Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jde o to, že si vlastně pronajmeš půl pokoje a postel, takže tu druhou postel bude mít někdo cizí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 19 let a nevychází z rodiči. Mám po maturitě a vysoká už za chvilku. Nemám přítele ani kamarádku která by šla semnou do studentského bydlení. Mohu jít sama? Vidím všude že pro 2 osoby třeba 5000+energie. Takže když budu sama tak stejnak musím platit 5000 nebo jenom 2500. Kolik vyjdou energie na jednoho člověka za měsíc?
Pokud chceš být v pokoji pro dva sama, tak musíš platit za oba. A energie fakt těžko říct.
to je čistý hádání. 500-2000 ![]()
Ahoj. Nejideálnějším řešením jsou podle mě koleje. Zkušenost k nezaplacení, poznáš tam spoustu lidí. Nikdy to žádný luxus nebude, ale jako ubytování pro studenty naprosto parádní. Taky záleží jak budeš mít VŠ daleko od domova, v případě větších vzdáleností dávají VŠ i menší příspěvky pro ty, co dojíždějí. Sama jsem dva roky na kolejích bydlela, nelitovala jsem a moc ráda na to bydlení vzpomínám. Takže jestli máš tu možnost, zkusila bych koleje ![]()
Platíš celou cenu. Zkus hledat nějaké spolubydlení nebo sama podat inzerát, že k sobě někoho sháníš. Nejen studenti, ale i pracující mladí lidé jsou ochotní jít do společného bydlení.
@LeonaK1 píše:
Ahoj. Nejideálnějším řešením jsou podle mě koleje. Zkušenost k nezaplacení, poznáš tam spoustu lidí. Nikdy to žádný luxus nebude, ale jako ubytování pro studenty naprosto parádní. Taky záleží jak budeš mít VŠ daleko od domova, v případě větších vzdáleností dávají VŠ i menší příspěvky pro ty, co dojíždějí. Sama jsem dva roky na kolejích bydlela, nelitovala jsem a moc ráda na to bydlení vzpomínám. Takže jestli máš tu možnost, zkusila bych koleje
Nejsem daleko od domova. (Asi 15-20 km) Podstatě z domu utíkám. Úplně nevím, ale kolej je taky studentské bydlení? Na jakých stránkách jsou koleje?
@Anonymní píše:
Nejsem daleko od domova. (Asi 15-20 km) Podstatě z domu utíkám. Úplně nevím, ale kolej je taky studentské bydlení? Na jakých stránkách jsou koleje?
Na stránkách školy?
kurna ty to studium budeš mít jako očistec koukám.
Ty jdeš na vejšku a nevíš, co to je kolej a jak si ji opatřit? ![]()
@Anonymní píše:
Koleje bývají z převážné části (90%) pro studenty. Někdy můžou fungovat i jako hotely, pro krátkodobé pobyty, aby si ještě přivydělali. Ty příspěvky na bydlení/cestování má možná každá škola jinak, ale to by ses dočetla určitě na stránkách tvé VŠ, stejně tak jestli mají vlastní koleje a když nemají, tak často odkazují na nějaké se kterými spolupracují. A kdyby je tvoje VŠ nenabízela, tak se dá poohlédnout (také záleží v jak velkém městě budeš studovat) po kolejích ostatních škol. Ale koleje tě vyjdou určitě levněji ![]()
Mrkni sem, pokud si dáš poptávku, třeba se někdo najde (na fb,…) https://www.espolubydleni.cz/…polubydlici/
Dobrý den, je mi 19 let a nevychází z rodiči. Mám po maturitě a vysoká už za chvilku. Nemám přítele ani kamarádku která by šla semnou do studentského bydlení. Mohu jít sama? Vidím všude že pro 2 osoby třeba 5000+energie. Takže když budu sama tak stejnak musím platit 5000 nebo jenom 2500. Kolik vyjdou energie na jednoho člověka za měsíc?