Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud se nemýlím říká se tomu seboroická dermatitida. Když jsem to zadala do vyhledávače vyjelo mi x odkazů kde je popsáno co s tím dělat. Každopádně bych šla na kožní, plešatosti se taky bojím
.
začíná mi asi něco podobného a z plešatosti mám taky strach,tak doufám,že se co nejdříve dostanu k dr.
Na emiminu na tohle téma najdeš spoustu diskuzí, kde maminky radí co se seboreou dělat a co na ni zabírá. Doporučuju to taky konzultovat s pediatričkou.
Nevěděla jsem jak se tomu říká, děkuji omrknu starší diskuse …
Anonymní píše:
Měl to taky někdo? Dělají se mi takové malé stroupky na hlavě, vypadá to podobně jako mívají miminka,svědí to.Vím že dětičkám stroupky vypadají s vlásky(u vlastního jsem to nepoznala,syn to neměl),mám strach abych nedopadla stejněMěl tu někdo něco podobného?Co na to? Děkuji moc za rady
Nemáš lupénku? Sestře se objevila lupénka ze stresu, když se připravovala na maturitu čili ve 20tech, má ji ve vlasech, za ušima, pod prsama, ale nejvíc právě ve vlasech. Musí se léčit, mazat, speciální šampon, zabírají ji termální lázně a hlavně no stres
. Objednej se na kožní, aby se na to podívali. Ona to má takové větší i menší šupinky, má plochý hřeben a přítel její ji to s hlavy vyčesává každý den, hromada bílého na zemi, my se teda vidíme jednou za 3 měs. ale když vidím co toho tam má hrůza
.
Mě takto jednou začala svědit hlava, udělali se mi stroupky a jela jsem jak fretka se škrábáním. Na kožním mi udělali stěry a zjistili, že mám na kůži ve vlasech zlatého stafylokoka. Do teď s tím bojuju, zkouším vše možné i nemožné a té ludry se ne a ne zbavit.
Tak jestli to bude „jen“ ta seborea - tak buď v klidu ![]()
Já jsem to taky měla. Šla jsem na kožní, kde jsem na to dostala nějakou vodičku a dehtový šampón, který mi připravili v lékárně. Pomohlo to a zatím se to nevrátilo. Ona ta seborhea se prý totiž hodně často vrací ![]()
Měl to taky někdo? Dělají se mi takové malé stroupky na hlavě, vypadá to podobně jako mívají miminka,svědí to.Vím že dětičkám stroupky vypadají s vlásky(u vlastního jsem to nepoznala,syn to neměl),mám strach abych nedopadla stejně
Měl tu někdo něco podobného?Co na to? Děkuji moc za rady