Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, toto téma zakládám proto, abych zjistila, jestli je to moje dítko ok a že snad existují i děti, které nebrečí. Synkovi je 2,5m a je to úplný pohodář. Ovšem, to bych nebyla já, abych za tím nehledala něco špatného, tak mám načteno vše o autismu a ADHD. Holky, jsou mezi váma některé, které mají doma také absolutního pohodáře, který většinu dne prospí a téměř nic nevyžaduje? Nebo to není normální??? ![]()
Ahoj, náš malej byl taky hooodně spavej a brečel úplně minimálně, když byl miminko. Což se z věkem bohužel změnilo.
Teď už to takovej pohodář neni. ![]()
planika píše:
Ahoj, toto téma zakládám proto, abych zjistila, jestli je to moje dítko ok a že snad existují i děti, které nebrečí. Synkovi je 2,5m a je to úplný pohodář. Ovšem, to bych nebyla já, abych za tím nehledala něco špatného, tak mám načteno vše o autismu a ADHD. Holky, jsou mezi váma některé, které mají doma také absolutního pohodáře, který většinu dne prospí a téměř nic nevyžaduje? Nebo to není normální???
Můj syn nebrečel, ani když se narodil a pak jako miminko, když chtěl pít, tak jen meknul nebo heknul a neplakal. Nic mu nechybělo, maximálně spokojené dítko, takže pohoda. Dnes mu táhne na deset a je to normální předpubertální smrad, nic se neboj ![]()
Malá je taky v pohodě od narození.Teď už má teda skoro 18 měsíců.
Nic bych v tom nehledala.Rozhodně ne v tomto věku.Některé děti ječí od narození a jsou stále nespokojené, některé jsou prostě v klidu ![]()
Do cca roka a půl jsem o tom menším nevěděla. Což v současné době fáááááákt tvrdit nemohu
![]()
Nas byl to nejhodnejsi miminko na svete asi do 6 mesice. Mela jsem pres den tolik casu, ze jsem nevedela co s nim.
V 6 mesicich zacal lezt, v 7 mesicich se postavil, v 8 mesicich chodil kolem nabytku a ted uz leta za choditkem, a na chvilku se nezastavi. Ma svoje nalady, takze uz to neni takova pohoda, ale porad to je zlaticko.
Je nejaktivnejsi ze vsech deti, co znam. ![]()
A t prvni mesice jen lezel a koukal, ani jsme o nem nevedeli. ![]()
Takze pockej par mesicu a uvidis, co za ulisnika ti vyroste. A ted se zbytecne nestrachuj. Na nejake diagnozy typu autismus je opravdu hoooodne brzy. ![]()
Prvorozený byl naprosto v pohodě, ječel výjimečně. Hodně spal, nic moc ho netrápilo. Změnilo se to v cca 1,5r a teď dohání, co si nenařval jako mimino ![]()
Druhorozený je uřvanější, ale pořád tak nějak v mezích normy, pokud jsou splněny základní potřeby, tak je usměvavý. Spí minimálně ![]()
Neboooj, je to normální…ten náš nebrečel vůbec. Neznám jednu jedinou probrečenou noc. Byla dokonce doba, kdy jsem si musela nařizovat budíka, abych nechrněla do desáté spolu s ním ![]()
Jo teď jsem si vzpomněla, brečel takhle občas přes den do tří měsíců, když ho trápilo bříško. To mu ale taky déle, než pět až deset minut nevydrželo.
Modlím se, až budu mít jednou druhé dítě, aby bylo stejné ![]()
Mám brášku a sestřičku, bráškovi je 22 let, byl extrémně hodný miminko, vůbec neplakal, kam jste ho posadili tam jsme ho našli, nicméně je moc chytrej, studuje medicínu..
Nadruhou stranu mám dvanáctiletou sestřičku, neplakala, ani když vylezla z bříška, neplakala v noci ani přes den, pak se zjistilo, že má lehkou mozkovou disfunkci, špatně se učí,je hrozně pomalá..přitom jako miminka se chovali s bráchou úplně stejně.. myslím, že podle toho, zda pláče se asi žádná diagnoza určit nedá.. ![]()
Obě naše děti jsou pohodáři, jako miminka nebrečeli, pouze v případě hladu, únavy, pádu… Takže normální to je, buď ráda, ještě kdyby spali ![]()
Druhý syn byl extrémně spavé miminko asi do 5ti ěmsíců …neplakal prostě byl hodnoučký a je zcela zdravý a o to živější byl pak..ne že by zlobil ale na vývoj byl rychlík chodil v 10 měsících a ted je mu 17 měsíců a je vyčůranej jak mraky:D
Náš malý teda úplný pohodář nebyl, ale oproti jiným dětem by se dalo říct - zlatíčko
alespoň mi to potvrdily kamarádky nebo rodina. Myslím, že stanovovat nějaké diagnózy je zbytečné, leda se stresuješ. Ony se ty děti mění měsíc od měsíce, tak počkej, za pár dní bude třeba řvát jak na lesy
Buď v klidu a užívej si toho, že je prcek hodný. Ségra měla od porodu se synem takové řvací etudy a prořvané noci i dny že kolikrát pak brečela sama v koupelně ![]()
malá byla taky strašná pohodářka..tak do toho roku a půl…za to teď si to vynahrazuje
![]()
Máme takové děti 2- první 2,5, malá 7m. Oba naprosto pohodové dětičky, chovala jsem je spíš pro můj dobrý pocit, než že by to vyžadovali, do půl roku prospali tak 18h denně. I s názorem (od"odborníka"), že jsou to „chudáci a nic jiného jim nezbyde, než být hodní“ jsem se setkala
Staršímu to adnílkovství vydrželo cca 1 rok, pak našel vlastní hlavičku a je to pěkné číslo, ale rozhodně ne zaostalý!! Mele jako dospělý, umí barvy, stará se o ségru (strká jí autíčka a kostičky), když péči přežene (dostane knížkou do hlavy), tak se i malá ozve, jinak ona je zrovna taková pohodářka
Užívej si to, nebude to na věky
![]()