Studentka a dítě v MŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
10.1.13 21:27
@anilwap píše:
To zní sice hezky, holky, ale u nás ho ve dvou školkách, kam hodlám podat přihlášku, letos stále požadují :(Ještě mě teď napadla jedna věc. Na mateřské totiž oficiálně nejsem já, ale můj muž, který je OSVČ a pracuje pro různé společnosti. Co kdybych tam šel on a dal jim svůj živnostenský list a potvrzení od lidí, pro které pracuje, to by pak mělo taky platit, jako potvrzení ze zaměstnání, žejo?

Tak to ti neporadim, ale obratila bych se na zrizovatele. Ale pokud je s malim na rodicaku tatinek tak by to mohlo melo jit pac on ho tam vlastne dava.Lec vec druha u nas se sice zamestnavatel vypisovatel do prihlasek
ale chteli oba rodice ale rozhodne nebyl v kriteriich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.1.13 21:29

U nas to nechteli protoze maminy se domluvili se znamym a jako ze tam pracuje takhle se to dela taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
10.1.13 21:38

Kattka: to mě mimochodem už taky napadlo, že to potvrzení prostě zfalšuju přes známého a jeho firmu, ale měla bych strach, že by si to nějak blíž ověřovali, to bych si pak připadala asi dost blbě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.1.13 21:42
@anilwap píše:
Kattka: to mě mimochodem už taky napadlo, že to potvrzení prostě zfalšuju přes známého a jeho firmu, ale měla bych strach, že by si to nějak blíž ověřovali, to bych si pak připadala asi dost blbě :oops:

Jo oni by tam eventualne mohli zavolat ale spis bych se snazila zajit za zrizovatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšáček šedý
11.1.13 08:37

Zaměstnání matky a otce od roku 2011 nerozhoduje při přijetí dítěte do školky.

Já bych to okamžitě hned zas zavedla + ověření zda matka skutečně natoupila a pracuje!!! a pokudne, ihned dítě vyloučit.

U nás chodí do školky 80% dětí maminek na MD a ty co jdou do práce, tak si maj políbit prdel a shánět si někde drahý hlídání, protože u nás je jen 1 školka a jinam vás kvůli TP nevezmou.

Já bohužel měla smůlu a musela řešit celý rok co s dítětem. Stálo nás to všechny mé peníze, ale přijít o práci si nemohu dovolit, tady ji sháníte i 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
24320
11.1.13 08:49
@myšáček šedý píše:
Zaměstnání matky a otce od roku 2011 nerozhoduje při přijetí dítěte do školky.

Já bych to okamžitě hned zas zavedla + ověření zda matka skutečně natoupila a pracuje!!! a pokudne, ihned dítě vyloučit.

U nás chodí do školky 80% dětí maminek na MD a ty co jdou do práce, tak si maj políbit prdel a shánět si někde drahý hlídání, protože u nás je jen 1 školka a jinam vás kvůli TP nevezmou.

Já bohužel měla smůlu a musela řešit celý rok co s dítětem. Stálo nás to všechny mé peníze, ale přijít o práci si nemohu dovolit, tady ji sháníte i 3 roky.

OPAKUJU ZNOVU SKOLKA NENI HLIDACI ZARIZENI!!! JE TO VZDELAVACI ZARIZENI TAKZE STIM SOUHLASIM PROC BY MOJE 4 LETE DITE MELO BYT DOMA PROTOZE JA JSEM DOMA BEZ PRACE?? A VE SKOLCE BUDE 3lete. NE SKOLKA JE VZDELAVACI ZARIZENI A TIM PADEM MA NA NI NAROK KAZDY kdo splni kriteria vek proste nejdrive s evezmou ti nejstarsi tohle je dikriminace matek ktere nepracuji nebo heldaji zamestnani takze takhle opravdu ne. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
11.1.13 08:59
@kattkka píše:
Jenomze potvrzeni z prace by uz roli hrat nemelo. Protoze skolka je vzdelavaci zarizeni ne hlidaci zarizeni. Takze by jsi mela stejnou sanci jako koliv jina maminka. Prace uz by v kriteriich byt nemela, protoze je diskriminace.
Takze rozhodujici bydliste, vek a v nejhorsim treba sourozenec…

Na tom něco bude, když jsem předloni chtěla zapsat dvouletou aby mi ji od 3let vzali, ale práci jsem neměla řekli že to asi nedopadne. Loni už pro ředitelku zaměstnání důležité nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
11.1.13 09:04
@anilwap píše:
Kattka: to mě mimochodem už taky napadlo, že to potvrzení prostě zfalšuju přes známého a jeho firmu, ale měla bych strach, že by si to nějak blíž ověřovali, to bych si pak připadala asi dost blbě :oops:

Taky to znám, chtěla jsem mít dítě v kolektivu a manžela napadlo i tohle. Slyšel o této kličce, že matka sežene razítko fiktivně nebo dělá pro firmu z domova od pc. Ale taky jsme si to rozmysleli. Člověk nikdy neví co si kdo a kde může ověřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšáček šedý
11.1.13 09:39

A ono jako 3 leté nemá právo na vzdělání v době kdy já chodím do práce?

Já to beru zas jako diskriminaci pracujících, kteří nemají jinou možnost než dát dítě do školky nebo přijít o práci na hodně dlouhou dobu a mít nulový příjem ze strany matky (nedej bože, když příjde o práci i otec).

Zaměstnaná matka ztratí práci, stane se dlouhodobě nezaměstnanou (fakt všichni čekaj na matky s dětma), od státu dostane hovno (stačí když má muž výdělek 12.000,– a na soc. dávky nedosáhnete), výpověď z práce budete muset dát ze své strany, takže odstupné bude 0,–-.

U nás se jelo podle pracujících rodičů, pak hledajících práci a pak až matky na MD, vše se k 2011 zrušilo a jede se podle věku dítěte, jak vidíš měla by jsi šanci jako nezaměstnaná již od 3 let věku dítěte, teď velký kulový.

Stát v tomhle nechápu a dement Motejl vymyslel úplnou hovadinu.

@kattkka píše:
OPAKUJU ZNOVU SKOLKA NENI HLIDACI ZARIZENI!!! JE TO VZDELAVACI ZARIZENI TAKZE STIM SOUHLASIM PROC BY MOJE 4 LETE DITE MELO BYT DOMA PROTOZE JA JSEM DOMA BEZ PRACE?? A VE SKOLCE BUDE 3lete. NE SKOLKA JE VZDELAVACI ZARIZENI A TIM PADEM MA NA NI NAROK KAZDY kdo splni kriteria vek proste nejdrive s evezmou ti nejstarsi tohle je dikriminace matek ktere nepracuji nebo heldaji zamestnani takze takhle opravdu ne. :cert: :cert:
  • Citovat
  • Upravit
myšáček šedý
11.1.13 09:48

Tohle je opravdu sviňárna, jsem pro ověřování zda matka opravdu nastoupila a pracuje (písemné potvrzení od zaměstnavatele a hlavně ověření na OSSZ při odvodu daně).

Vidím, že se některý nestydí podvodů, díky vám pak opravdu pracující matka přijde o práci, protože vaše dítě vzali a její ne.

U mě si teda paní ředitelka telefonicky ověřovala, zda opradu chodím do uvedené práce u zaměstnavatele a chtěla mě ihned předat k telefonu, zda v té práci opravdu jsem a nejdsem třeba od té doby těhotná a doma.
A to jsem do práce chodila už skoro rok po který jsme platili drahé hlídání pro syna, protože jsem já kráva pracující musela nastoupit do práce, o kterou jsem nechtěla přijít. Totální finanční výcuc.

@zasemamina píše:
Taky to znám, chtěla jsem mít dítě v kolektivu a manžela napadlo i tohle. Slyšel o této kličce, že matka sežene razítko fiktivně nebo dělá pro firmu z domova od pc. Ale taky jsme si to rozmysleli. Člověk nikdy neví co si kdo a kde může ověřit.
  • Citovat
  • Upravit
832
11.1.13 09:55
@myšáček šedý píše:
Tohle je opravdu sviňárna, jsem pro ověřování zda matka opravdu nastoupila a pracuje (písemné potvrzení od zaměstnavatele a hlavně ověření na OSSZ při odvodu daně).

Vidím, že se některý nestydí podvodů, díky vám pak opravdu pracující matka přijde o práci, protože vaše dítě vzali a její ne.

U mě si teda paní ředitelka telefonicky ověřovala, zda opradu chodím do uvedené práce u zaměstnavatele a chtěla mě ihned předat k telefonu, zda v té práci opravdu jsem a nejdsem třeba od té doby těhotná a doma.
A to jsem do práce chodila už skoro rok po který jsme platili drahé hlídání pro syna, protože jsem já kráva pracující musela nastoupit do práce, o kterou jsem nechtěla přijít. Totální finanční výcuc.

Však já to taky nakonec takto neudělala. To že má člověk nějaký nápad neznamená že ho musí uskutečnit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšáček šedý
11.1.13 09:56

Jo a pro info, hlídání na rok nás přišlo na 85.000,–, za školku bych dala tak 10.000,–

Ono ve finále nás šlo do práce ve skutečnosti tak 5 mamin, otatní byly doma s druhým nebo byly či chtěli být těhotné s druhým, takže fakt nechápu to rušení dle zaměstnanosti matky.

U pracujících si pak ověřím skutečný nástup do práce a pokud nespní podmínky, tak vemu jiné dítě (dotace je již na to nahlášené, školka nic netratí, dotace se během roku nevrací).

• Citovat
  • Upravit
myšáček šedý
11.1.13 09:59

Nemyslela jsem to jako útok na tebe, ale na to, že spousta mamin to tak dělalo a asi to vedlo možná i Motejla k zrušení přednosti pracujících (jestli ano, tak měl zjednat nápravu v ověřování nástupu do práce a ne úplné rušení).

@zasemamina píše:
Však já to taky nakonec takto neudělala. To že má člověk nějaký nápad neznamená že ho musí uskutečnit, ne?
  • Citovat
  • Upravit
24320
11.1.13 10:39
@myšáček šedý píše:
A ono jako 3 leté nemá právo na vzdělání v době kdy já chodím do práce?

Já to beru zas jako diskriminaci pracujících, kteří nemají jinou možnost než dát dítě do školky nebo přijít o práci na hodně dlouhou dobu a mít nulový příjem ze strany matky (nedej bože, když příjde o práci i otec).

Zaměstnaná matka ztratí práci, stane se dlouhodobě nezaměstnanou (fakt všichni čekaj na matky s dětma), od státu dostane hovno (stačí když má muž výdělek 12.000,– a na soc. dávky nedosáhnete), výpověď z práce budete muset dát ze své strany, takže odstupné bude 0,–-.

U nás se jelo podle pracujících rodičů, pak hledajících práci a pak až matky na MD, vše se k 2011 zrušilo a jede se podle věku dítěte, jak vidíš měla by jsi šanci jako nezaměstnaná již od 3 let věku dítěte, teď velký kulový.

Stát v tomhle nechápu a dement Motejl vymyslel úplnou hovadinu.

Mysacek: ale to uz je problemtrosku jinde nemyslis?? kazde dite ma pravo na vzdelani a proto byla zrusena podminka pracujici matky. PROTOZE KAZDE MA PRAVO NA VZDELANI.Vec dalsi je ze nejsou mista ale to jsou dve odlisne veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101599
11.1.13 10:48
@kattkka píše:
maminka. Prace uz by v kriteriich byt nemela, protoze je diskriminace.
Takze rozhodujici bydliste, vek a v nejhorsim treba sourozenec…

A sourozenec není diskriminační kritérium? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin