Strup na pokožce prstů

3
12.7.24 20:04

Strup na pokožce prstů

Dobrý den, jako každou zimu trpím praskání kůže na rukou mezi prsty a na prstech. Od poslední zimy se toho stále nemohu zbavit a hodně se to rozrostlo a postupně praskalo. Poprvé jsem teda zapojil krém imunoglukan, kterým mažu už 2 týden. Zdálo se že se prsty částečně hojily a zacelovaly. Před 3 dny jsem měl kontakt s chemikáliemi na +-15 minut, přes noc se mi udělali pupínky které za den zmizely, další den mi postižené části začínali rudnout a znovu vytikala vodička (hnis) který na prstech zasychá a uceluje se. Chci se zeptat jestli je lepší aby to zaschlo jako strup a odloupalo se samovolně nebo to opatrně umýt aby pokožka dýchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25117
12.7.24 20:15

Ty bláho, proč nejdeš na kožní? Na tohle už bych si nechala předepsat kortikoidy, potažmo namíchat mast z lékárny, která by obsahovala i ATB a clotrimazol proti kvasinkám a nějaký ten vitamin pro obnovu kožní bariéry. Určitě to ale jsou masti na předpis. Tak šup k lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
12.7.24 20:57

@Jyrito švihej k lékaři, jak píše nade mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.7.24 21:06

V pondělí jdu na kožní. Akorát teď nevím jestli nechat být ten strup nebo opatrně umýt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
12.7.24 22:51

Mne tohle delaji mydla na ruce a Jar. Jsem proste precitlivela na slozeni kosmetickych vyrobku a specialne na penici cinidla v nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
12.7.24 22:55

Jezis chlape, to mě bolí jen to vidim 8o jako me by asi napadlo jako prvni opatrne promazat bepanthenem a nechat to byt a v pondeli ke kožnímu.
Hlavne to nesmyvej, nestrhavej, na chemii se vyprdni, nemyj ani nadobi, prostě tý kuzi nech klid.
Tohle bude chtit pravdepodobne hodne silnou kůru. A idealne kdyby ti z toho udělali stěry a zjistili, co je to za bordel…

Příspěvek upraven 12.07.24 v 22:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
12.7.24 22:57
@Jyrito píše: Více

nechat být, už tak je to dost hrozné, to tě to nebolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.7.24 23:34

Ona pod tím kůže je nová ale nejspíš bez kožní bariéry. S tim kontaktem s chemií asi dostala dost zabrat a začli se mi po druhé dělat tyto stroupky. Nechám to být, umývání rukou se snažím vyhýbám a nechám to zacelit aby se regenerovala. Bolest necítím vůbec, jen to občas trochu svědí. A teď jen na to kožní ať mi něco předepíše silnějšího jak říkáte, než nějaký krém bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30754
13.7.24 05:09

Nechat byt a lékař… a přijde mi to spíš jako alergická reakce :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí