Student a těhotenství - jak se uživíme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
15.6.18 17:42

@JaneTejero je nutné tu mít 4 diskuze během tří minut? :roll:

• Citovat
  • Upravit
15504
15.6.18 17:45
@Markéta80 píše:
@JaneTejero tak najít si práci, etxra dávka pro lidi co dostudovali není :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
15.6.18 17:49
@radkka píše:
No, aspoň tak 25 000 Kč/měsíčně :lol:

Tak to by se mi taky libilo, za takovy prachy byt doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
15.6.18 17:51
@Lendeš píše:
Počítá se do potřebných 270 dnů nemocenského pojištění, ale je nutné v době nástupu na peněžitou pomoc v mateřství (6-8 týdnů před porodem) být zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě a ochranná lhůta ze studia neplyne. Pokud by teda nastoupila do práce, tak je tu teoretická šance na PPM, ale záleží jak dlouho by v té práci vydržela. Jinač až od porodu rodičovský příspěvek.

jasně sem blbá :lol: já to brala podle sebe já pracovala je pár týdnů tak sem myslela že škola bude stačit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
15.6.18 17:52

Dostanes porodne a 220 000 rodicovsky prispevek rozlozeny do poctu mesicu,co budes doma,max. do 4 let veku ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.6.18 17:58

@cecetka Protože mi to blbne …

Jinak děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
15.6.18 18:23

@JaneTejero Plus příspěvky na bydlení, případně otec dítěte bude mít na dítě slevu na dani, až nastoupí do práce.

Pokud bys hned nastoupila někam a přešla zkušebku, aniž bys oznámila těhotenství, mohla bys jít na mateřskou z práce a měla nárok na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
15.6.18 18:37

@Lerista jako je to pravda ale fakt chudák dítě v tomhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
15.6.18 20:57

Mám kamarádky, které to zvládli. Některé pracovali do porodu po brigádách. Některé do porodu ještě studovali. V každém případě byl hlavním zivitelem muž. Buď bydleli s rodicema nebo si našli podnájem. Spoustu věcí pro miminko dostaneš, podedis. Já otehotnela půl roku po tom co jsem odmaturovala. Šla jsem bohužel hned na neschopenku. Ale přítel počítal i s touto možností a věděli jsme že v každém případě to utahnem. Každopádně jsme si udělali rozpočet na výbavu a téměř 80% životně důležitých věcí pro miminko jsme dostali. Podedili. A to jsem si myslela, že nedostaneme nic. Protože jsou souběžně se mnou těhotné tety, které dostali téměř 100% výbavičku, A já si říkala, že na mě nic nezbyde. A zbylo :lol: Každopádně ta výbavička, pokud to všechno budeš shánět na bazaru, se dá sehnat za opravdu krásný peníze. Co se týče přídavku. Tak my s partnerem nemáme na nic nárok, Takže netuším jak to je. Ale když se podíváš na internet je tam spousta kalkulaček na porodné (jednorázově asi 13tisic), pridavky na dítě (asi 500mesicne). Pak budeš po porodu dostávat RD (220 000, a ty si vybereš buď na 3 a nebo 4 roky v měsíčních dávkách,které si snad od nového roku můžeš volit). Ale jak říkám, na ty přídavky není úplně lehký dosáhnout. A je lepší si najít dobře placenou práci, než zivorit a být na dávkách. Ještě se můžeš zeptat na přídavek na bydlení. Ale v každém případě musí přítel sehnat pořádnou práci. Takže spíš než na co máš nárok, bych zvedla zadek a šla sehnat brigádu, a až pak řešit v nejhorším případě dávky. Ale dá se to zvládnout. Pokud nežiješ třeba v Praze, kde chtějí za nájem hrisny peníze, tak si myslím, že i nějaký pěkný bytecek si budete moc dovolit a žít z jednoho platu. Nečekej však, že to bude lehký. Snad jsem ti odpověděla na nějaké tvé otázky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
15.6.18 21:27
@JaneTejero píše:
Zdravím, jsem v 6tt a zjišťuji jak je to s finanční podporou od státu, jestliže jsme oba rodiče čerstvými absolventy SŠ, mám strašný psychický problém se o dítě nechat připravit, ale nevím abychom se uživili… Nebyly jste některá například v podobné situaci že byste mi poradily prosím?
Hezký den :)

Ahoj,
No moje milá mě je 22. První dítě jsem měla v 18( chlapeček) - porodila v 19 teď jsem v 36+3tt 9.měsíc čekám holčičku. Manželovi je 52 a je plný invalidní důchod 3. stupeň.

Poradím já dělala totiž v roce 2014 reparat v létě pak jsem v listopadu nastoupila do KFC z hotelové školy a v lednu zjistila, že jsem v 3. měsíci. Takže já vlastně i pracovala do 7. měsíce. Neměla jsem bříško a na všechny příspěvky měla nárok… možná budeš mít …
Cos dělala za školu? Máš z ní praxi? Já jako servírka a herečka z herecký školy jo. Já i hereckou ktomu dělala. Jo a studuji dálkově maturu.

Jo a můžeš ty no spíš partner chodit na komparzy na castingy natáčet. Koukněte na herecké a castingové agentury na Facebooku tam jsou nabídky natáčení. Doporučujeme.
Můžeš pak na rodičovské to zkusit. A hlavně zajdi na úřad na sociální dávky a vlkidu to s urednici prober a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.6.18 21:36
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
15.6.18 21:36

No tak mi manžel řekl že dostaneš až rodičovskou mateřskou ne. Takže jedině partner ať vydělává snad si brzo sežene práci a ty můžeš brigádu zkusit pokud tě přijmou a co rodiče? Jak reagovali a pokud kladně tak budou určitě pomáhat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
15.6.18 21:42

@theressapoch jo souhlasím. My taky vše oblečení zdarma od známých kočárek Za 2500 od známý a postýlku za 2000 od známý. Takže zbytek postupně dokoupili nevím jen jestli vám dají půjčku asi né jelikož budou chtít příjmy a stálý obraty na účtě mě kreditky prošly na neschopence ještě než jsem šla na MD. Takže my něco koupili acasem i byt zařídili. Žijeme z koruny na korunu a da se to jen si občas něco odepřeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
16.6.18 07:11

@CoocaCola, 8o
@JaneTejero, jsi v 6 tt, pokud nemáš rizikové, najdi si práci. Máš štěstí, situace na trhu práce je dobrá… Jsi mladá, těhotenství ti nebude dávat tak zabrat, můžeš vydržet pracovat do mateřské ( částka dle platu na 28 týdnů, většinou to vyjde +- do cca 1/2 roku věku dítěte), pokud totiž budeš pracovat a jsi absolvent, měla bys na ni dosáhnou… nastoupit na ni můžeš 8-6 týdnů před termínem porodu…pokud by nastaly problémy, máš z práce nárok nastoupit na nemocenskou ( částka dle platu), i pokud bys dostala výpověď, můžeš být dále na neschopence … Pak bys plynule přešla na rodičovský příspěvek ( 220000,– na celou dobu jeho pobírání a dle příjmů na příspěvek na dítě ( 500-800 kč/měsíc - dle toho, zda jste pracovali). A otec dítěte si může ( a že by měl) najít práci, jako miliony dalších mužů od rodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
16.6.18 08:01

No tak jestliže ated de omlouvám si hubená mebo silnější tak zezacatku nemáš břicho já měla u prvního 45 kg na začátku z druhého 60 kg takže bříško nebude pro mladý organismus zátěž takže můžeš do práce a pak máš nárok. To jo, ale nesmíš říct zaměstnanci, že jsi nebo můžeš to teď nevím aby tě přijmuli. Já to první skutečně zjistila až v druhém jelikož jsem měla menstruaci až do třetího čili rizikový jak chrochro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí