Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jestli ses odstěhovala ty, tak máš vozit. A bud ráda, že ti to dovolil, klidně ti to mohl soudně zakázat. Ale střídavku si moc představit nedovedu.
Tak hlavně bez povoleni druheho rodice se s ditetem nemuzes jen tak odstahovat dal nez nekolik kilometru. Je to, myslim, 40km.
On mě vyhodil ze dne na den, neodstehovala jsem se sama tak daleko jen tak. Věděl Dobre, ze když půjdu pryč, tak k rodičům. Bohužel i kdybych chtěla zůstat v Praze, tak z mateřské si dovolit všechno platit nemůžu.
@Anonymní píše: Více
tak asi budete muset vše upravit přes soud - střídavá péče se u 7měsíčních nedává, bývá nějaký styk třeba 1-2× týdně 2 hodiny za přítomnosti matky,
u vás je problém ta vzdálenost, jak píšou, ty ses neměla odstěhovat, ale když tě vyhodil, tak to jinak nešlo,
máš něco, čím jde ten vyhazov dokázat? bylo by to dobré a dost důležité
@vokishka @andrasteia když ji vyhodil, tak měla zůstat v Praze na ulici s miminkem?
jo a co říká jeho matka a ty bláboly o 14denní střídavce, to soudce fakt zajímat nebude, co nejdřív zajdi na OSPOD, poptej se na co máš nárok, začni řešit alimenty
@stinga píše: Více
ptá se, jestli ona povinna vozit malého. Tím, že odešla, dá se předpokládat, že soud mu dá za pravdu.
@stinga píše: Více
Bydlela tam, neměl právo ji vyhodit. Když tu psal ten chlap, co pořád řešil toho právníka a děcko, tak mu každý psal, že je to i jeho domácnost, že má právo tam jít.
On mě chytnul pod krkem, řekl ať pro mě přijedou rodiče už ten den a odstehuji mě (měli pro nás přijet další den s tím, ze se synem u nich par dni budeme na návštěvě)
Já rychle vybehla ven, pak mi jen psal, ze mi muže věci vyhazet ven z bytu, jinak bohužel nic nemám. Se synem jsme čekali 5,5h venku než přijedou rodiče. Nebyl najedeny, takže jsem ho kojila na ulici, procural plinu, takže jsem mu musela jít koupit nové oblečení - když nás vyhodil, zrovna jsme se vrátili z venku, proto nebyl najedeny a prebaleny ![]()
Měla jsem to řešit jinak, nahlásit to, já vím. Bohužel vždycky myslím na ostatní, on pracuje na vysoké pozici a nechtěla jsem mu delat problémy 🤦♀️
tak tohle je nesmysl - ty na něho bereš ohledy, když on tě vyhodí s hladovým mokrým miminem na ulici?
Byla bych v klidu. Soud nic takovýho neschválí. A jestli máš aspoň nějaký důkazy a svědky, co všechno dělal tak jen dobře.
Dítě bych mu teď ani nevozila.
@JancaS84 píše: Více
také bych dítě nevozila, ale jak napsala
„on pracuje na vysoké pozici a nechtěla jsem mu dělat problémy“ - tímto se pro mě celá diskuse stává nedůvěryhodnou, to už jsem tu totiž četla, a pokud by to byla pravda, tak nevím, proč by se otci, který pracuje na vysoké pozici - btf co to jako je „vysoká pozice“
to jako dává otci právo se chovat jako hovado?
on je nemocný, on se klepe, když dítě drží, rozhoduje o něm jeho matka - to je jako chování muže, který pracuje na vysoké pozici
![]()
nedůvěryhodné, troll
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj
S přítelem jsme se bohužel rozesli, ze vztahu máme 7mi měsíční miminko.
Stěhování bylo ze dne na den, kvůli vyhrocené situaci. Stěhovali jsme se z Prahy 280km daleko.
Jelikož je na neschopence, jsem já povinna mu malého vozit do Prahy? Zatím jsme byli v Praze my jednou a on jednou přijel za malým.
Podle jeho matky není schopny jezdit on za nim, ale přece to není půl hodina, ale 3h a s malým dítětem je to proste složitý.
Další věc je, ze si s matkou představují střídavou péči 14 a 14 dni 🤦♀️
Predem říkám, ze o malého se nestaral za celou dobu. Po 5ti minutách co má syna v rukou je mu špatne a není schopny ho udržet. Nikdy ho nekrmil, nevykoupal, neprebalil, nechodil s nim ven. O návycich nic neví.
Samozřejmě já mu styk se synem zakazovat nechci, muže přijet kdykoliv. Ale nelíbí se mi představa, ze by soud schválil neco takového a staral se o syna on s jeho matkou.