Studentské bydlení pro jednoho

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.8.21 12:38

Studentské bydlení pro jednoho.

Dobrý den, je mi 19 let a nevychází z rodiči. Mám po maturitě a vysoká už za chvilku. Nemám přítele ani kamarádku která by šla semnou do studentského bydlení. Mohu jít sama? Vidím všude že pro 2 osoby třeba 5000+energie. Takže když budu sama tak stejnak musím platit 5000 nebo jenom 2500. Kolik vyjdou energie na jednoho člověka za měsíc?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
18.8.21 12:47

Jde o to, že si vlastně pronajmeš půl pokoje a postel, takže tu druhou postel bude mít někdo cizí.

• Citovat
  • Upravit
17850
18.8.21 12:52

Kolej, pokud mas narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20826
18.8.21 12:56
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 19 let a nevychází z rodiči. Mám po maturitě a vysoká už za chvilku. Nemám přítele ani kamarádku která by šla semnou do studentského bydlení. Mohu jít sama? Vidím všude že pro 2 osoby třeba 5000+energie. Takže když budu sama tak stejnak musím platit 5000 nebo jenom 2500. Kolik vyjdou energie na jednoho člověka za měsíc?

Pokud chceš být v pokoji pro dva sama, tak musíš platit za oba. A energie fakt těžko říct. :nevim: to je čistý hádání. 500-2000 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.8.21 12:57

Ahoj. Nejideálnějším řešením jsou podle mě koleje. Zkušenost k nezaplacení, poznáš tam spoustu lidí. Nikdy to žádný luxus nebude, ale jako ubytování pro studenty naprosto parádní. Taky záleží jak budeš mít VŠ daleko od domova, v případě větších vzdáleností dávají VŠ i menší příspěvky pro ty, co dojíždějí. Sama jsem dva roky na kolejích bydlela, nelitovala jsem a moc ráda na to bydlení vzpomínám. Takže jestli máš tu možnost, zkusila bych koleje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.8.21 13:05

Platíš celou cenu. Zkus hledat nějaké spolubydlení nebo sama podat inzerát, že k sobě někoho sháníš. Nejen studenti, ale i pracující mladí lidé jsou ochotní jít do společného bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 13:17
@LeonaK1 píše:
Ahoj. Nejideálnějším řešením jsou podle mě koleje. Zkušenost k nezaplacení, poznáš tam spoustu lidí. Nikdy to žádný luxus nebude, ale jako ubytování pro studenty naprosto parádní. Taky záleží jak budeš mít VŠ daleko od domova, v případě větších vzdáleností dávají VŠ i menší příspěvky pro ty, co dojíždějí. Sama jsem dva roky na kolejích bydlela, nelitovala jsem a moc ráda na to bydlení vzpomínám. Takže jestli máš tu možnost, zkusila bych koleje :mavam:

Nejsem daleko od domova. (Asi 15-20 km) Podstatě z domu utíkám. Úplně nevím, ale kolej je taky studentské bydlení? Na jakých stránkách jsou koleje?

• Citovat
  • Upravit
20826
18.8.21 13:52
@Anonymní píše:
Nejsem daleko od domova. (Asi 15-20 km) Podstatě z domu utíkám. Úplně nevím, ale kolej je taky studentské bydlení? Na jakých stránkách jsou koleje?

Na stránkách školy? :think: kurna ty to studium budeš mít jako očistec koukám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.8.21 14:00

Ty jdeš na vejšku a nevíš, co to je kolej a jak si ji opatřit? :lol:

• Citovat
  • Upravit
18
18.8.21 15:18
@Anonymní píše:

Koleje bývají z převážné části (90%) pro studenty. Někdy můžou fungovat i jako hotely, pro krátkodobé pobyty, aby si ještě přivydělali. Ty příspěvky na bydlení/cestování má možná každá škola jinak, ale to by ses dočetla určitě na stránkách tvé VŠ, stejně tak jestli mají vlastní koleje a když nemají, tak často odkazují na nějaké se kterými spolupracují. A kdyby je tvoje VŠ nenabízela, tak se dá poohlédnout (také záleží v jak velkém městě budeš studovat) po kolejích ostatních škol. Ale koleje tě vyjdou určitě levněji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
20.8.21 12:48

Mrkni sem, pokud si dáš poptávku, třeba se někdo najde (na fb,…) https://www.espolubydleni.cz/…polubydlici/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí