Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, včera jsem si barvila vlasy barvou palette, touhle barvou se barvím už asi 10 let.. včera me to při barvení dost pálilo a pak po umytí a uschnutí vlasů jsem cítila ve vlasech jako by puchýřky a vlasy lepily, teď tam mám strupy.. máte někdo prosím zkušenost?? ![]()
Nemám zkušenost po barvení, ale po dlouhodobém užívání stejného šamponu.. možná si je tam už taky měla, jen ta barva ti to probudila.. jinak za mě palette barva, je v posledni dobe na prd.. ale to je jen můj názor
Mojí ségře se takhle (po 20 letech barvení vlasů) ukázala alergie na barvy na vlasy. Při dalším barvení skončila na pohotovosti s oteklým obličejem tak, že skoro neviděla. Testy potvrdily alergii na azobarviva, ta obsahuje každá barva. Od té doby může jen melír. Alergie se, bohužel, může objevit i v průběhu života.
To vypadá buď na špatnou várku barvy, kde vám mohlo kůži něco poleptat, nebo změnili složení a změnil se postup aplikace. A nebo se objevila alergie na barvu na vlasy. Jediná rada na obě situace je pořádně pokožku hlavy vymýt čistou vodou a doufat, že je to alergie, protože u té je menší pravděpodobnost, že o vlasy přijdete.