Strie během těhotenství

20
15.8.12 18:13

Strie během těhotenství

Ahojte. Tak jsem si poctivě mazala břísko dvakrát denně, dělala masáže a kolem 30tt mi šíleně narostlo a uplne hrozne popraskalo. :zed: Je to fakt masakr… Tak jsem se chtěla zeptat za jak dlouho po porodu vám ty strie alespon zesvetlaly, protoze kdyz se na sebe podivam do zrcadla tak to vypada, jako by me nekdo vzal britvou. :think: :lol: Nemate nejaky typ na dobry krem, kterym to po porodu mazat? Ted jsem 34 tt. Doufam, ze zesvetlaji co nejdriv. :pankac: Memu priteli to vubec nevadi, ten se naopak tesi… Cituji: „Nahodou, kdyz pak zesvetlaji, tak je to hrozne hezky. Vypada to jako plaminky, lepsi nez kerka. Mozna bych to i tou kerkou ozdobil.“ :lol: :lol: Kazdopadne, kazdy tip na kremiky a jiny kury uvitam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1369
15.8.12 18:25
@verca235 píše:
Ahojte. Tak jsem si poctivě mazala břísko dvakrát denně, dělala masáže a kolem 30tt mi šíleně narostlo a uplne hrozne popraskalo. :zed: Je to fakt masakr… Tak jsem se chtěla zeptat za jak dlouho po porodu vám ty strie alespon zesvetlaly, protoze kdyz se na sebe podivam do zrcadla tak to vypada, jako by me nekdo vzal britvou. :think: :lol: Nemate nejaky typ na dobry krem, kterym to po porodu mazat? Ted jsem 34 tt. Doufam, ze zesvetlaji co nejdriv. :pankac: Memu priteli to vubec nevadi, ten se naopak tesi… Cituji: „Nahodou, kdyz pak zesvetlaji, tak je to hrozne hezky. Vypada to jako plaminky, lepsi nez kerka. Mozna bych to i tou kerkou ozdobil.“ :lol: :lol: Kazdopadne, kazdy tip na kremiky a jiny kury uvitam. :)

Tak já jsem s prvním synkem nepopraskala vůbec a teď taky praskám a zajímalo by mě, po čem poto zesvětlají.. taky jsem 34tt, takže ještě počítám, že jich pár přibude.. :/.. myslím ale, že můžem mazat jak chcem a stejně, když k tomu máš dispozice tak se tomu nevyhneš :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
15.8.12 18:30

Přesně, mazala jsem o sto šest a taky jsem popraskala, no když to vidím je to 8o prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
15.8.12 18:31

Já jsem první rodila 34.tt a měla pocit že mi to břicho musí snad puknout, mazala jsem a nic, nepopraskalo.
Teď jsem ve 33.tt a zatím teda dobrý, ale je jasný že ještě bříško vyroste. Já teda mažu ElastiQ, dělají i na už vzniklé strie, ten je takový hustší a příjemný taky, můžeš zkusit ;)
Pak mažu ještě takovým růžovým, přesně už nevím jak se jmenuje :think: Tak budu doufat a modlit se aby se neudělaly, mě by to vadilo, ale co, musela bych si holt zvyknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
15.8.12 18:39

Ahoj, já jsem teda už skoro 5 měsíců po porodu a strie jsem neměla do posledního okamžiku… Ještě ten den, když jsme jeli do porodnice bříško bylo krásné, ale v porodnici mě je udělaly porodní asistentky, jak mě skákaly na břicho, aby malého dostali ven :roll: A mám je ještě teď furt červené, tak doufám, že jednoho krásného dne vyblednou :) Jinak teď mažu Niveou zpevňující s koenzymem Q 10 :mrgreen: A bych řekla, že se mě to bříško i trošku zmenšila, teda ta kůže po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.8.12 18:41

Njn, bohuzel si myslim, ze ted uz s tim nic neudelam ani kdybych panaboha prosila. :) Jsou i horsi veci na svete, hlavne ze se zatim „drzi vevnitr“. :) Potvora. :D Jinak na ten kremik ElastiQ se juknu, diky za tip. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.8.12 18:43

Michaella27: Tak ja jsem v klidu, mne uz ted muzou skakat na bricho jak chteji, horsi uz to byt nemuze. :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.8.12 19:03

Mazala, břicho oooobr, popraskala jsem až poslední týden, když jsem přenášela. Nemazala, břicho (trochu) menší, opět přenášela, nepopraskala.

Mám spoustu kamarádek, co popraskaly i nepopraskaly a žádnou souvislost s mazáním to vážně nemělo.

Pokud jsou strie hodně vystouplé, výrazně zbarvené a tlusté čáry, pomůže jedině laser. Já měla jen ty narůžovělé povrchové a ty zesvětlaly snad do půl roku, za rok byly vidět jen z určitého úhlu a osvětlení.

Vliv má genetika, věk, elasticita kůže a typ pokožky. Suchá má větší sklon ke striím, než mastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
15.8.12 19:13

Popraskání kůže je dané genetickou výbavou a elastičností kůže. Můžeš mazat klidně svěcenou vodou ale pokud k tomu máš předpoklad tak prostě popraskáš a neovlivníš to. Já mám břicho popraskané jak zebra až na pupík-celé, do toho prsa i stehna, mazala jsem jako blázen a stejně nepomohlo nic-ale ženy u nás v rodině to mají všechny :|

• Citovat
  • Upravit
7224
15.8.12 19:40

Já jsem měla vždycky dispozice ke striím. V pubertě jsem vlastně celá popraskala (prsa, břicho, boky) a za těch pět let mi zasvětlali - ale jak jsem je měla opravdu výrazné tak jsou pořád vidět. Centimetrové jsem měla na břiše (centimetr na šířku, na délku tak cca pět centimetrů) :poblion:
Takže jsem si nedělala naděje že v těhotenství se to nestane :?
Zezačátku to bylo v pohodě - do cca 35. tt jsem neměla nic - ale pak!
Protože už jsem je měla, tak mi nejdřív jakoby pokračovaly - strie světlá se začala prodlužovat :roll:… ale nestačilo to a začali se mi dělat i mezi těmi starými… Malé, velké, už je mám všude! Dlouhý pás mám přes celé břicho, boky a po bocích se mi hezky plazí až pod lopatky :zed:
Myslím že jsem královna všech strií :roll:
Máme to v rodině, a i když jsem mazala tak jsem tak dopadla :pocitac:
Co nadělám, holt se nemůžu promenádovat v dvojdílných plavkách na molu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7224
15.8.12 19:43

Ale zase jsem morální podpora pro ostatní holky :pankac:
Nedávno byla ve škole debata jak mají holky strie - a já jsem tam vlítla a řekla jestli chtějí vidět opravdové strie (ony měly jen ty maličkaté, růžovoučké). Ukázala pupek a byl klid :lol: Myslím že se hned cítily líp, že na to nejsou tak hrozně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvvvvvv
15.8.12 19:47

Tak já se taky poctivě mazala 2× denně a stejně jsem popraskala :-( ale jak, takové strie nikdo nemá…na koupališti jsem letos schválně koukala a nikdo strie neměl :-( jenom já, jsou široké a hluboké…jinak vybledly asi po 8 měsících mazala jsem nějakým krémem od Vichy a byl super…

• Citovat
  • Upravit
11738
15.8.12 19:53

Tak já jsem taky poctivě mazala a strie se mi stejně udělaly, začalo to asi ve 2. měsíci jednou čárečkou a skončilo to půl cm tlustými striemy od kyčlí až pomalu pod žebra a mám je i u stydké kosti a tam mají tak 1 cm tloušťku, no hrůza, ale co no, asi v půlce těhu jsem to přestala řešit, řekla jsem si, že to mimi za to stojí. Světlat mi začínají až teď, ale nejhorší bylo, když ty strie v těhu svěděly, myslela jsem, že se uškrábu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvvvvvv
15.8.12 19:54
@kotaska91 píše:
Tak já jsem taky poctivě mazala a strie se mi stejně udělaly, začalo to asi ve 2. měsíci jednou čárečkou a skončilo to půl cm tlustými striemy od kyčlí až pomalu pod žebra a mám je i u stydké kosti a tam mají tak 1 cm tloušťku, no hrůza, ale co no, asi v půlce těhu jsem to přestala řešit, řekla jsem si, že to mimi za to stojí. Světlat mi začínají až teď, ale nejhorší bylo, když ty strie v těhu svěděly, myslela jsem, že se uškrábu :roll:

Jojo to svědění bylo šílené :-( člověk by se uškrábal, což se taky nesmí, já jsem teda popraskala asi 4 dny před porodem

• Citovat
  • Upravit
11738
15.8.12 19:59
@Vvvvvvv píše:
Jojo to svědění bylo šílené :-( člověk by se uškrábal, což se taky nesmí, já jsem teda popraskala asi 4 dny před porodem

No mě to praskalo postupně, ale teda fest, stydím se někde odhalit břicho, taky mě trápí, že mám břicho pořád jak v 6. měsíci těhu a nechce se zmenšit, už se mě plno lidí ptalo, jestli nejsem těhotná :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí