Studentka a dítě v MŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
11.1.13 10:52
@j.a.n.i1 píše:
A sourozenec není diskriminační kritérium? :think:

Je taky.Ale treba v Brne kdyz mrknes na kriteria tak je to za minimim bodu a opravdu az na konec. http://zapisdoms.brno.cz/…odovy-system dle meho to diskriminacni nebude kdyz je to takhle ale nevim. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.1.13 11:06

@kattkka No, pořád to diskriminační je, protože pokud bude jedno dítko starší a nebude mít sourozence, tak ho vždy předběhne to mladší… ale na druhou stranu kdybysme to vzali ad absurdum, tak i přijímání podle věku je diskriminační, ale podle něčeho je do té školky přijímat musí, když nemají místo pro všechny.

A tedy ty kritéria mají školky v Brně udělaná moc pěkně, tohle by měli okopírovat všichni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.1.13 11:22
@j.a.n.i1 píše:
@kattkka No, pořád to diskriminační je, protože pokud bude jedno dítko starší a nebude mít sourozence, tak ho vždy předběhne to mladší… ale na druhou stranu kdybysme to vzali ad absurdum, tak i přijímání podle věku je diskriminační, ale podle něčeho je do té školky přijímat musí, když nemají místo pro všechny.A tedy ty kritéria mají školky v Brně udělaná moc pěkně, tohle by měli okopírovat všichni :palec:

Jako to mas pravdu mam dojem ze i ten sourozenec by se mel rusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšáček šedý
11.1.13 11:47

Zářný příklad Motejlovi debility o rovnoprávnosti a vyškrtnutí kritérií pracujících a samoživetelek.

Kamarádka samoživitelka sama se synem má školku před barákem, syna jí dle nových kritérií do školky nevzali. Její výhrou byla maminka 50 km daleko v důchodě, každou neděli teda syna odvezla k babičce a v pátek si pro něj přijela, aby nepřišla o práci a nezdechly hlady.

Odpoledne pak z okna sledovala maminky na RD jak si vesele hopkaj pro dětičky, hlavně že se chudáčci vzdělávaj, zatím co ona byla 5 dní v týdnu po celý rok bez syna.

Každá si to přeberte po svým, jestli vám to připadá spravedlivé.

• Citovat
  • Upravit
24320
11.1.13 11:58
@myšáček šedý píše:
Zářný příklad Motejlovi debility o rovnoprávnosti a vyškrtnutí kritérií pracujících a samoživetelek.

Kamarádka samoživitelka sama se synem má školku před barákem, syna jí dle nových kritérií do školky nevzali. Její výhrou byla maminka 50 km daleko v důchodě, každou neděli teda syna odvezla k babičce a v pátek si pro něj přijela, aby nepřišla o práci a nezdechly hlady.

Odpoledne pak z okna sledovala maminky na RD jak si vesele hopkaj pro dětičky, hlavně že se chudáčci vzdělávaj, zatím co ona byla 5 dní v týdnu po celý rok bez syna.

Porad mi to prijde spravedlive. Divas se na to opravdu spatne. Pri porizovani deti myslim na budoucnost. A porad se ti snazime vysvetlit ze skolka je vzdelavaci zarizeni NE HLIDACI ZARIZENI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.1.13 12:17
@myšáček šedý píše:

No, svět není spravedlivej :mrgreen:

Nicméně, to, že kamarádka nedostala školku (no podle té zášti bych spíš tipla, že ty) ještě neznamená, že musíš urážet ty do jsou (dle tebe na RD) a mají dítko ve školce…

A ad to, že byla 5 dní bez syna celý rok, za to nemůže ta školka, ale to, že se takhle ona rozhodla, chápu, že je problém, když nevezmou dítě do školky, na druhou stranu tohle určitě nebylo jediné řešení, 50 km zas není taková vzdálenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšáček šedý
11.1.13 13:18

Až budete nuceny řešit tu situaci, takhle, on vás smích přejde.

A ano i já jsem musela řešit hlídání na celý rok pro syna, ale mám muže, takže bez syna jsme nebyli, ikdyž finančně to bylo náročné, ne však tak jako pro ni.

A že cítíte zášť, ono vás to sakra položí na lopatky, zvlášť dementní dotazy těch maminek na MD " tak vy tu školku nemáte, no co naděláte, naší Helence se tam tak líbí". No díky dnešnímu systému nadělám velký hovno.

Jo a 50 km není daleko, se fakt musím smát. Oni se ty peníze asi serou.

A opět školky byly dříve zřízeny pro pracující matky jako alternativa hlídání, takže kecy o důležitosti vzdělávání se ve školce, si nechte od cesty. Že se tím hlavně ohání ty maminy na mateřské je fakt směšné.

• Citovat
  • Upravit
24320
11.1.13 13:26
@myšáček šedý píše:
Až budete nuceny řešit tu situaci, takhle, on vás smích přejde.

A ano i já jsem musela řešit hlídání na celý rok pro syna, ale mám muže, takže bez syna jsme nebyli, ikdyž finančně to bylo náročné, ne však tak jako pro ni.

A že cítíte zášť, ono vás to sakra položí na lopatky, zvlášť dementní dotazy těch maminek na MD " tak vy tu školku nemáte, no co naděláte, naší Helence se tam tak líbí". No díky dnešnímu systému nadělám velký hovno.

Jo a 50 km není daleko, se fakt musím smát. Oni se ty peníze asi serou.

A opět školky byly dříve zřízeny pro pracující matky jako alternativa hlídání, takže kecy o důležitosti vzdělávání se ve školce, si nechte od cesty. Že se tím hlavně ohání ty maminy na mateřské je fakt směšné.

5é km neni daleko mohla kazdy den dojizdet. Pritel jezdi 40km do prace.Ja na materske nejsem. A vim co to je shanet hlidani.Do skolky nastoupila po trictvrte roce po ukonceni rd takze nesud kdyz vis kulovy. :jazyk:.
Takze se tim rozhodne neohanim. A rozhodne me nenapadlo se ohanet tim ze jsem pracujici maminka. Jenomze driv neni ted a ted je to tak ze skolky jsou vzdelavaci zarizeni. A proste narok ma hlavne dite, ktere je proste starsi. Nikdo te nenutil k tomu ze si mas poridit dite nebo kamaradka a ze vetsina neumi myslet dopredu je spatne a smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
11.1.13 13:29

@anilwap
Jééé, ty taky studuješ při škole? To jsem ráda, že nejsem sama :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
11.1.13 13:29

@anilwap Oprava hihi - studuješ při dětech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.1.13 13:51
@myšáček šedý píše:

Jen tak mimochodem mateřská je půl roku, takže ta těžko může ovlivňovat to, jestli dítko může nebo nemůže chodit do školky… a jinak taky pracuju, hned od skončení té mateřské.

A 50km opravdu není tak strašně daleko, dojížděla jsem tak do práce 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
2.3.13 16:29

Takže to dopadlo tak, abych toto téma ukončila, že mi nakonec dítě do jedné školky kousíček od nás vzali. Včera mi přišlo potvrzení o přijetí. Jsem z toho nadšená, důvodem pro přijetí dítěte od 3 let bylo zaměstnání obou rdičů (přičemž mě stačilo potvrzení o studiu). Je na to zákon, že tito rodiče mají přednost. Od 4 let je to možná jinak. Ale to už je jedno, hlvaně že to máme! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MMMMMMMMMMMMMMMM
21.3.13 21:30

To anilwap: Gratuluju ke školce :-) Já taky studuji prezenčně VŠ v Olomouci, a sehnat školky byl fakt boj. Nakonec jsem se dostali do které jsme chtěli (teda soukromá, státní vůbec nepřišly v úvahu-všude nepřijatí). Malý má v září 2,5. Denně taky chodím do školy. Štve mě celkově postoj jak státu, tak školy- nemožnost si vybrat délku RD (pokud není na RD manžel). Žádný nárok na sociální stipendium, ani individuální studijní plán, shánění hlídání či školek na „jakštakš“ přijatelné cenové úrovni… Ať už dostudujeme, co? :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin