Studentka a dítě v MŠ?

490
10.1.13 20:30

Studentka a dítě v MŠ?

Ahoj, mám následující dotaz:
Dostane se mé 2,5 leté dítě od září (to jí budou tři) do MŠ, když nemám potvrzení o zaměstnání, ale jsem studentkou denního studia na VŠ (takže mohu doložit potvrzení o studiu)? Myslíte, že mám u zápisu do MŠ letos šanci? Jsem z Olomouce, kde je ve školkách dost nával :(
Děkuju za vaše zkušenosti a názory.

Příspěvek upraven 10.01.13 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
10.1.13 20:32

Tak hlavně žáleží jaká je u vás se školkou situace kolik tam je dětí a tak já třeba už ted vím že asi budu mít smůlu a to musím do práce to že jsi studentka nikoho nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
10.1.13 20:35

Záleží na školce, u nás se třeba při zápisu nikdo neptá jestli je maminka doma nebo pracuje nebo studuje. Berou děti jen podle věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.1.13 20:38

A studium je min dulezite nez prace? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
10.1.13 20:42

Taky mi přijde, že to není fér, chodím do školy každý den, jako ostatní matky do práce a k tomu se ještě učím po nocích, ale bojím se, že to opravdu nikoho zajímat nebude a rozhodující bude, jestli mám potvrzení o zaměstnání, pokud ho mají jako kritérium :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.1.13 20:43

@Loki01
není ale prostě v dnešní době se nezajímají jestli studuješ nebo jsi na vš prostě to berou podle věku a dle zákona tě musí vzít až předškolní rok aty s tím nic neuděláš, záleží na škkole taky kde bydlí jaká tam je situace tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.1.13 20:46
@banánice píše:
@Loki01
není ale prostě v dnešní době se nezajímají jestli studuješ nebo jsi na vš prostě to berou podle věku a dle zákona tě musí vzít až předškolní rok aty s tím nic neuděláš, záleží na škkole taky kde bydlí jaká tam je situace tak

Tak to je v poradku, pokud neberou ohled na to jestli pracujes, jsi doma nebo ve skole (teda ne situace se skolkama, ale ferovost). Ja myslela, ze se spis zakladatelka boji, ze to nebudou brat jakoze skolku potrebuje

Příspěvek upraven 10.01.13 v 20:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.1.13 20:47

@anilwap a kde přesně byslíš na moravě? jestli se můžu zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
10.1.13 20:56

Jsem z Olomouce, kde to je se školkama špatné. Momentálně mám malou v jeslích, ale ty jsou pro mě hrozně drahé, takže tak trochu (ikdyž nevím jestli ne marně) doufám, že to příští rok klapne a někam do MŠ dceru vezmou :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
10.1.13 20:57

Na vysočině už jde jen o věk. Víc nikoho nezajímá. Bohužel tovje holčička bude dost maličká, takže budeš mít štěstí, když se dostane. Mimchodem studium není rozhodně méněcenné, ale pokud nenastoupíš do práce přijdeš o místo a práce prostě není a navíc s malým dítětem, ale toto hledisko už nerozhoduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
10.1.13 21:01

Jako studentka ale přece taky nemám žádnu práci, tedy ani peníze. Jen se snažím momentálně na nějakou práci kvalifikovat, takže mi připadá, že jsem ještě mnohem víc znevýhodněná, než někdo, kdo potvrzení z práce má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
10.1.13 21:12

@anilwap
dle vyjádření ombudsmana je bráno upřednostňování dětí pracujících matek jako diskriminace. Věřím, že tato kritéria už pro tento rok zohledňovány nebudou. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.1.13 21:15
@anilwap píše:
Jako studentka ale přece taky nemám žádnu práci, tedy ani peníze. Jen se snažím momentálně na nějakou práci kvalifikovat, takže mi připadá, že jsem ještě mnohem víc znevýhodněná, než někdo, kdo potvrzení z práce má.

Jenomze potvrzeni z prace by uz roli hrat nemelo. Protoze skolka je vzdelavaci zarizeni ne hlidaci zarizeni. Takze by jsi mela stejnou sanci jako koliv jina maminka. Prace uz by v kriteriich byt nemela, protoze je diskriminace.
Takze rozhodujici bydliste, vek a v nejhorsim treba sourozenec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
10.1.13 21:16

@kattkka :kytka: Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
10.1.13 21:22

To zní sice hezky, holky, ale u nás ho ve dvou školkách, kam hodlám podat přihlášku, letos stále požadují :(

Ještě mě teď napadla jedna věc. Na RD totiž oficiálně (ještě do května) nejsem já, ale můj muž, který je OSVČ a pracuje pro různé společnosti. Co kdyby tam šel on a dal jim svůj živnostenský list a potvrzení od lidí, pro které pracuje, to by pak mělo taky platit, jako potvrzení ze zaměstnání, žejo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin