Střídavá péče - výživné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33566
22.11.24 14:39
@Anonymní píše: Více

Jako že by ti platil za to, že může víc vídat svého syna? Fakt tě nenapadlo říct, že se tedy domluvíte se synem? Tohle jsem v životě neviděla teda. Nestydíš se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.11.24 14:47
@Fee-bee píše: Více

Třeba má peněz dost, chce mít klid, dohodnout se bez soudů, nepoškodit vztahy a nevyházet prachy právníkům a poškodit psychiku dítěte neustálými tahanicemi. Zároven je to jistější způsob, jak toho dosáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.11.24 14:54
@Lama Lama píše: Více

A zakladatelce se to nelibi :D
Uz jsem to “nedela to zadarmo” pochopila. Ze za vic penez chce vic vidat syna. Pritom by mel dat vic penez a drzet stav a hubu :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
22.11.24 15:21

Na mě to působí tak, že zakladatelka nechce umožnit žádný styk navíc a tak se chlap snaží dohodnout přes peníze, zná ji, tak asi ví, že to na ni platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
22.11.24 16:10
@Anonymní píše: Více

Já, já, jenom já… Co to dítě…furt nic,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1481
22.11.24 16:23

Být tím chlapem, tak bych do toho nešla. Nechá si vyměřit vyšší alimenty při střídavce, a pak exka stejně může dělat zle…když pak zjistí, že ta střídavka jim nefunguje a bude chtít snížit výživné, tak mu soud už třeba nevyhoví… :nevim: Pro tebe zakladatelko je to ale výhodná nabídka, pokud teda syn souhlasí a víš, že se o něj chlap postará, tak bych problémy nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.11.24 17:04

Jak píšou ostatní. Může podat návrh soudu na střídavou péči a soud mu jako rodiči pravděpodobně vyhoví, případně požádat i o snížení výživného. O rozdělení výživného mezi vás dva už tady psali předchozí přispěvatelé.
Zakladatelka by si měla bývalého vážit - snaží se dohodnout, nabízí jí zvýšení peněz. I když tady nechápu proč. Má přeci nového přítele, určitě chodí do práce. Při rozchodu na sebe bývalí partneři takové ohledy vůbec neberou.
A co na to syn? nebylo by dobré tohle probrat především s ním - co na to říká a chce se mu to měnit? V 7 letech je už určitě schopný říct co si o tom myslí a ským chce být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
23.11.24 10:18

@Bydlící @Theli @Vada @Kolicek95 @veria @arinecka @Lama Lama

Možné uvažování chlapa:
když podám návrh na střídavku a budu chtít snížit své výživné tak, aby odpovídalo zákonu a výživné stanovit nějaké i matce, matka se naštve a poštve dítě proti mně, takže ho neuvidím vůbec a ještě mi alimenty zvýší, protože dítě nevídám. Kromě toho mi ta fúrie zničí práci, nervy, nový vztah, já budu na prášky, spoustu času budu muset věnovat sporu místo práci, takže vydělám o 40 tis. méně. Takže ekonomicky výhodnější je matku uplatit.

Celkem reálná úvaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
23.11.24 10:50
@Theli píše: Více

Proč by si to nechal vyměřit. Jen jí ty peníze prostě dá.
Nezáviďte. Matka se už stejně neozve. To chce klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.11.24 12:10
@KovaJana píše: Více

Souhlas. Já to řikam furt, ten klid stojí za všechny prachy světa. A neklid stejně ty prachy stát bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1481
23.11.24 13:18
@Vada píše: Více

V úvodním příspěvku psala, že by byl ochotný to dát i do rozsudku…což je samozřejmě pro zakladatelku mnohem výhodnější než jen per huba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
23.11.24 15:33
@Theli píše: Více

To je úplně jedno. Za peníze si koupí své dítě a matka ho ráda prodá. O nic jiného tu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna