Střídavá péče pro dceru, mohou vyhovět bývalému?

15
18.9.25 05:06

Střídavá péče pro dceru.

Ahoj. Omlouvám se, že píšu anonymně ale situace je holt taková jaká je. Vím, tyhle věci se zde řeší pořád a dokola. Ale ráda bych Vám nastínila i svoji stranu.
Jsem s dcerou sama už 8let. Je to už velká a šikovná slečna, která žije momentálně kamarádkami a svým světem. Od narození veškeré lékaře, školy, školky, kroužky a rozvozy dělám pouze já. Otec do jejich 4let o dceru téměř nejevil zájem. Už hned v mém těhotenství si našel jinou, se kterou se tahá do dnes. Btw. včera se jim narodilo dítě. Ta ženská nám dělala peklo s dcerou. Otce neustále tahala od dcery pryč a vlastně to dělala do nedávná, kdy mu zavolá a dítě odveze pryč, aby mohl být s ní. Dcera ji do dnes nepoznala.
S otcem máme soudní rozhodnutí od jejich 6ti let, kdy má rozšířený styk. Stále je to ale víkendový otec, který s ni k lékařům nepůjde, a na kroužky neodveze.
Dceru bohužel odveze k sobě do baráku a nechá ji celý víkend v pokoji a na tabletu, kde hraje hry.
Teď klasicky začal vyhrožovat stridavou péči. Zajima mě Váš názor, jak to v praxi chodí. Vím, že se poslední léta hodně „nadržuje“ otcům, ale zajima mě, zda by tu stridavou dostal? Jaký na to máte názor vy?
Situace a neustále vyhrožování a velmi špatná komunikace mezi námi je už neúnosná.
Jedno pozitivum to ale na všem má, a to je ta, že platí. Dceři koupí vše na co si ukáže. Můžou mu vyhovět u soudu i kvůli tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2745
18.9.25 05:30

Podle mého názoru bude záležet hodně na tom, co bude chtět dcera, když už je velká. Kolik jí je teda let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102498
18.9.25 05:47
@Klara1411 píše: Více

Ma rozšířený styk, oficiálně se neřeší žádný problém, takže jo, může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.25 06:17
@j.a.n.i1 píše: Více

Střídavá péče jako taková už nebude přece. Bude to společná péče (nebo tak nějak). Otázka je, co to bude znamenat v praxi. Společnou péči má příbuzný už dlouho. U nich to teda znamená, že si dítě, teď lehce pod 15, v podstatě samo určuje, u koho bude. Je teda mnohem víc u otce, chce. Pokud jede na otec na služebku, tak je jasně u matky, to se vždy dohodnou. Úplně zalité sluncem to teda není, ale pro dítko to vypadá v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
15
18.9.25 06:41

@123Soňa Dceři je 8let. Bude 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9464
18.9.25 07:02
@Anonymní píše: Více

To se mi teda zdá skvělý, když si dítě samo určuje, kde zrovna bude. Že to není to přehazování horkýho bramboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2645
18.9.25 08:27
@Takyjedna píše: Více

No, třeba moje dítko by se jasně rozhodlo být u tam, kde má méně práce a učení a může se válet celé dny na tabletu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3750
18.9.25 08:41

To si myslis, ze mu ta jeho krasotinka dovoli? Kdyz uz jako bezdetna otce od dcery tahala? Navic ted, kdyz maji mimino? Z toho bych strach fakt nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.9.25 09:09

@Fee-bee samozřejmě ze bych za tohle byla strašně ráda. Kdyby to tak bylo, ať si zijou svůj dokonalý život a ať nás už nechají konečně napokoji. Ale on o moji dceru pořad bojuje. Možná už ale jakékoliv boje opadnou, bude mít nové dítě a bude chtít vše opravit co udělal v minulosti nám. Tipmadem se mu tam dcera nebude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4540
18.9.25 10:43
@Klara1411 píše: Více

O tvoji dceru? Snad vaši. Chápu, že jsi naštvaná, že jsi ji vypiplala sama z nejhoršího, zraněná tím, co provedl… Zažila jsem něco podobné, akorát se 2 dětma. Ale pořád je to jeho dítě. Tím, že se mu narodilo další, mu třeba došlo, že má dceru a nevěnoval se jí. Těžko říct, co se mu honí hlavou.
Nechala bych na dceři, ať si řekne, jak to cítí. Nebo ten jejich styk postupně můžou rozšířit. Ale rozhodně bych jí nemanipulovala a ani se nesnažila jí otce nějak znechutit, odstřihnout… Tohle se může v budoucnu ( třeba až v dospělosti dcery) obrátit proti tobě.
Můj ex se dětem nikdy extra nevěnoval. Vše leželo na a mně. Ale po rozvodu je máme ve střídavé péče a on funguje, stará se o ně a děcka jsou fakt upřímně rády, že mají plnohodnotný vztah s tátou. Neříkám, že mě to nestálo dost bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
18.9.25 10:47
@cverunka píše: Více

Na takové tatínky bych se vybodla, stačí jim sem tam víkend. Co to je, že přiveze holku k sobě na barák a nechá ji celý víkend na tabletu hrát hry? Já být soudkyně, tak by měl takový táta prostě smůlu se střídavkou. Má se snažit o aktivitu hned, zvlášť, když jsou spolu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
18.9.25 11:03
@Sandra277 píše: Více

Jo, to je přístup.
Jim staci vikend, coz ty vis s jistotou, zato matce by zrejme nestacila jen pulka casu, penez a moci nad ditetem.

Rovnopravnost v praxi (u nekterych).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
18.9.25 11:24
@ondrej190 píše: Více

Když na péči o dítě kašlou? To jsi nějak vypustil  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.9.25 12:06
@cverunka píše: Více

Tyhle pokrytecké kydy…žádné my není, takže není ani naše…ano jsou rodiče, ale matka a otec ne my dva rodiče, žádná rodina neexistuje…Ona mluví o sobě, takže píše o své dceři…A jen extrémní manipulátor vyvozuje důsledky z těhle slov…Otec, který na dítě prdí, ale říká naše dcera je přece ten skvělý a matka, která zajištuje 100% a dítě vychováva a stará se a dává za dva materiálně, ale hlavně fyzicky a psychicky morálně je špatná, protože řekla moje dcera…Je to stejná nebezpečná hrůznost a demagogie jako to, že se nesmí říct Cikán, určitě je lepší ten kdo říká Rom, ale v jádru je rarista jak prase… a naše společnost na to už brzo dost dojede!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.9.25 12:40

@cverunka nezlobte se na mě, ale přesně tohodle jsem se bála. Že někdo z jednoho slova usoudí, že jsem manipulátor, který teď dělá zle malé holce.
Ne, takhle to není. Vytrpela jsem si se svoji dcerou opravdu hodně za 8let. A byly to sakra velké bolesti. Jen si myslím, že potom všem, čím si dcera prošla, by toho na ni bylo už moc. Být týden s otcem, který se ji nevěnuje a má jí na háku. Navíc v domácnosti s úplně cizi ženskou a najednou i dítětem. Ještě před pár měsíci, ji tvrdil, že je sám, že má pouze ji, že tu bude jen pro ni a ze dne na den by přišli takové zvraty. U mě má vše zajeté, své kamarády, sporty, kterým se věnuje, školu, babičku a dědu.
Já jen, aby toho na ni nebylo psychicky hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna