Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Více
Jako že by ti platil za to, že může víc vídat svého syna? Fakt tě nenapadlo říct, že se tedy domluvíte se synem? Tohle jsem v životě neviděla teda. Nestydíš se?
@Fee-bee píše: Více
Třeba má peněz dost, chce mít klid, dohodnout se bez soudů, nepoškodit vztahy a nevyházet prachy právníkům a poškodit psychiku dítěte neustálými tahanicemi. Zároven je to jistější způsob, jak toho dosáhnout.
@Lama Lama píše: Více
A zakladatelce se to nelibi ![]()
Uz jsem to “nedela to zadarmo” pochopila. Ze za vic penez chce vic vidat syna. Pritom by mel dat vic penez a drzet stav a hubu
![]()
Na mě to působí tak, že zakladatelka nechce umožnit žádný styk navíc a tak se chlap snaží dohodnout přes peníze, zná ji, tak asi ví, že to na ni platí.
@Anonymní píše: Více
Já, já, jenom já… Co to dítě…furt nic,?
Být tím chlapem, tak bych do toho nešla. Nechá si vyměřit vyšší alimenty při střídavce, a pak exka stejně může dělat zle…když pak zjistí, že ta střídavka jim nefunguje a bude chtít snížit výživné, tak mu soud už třeba nevyhoví…
Pro tebe zakladatelko je to ale výhodná nabídka, pokud teda syn souhlasí a víš, že se o něj chlap postará, tak bych problémy nedělala.
Jak píšou ostatní. Může podat návrh soudu na střídavou péči a soud mu jako rodiči pravděpodobně vyhoví, případně požádat i o snížení výživného. O rozdělení výživného mezi vás dva už tady psali předchozí přispěvatelé.
Zakladatelka by si měla bývalého vážit - snaží se dohodnout, nabízí jí zvýšení peněz. I když tady nechápu proč. Má přeci nového přítele, určitě chodí do práce. Při rozchodu na sebe bývalí partneři takové ohledy vůbec neberou.
A co na to syn? nebylo by dobré tohle probrat především s ním - co na to říká a chce se mu to měnit? V 7 letech je už určitě schopný říct co si o tom myslí a ským chce být.
@Bydlící @Theli @Vada @Kolicek95 @veria @arinecka @Lama Lama
Možné uvažování chlapa:
když podám návrh na střídavku a budu chtít snížit své výživné tak, aby odpovídalo zákonu a výživné stanovit nějaké i matce, matka se naštve a poštve dítě proti mně, takže ho neuvidím vůbec a ještě mi alimenty zvýší, protože dítě nevídám. Kromě toho mi ta fúrie zničí práci, nervy, nový vztah, já budu na prášky, spoustu času budu muset věnovat sporu místo práci, takže vydělám o 40 tis. méně. Takže ekonomicky výhodnější je matku uplatit.
Celkem reálná úvaha.
@Theli píše: Více
Proč by si to nechal vyměřit. Jen jí ty peníze prostě dá.
Nezáviďte. Matka se už stejně neozve. To chce klid.
@KovaJana píše: Více
Souhlas. Já to řikam furt, ten klid stojí za všechny prachy světa. A neklid stejně ty prachy stát bude.
@Vada píše: Více
V úvodním příspěvku psala, že by byl ochotný to dát i do rozsudku…což je samozřejmě pro zakladatelku mnohem výhodnější než jen per huba.
@Theli píše: Více
To je úplně jedno. Za peníze si koupí své dítě a matka ho ráda prodá. O nic jiného tu nejde.