe ani zadne vysvětlení nechci, nepotrebuju vysvětlovat jak bojovat s expartnerem, nic takového totiz nemam zapotřebí.
Ale asi to mnohe o tvych nazorech vysvetluje, akorát ne, vsichni nejspu narcisove, jako tvuj ex, ona jich realne bude celkem drobná menšina… Ta vetsina je celkem normální a jde jen o to nerozpoutat boj urazenych eg.
Příspěvek upraven 19.09.25 v 15:47
Ne, sobectejsi je ten, jenz ocekava 80-90% vliv na dite a strasne bojuje proti rovnopravnemu pristupu k diteti. Ten ktery bere 50 % za svoji prohru.
Tak domaci ukoly jsou snad povinnost ditete a nikoliv rodiče… Ano, u prvnaka či druhaka je musim jako rodic pohlidat, ale dal je to starost ditete, jako rodic pripomenu, nabidnu pomoc, ale ne, fakt je nebudu hlidat za dite, protože cílem je vychovat samostatneho a zodpovedneho jedince a jestli je někdo sobecký, tak ten, ktery neumožní diteti se na tehle drobnostech naucit samostatnosti a zodpovednosti. Ano, to nutné a zasadni musim jako rodic pohlidat ja, ale zbytek je presne k tomu, aby se to na tom ucilo to dite.
@pisisvori napsala:
„…od učitelů z hudebky vím, že jeden rodič třeba bojkotuje cvičení na klavír…“
Mně tedy připadá rozdíl v tom, zda někdo nenutí dítě do hry na klavír, a v tom, že někdo BOJKOTUJE dítěti hru na klavír. ![]()
@Prelesta píše: Více
No, některá prohlášení je treba brat s rezervou… Ano, najdou se rodice, kteri jsou blbci a nedovezou dite na krouzek i když chce, ale nedělejte tady z toho normu, ze to dela vetsina otcu, daleko reálnější a častější je ten prvni scénář.
@ondrej190 píše: Více
Kecy. Když je dítě 89 procent zvyklé být s mámou, tak ohleduplný rodič se snaží, aby ho to co nejmíň traumatizovalo. Takže žádné najednou pade na pade.
Dohlížet na školní docházku a přípravu u těch mladších snad rodič má, nebo se má prvňák chystat sám? Vozit u druhého rodiče na kroužek ten druhý taky nemusí? A zrovna tady máme příklad, kdy otec nechá dceru na tabletu a nejeví o ní jinak zájem. Tak o tom je taky řeč. To ti jistě v pořádku nepřijde.
Je smutné, že vůbec takoví rodiče jsou. A nechápu proč chtějí dítě do své péče/střídavé péče, když se o dítě ve skutečnosti vůbec starat nechtějí. ![]()
To mně připomnělo případ jedné známé. Její ex chtěl dítě do SP. Ona mu (s těžkým srdcem) sdělila, že nechce, aby dítě mělo dva domovy, ale že pokud to jinak nejde, ať si vezme dítě do péče on. On jí na to odpověděl, že ne, že ona by měla spoustu času se bavit a on téměř žádný.
Evidentně mu šlo o to dítě…
![]()
@inkakřivák píše: Více
Tak dítě má rodiče, jaké má, s tím se nedá nic dělat. Ovlivňovat ho budou oba stejně, tak jako ho ovlivňovali doteď. Taky se nedá jednoznačně říct, který rodič je z hlediska dlouhodobého správného vývoje dítěte lepší - spíš pohodář, nebo spíš praktický otravný prudič? Já bych taky měla jasno
. Prostě si dítě budou muset navyknout dřív, aby mu to vešlo do krve a aby spolupracovalo samo a ještě k tomu rádo. Já jsem tím spíš chtěla říct, že je lepší, když bude na dítěti, kde zrovna bude, protože to nebude zvrtávat v návštěvníka jedné rodiny maminky a návštěvníka druhé rodiny tatínka, kde nikde nebude doma a bude se to brát jako zvláštní režim pro tu „stálou“ rodinu.. Pak si ty macechy (někdy teda i otčímové) zhusta myslí, že on/a přišel /přišla do MOJÍ domácnosti, otravuje tu vzduch a zajeté nastavení a myslí si, že je tu doma.
. To tím podle mě padne, a bude to jedině dobře.