Střídavá péče - výživné

Anonymní
22.11.24 12:13

Střídavá péče-výživné

Bývalý manžel mi navrhnul následující dohodu.
Rozvedli jsme se před třemi lety po vzájemné dohodě, že už nechceme jít společnou cestou dál.
Já žiji už dva roky s novým přítelem.
Bývalý asi poslední půlrok s novou přítelkyní. Sedmiletého syny vidí jednou za 14 dní o víkendu. Současné výživné má stanovené na 12.000,–. Navrhnul mi, že mi přidá 10.000,– a výměnou chce střídavou péči, školu by syn měnit nemusel.
Zatím mi to navrhnul jen ústně a je ochotný to potvrdit a nechat stanovit rozsudkem.
Jde o to, že dobře ví, že by se mi peníze hodily a zároveň to nedělá zadarmo.
Přistoupili by jste na to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2491
22.11.24 12:16

Můzes na chvíli rozlepit oči zalepené těma prachama a podívat se na to, jak by to vyhovovalo synkovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
22.11.24 12:17

A co by chtěl syn? To by pro mě bylo směrodatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65138
22.11.24 12:21

Zajímavý, v diskusich, ze chlap chce stridavku a matce se to nelibi, hned csichni krici, ze ma na stridavku otec pravo, ze mu dítě upira a kdesi cosi. Tady mi pripada, ze je matka spatna, ze o střídavce teda uvazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35748
22.11.24 12:23

Zadarmo, vždyť je to jeho dítě.
Nevím teda jaky má přijem, ale když bude chtít, tak tu střídavku dostane přes soud a je taky možný že ti nebude platit nic.
Jak s ním vychází syn, on chce být s takže častěji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2491
22.11.24 12:28
@vokishka píše: Více

Ale proč o střídavce uvažuje. To je ten problém. Za prachy. A když ji přidá ještě 20 tisíc, tak mu ho tam odstěhuje třeba ještě dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.24 12:30
@JancaS84 píše: Více

Ano,
ale nebylo to tak vždy hned od narození, teď mají vztah v pohodě a mě štve proč až poslední asi dva roky?
Přenechal mi byt a i se zbytkem hypotéky, tak ví, že by se mi to hodilo. To byl vstřícný krok, zároveň to přeci dělá i pro toho kluka ne?
Mám strach, že si syna „koupí“, nemáme stejné možnosti, zároveň bych je pak měla taky, mrzí mě, že s takovou nabídkou nepřišel dřív a teď si to podmiňuje.

• Citovat
  • Upravit
81479
22.11.24 12:36
@vokishka píše: Více

a křičí furt ty samé osoby nebo vnímáš emimino jako jedno těleso, které má mít jednotný názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.11.24 12:44

Pokud jde ciste o penize, je to velice vyhodna nabidka, protoze kdyby to slo pres soud, pravdepodobne by se to vyzivne snizilo. Otec si takto v podstate stridavku koupi, i kdyz by vubec nemusel.
Pokud jde o ostatni veci, zejmena co na to syn, musis posoudit ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
22.11.24 12:51
@Anonymní píše: Více

To je holt nevýhoda současného systému. Matka se stará jako šílená pořád a tatínek si pak přijde k hotovému :nevim: bohužel. S tímhle musíš počítat hned a péči vyžadovat od mimina. Nedělat si děti s chlapama, co se nestaraji o domácnost, dávají přednost svojí praci atd atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.11.24 12:54
@Anonymní píše: Více

Co si podminuje? Vzdyt by s tim mohl jit k soudu, stridavku by dostal a ty bys zadny penize navic urcite nedostala, spis by ti to stavajici vyzivny snizili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
22.11.24 13:02

Tak teď má malýho 2 dny co 14 dní a platí ti 12k měsíčně. A chce ho mít dva týdny v měsíci a bude ti platit 22k? Nějak mi uniká ta logika… Můžete ťuknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
22.11.24 13:04

A to nemluvím o tom, že po půl roce nového vztahu to je dost odvážný krok z jeho strany. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.11.24 13:07

@Fee-bee taky to nechápu, proč by při střídavce platil o tolik víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
22.11.24 13:11
@veria píše: Více

Asi tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...