Studijní krize
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Tak ten obor ti nezávidím. Já studuji ruštinu - oproti tomu tvýmu brnkačka. Navíc se jazyk dá využít i mimo profesi - Rusů je všude habakuk. ![]()
Tak já nevím. Kdy máš termín porodu? A jak dlouho ti může trvat napsání tý práce? Máš už nějaký materiály, něco naměřenýho? Ta moje by se dala napsat za měsíc, dva, kdybych si nad to sedla (a to nemusím mít předem nic pořádně načtenýho - ale tak bakalářka se píše líp, jak diplomka). A zkoušky z těch předmětů máš kdy?
Já dneska chtěla něco napsat, ale nějak mi to nevyšlo
Tak snad zítra. Trochu mě uklidňuje, že už mám desetinu napsanou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Indrani Hele termín ke konci února. Měřila jsem dost, materiály mám hlavně věděcké články z netu - ona na to knížka neexistuje. No nevím, trvá to dost dlouho, člověk se hrab v článcích, kterým nerozumí (jak je to odborný jazyk, tak je to prostě těžké, i když anglicky umím si myslím dobře), a musí z toho vyhrabat podstatu a nějak to celé dát dohromady. Zpracování praktické části - no měřím už půl roku a doma jsem hodně seděla nad zpracováváním výsledků právě v tom programu, ale furt to neumím, nejde mi, nemůžu se do toho dostat…ještě je tam i statistické zpracování a strašně moc rovnic a přepočtů/výpočtů…fakt je to na prd (pardon, ale slušněji mi to říct nejde). Zkoušky bych měla mít před Vánoci…ale strašně se mi nechce tam jít, učit se na to, ještě musím dodělat na oba ty předměty práce (taky v angličtině), aby mě vůbec pustil k tém zkouškám. Ono to zní, že jsem na konci a je to už skoro cílová rovinka - ale mně toho přijde ještě strašně moc. A hlavně se nechci tolik stresovat kvuli miminku (při bakalářském konci studia jsem i zvracela od nervů a nevyspání)
- Citovat
- Upravit
Takový kousek před cílem to nemůžeš vzdát!
možná je toho ještě moc, ale daleko víc už jsi toho Zvládla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zní to fakt hrůzostrašně jak to píšeš ![]()
A nemáš někoho kdo ti s tím programem může pomoct? A ty zkoušky se nedají odložit? Chápu že zkoušky můžou být dost stresující, já jsem ke státnicím ani nešla, byla jsem v prvním trimestru a měla jsem jiný starosti (furt jsem spala
). Že by sis před porodem aspoň udělala ty práce do těch předmětů a udělat zkoušky můžeš na jaře? A pak diplomka no
Na tý můžeš taky pracovat postupně před porodem, ale pak se musíš hodně hecnout, abys u těch zkoušek prošla a nebyla ta snaha zbytečná. ![]()
Ale chce si nad to sednout už teď a každý den udělat aspoň něco. Nejhorší je vždycky v ten den začít a nepromarnit ten čas u počítače blbostma, znám to
Ale když už si aspoň tu práci otevřu, tak už musím něco málo napsat a mám pak hned lepší pocit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nell2 Děkuju moc - no snažím se, dneska jsem s tím trochu pohla - ale fakt jenom trochu =(
@Indrani Zkoušky se nedají odložit - mám to na druhý zápis, když to nedám teď do konce semestru, letím - jedině kdybych zkusila přerušit ze zdravotních důvodů, ale to by se mi celý semestr nepočítal a nemohla bych tudíž ani odevzdat ty práce tak, aby mi je započítali. Musela bych pak v dalším zimním semestru (nedá se přenášet do letního) odevzdat práce a dodělat diplomku a udělat zkoušky + státnice. Ale to už bude mimi a nevím, jestli to není ještě horší varianta. S profesorem co to učí se domluvit nedá ani náhodou - on mi na těhotenství řekl, že to je můj problém a ať to řeším přes studijní, buď přeruším, nebo teď musím dokončit. A ještě tedy jsem si skoro 100% jistá, že když to nechám na další zimní, tak už se nedonutím. Nebudu si ani nic pamatovat…chjo, no prostě musím bu´d teď nebo na to kašlat úplně =( .
- Citovat
- Upravit
Jo a ještě je i problém s tou diplomkou, že téma je schválené jenom na urččitý čas (už jsem si ji nechala zadat loni a měla jsem končit před létem, jenže jsem nedala v zimáku ty dvě zkoušky a stejně jsem to nestíhala.........) takže se mi úplně klidně může stát, že by mi už neprodloužili zadání a já musela příští rok dělat úplně jinou diplomku. Jak se to váže na výzkumy, dotace a možnost pracovat s přístroji/softwary, tak tam všude jsou licence a není to neomezené, je to třeba na rok atd…tohle je na technických/přírodovědných školách složitější. Nejde si to posouvat, nebo dělat předmět ze zimáku v letním semestru atd…
- Citovat
- Upravit
Ach jo, vždycky napíšu příspěvek, chci ho přidat a emimino mě odhlásí ![]()
Promiň že píšu tak pozdě, nešel nám internet a jsem líná přidávat příspěvky přes mobil ![]()
Udělala jsi za těch pár dnů něco do školy? Jestli to máš fakt takhle složitý a musíš ty zkoušky udělat v prosinci, tak už ti moc času nezbývá.
Ale to ty víš. Takže buď teď hoodně zamakáš, vypracuješ si ty dvě práce a naučíš se do těch předmětů, nebo můžeš asi rovnou přerušit. A třeba se ti někdy vrátí motivace. S miminem. (Je to dost nepravděpodobný… ale stát se může cokoliv.) Máš něco málo přes měsíc… Tak se do toho opři, a kdybys to neudělala, tak aspoň můžeš být v klidu a budeš vědět, že jsi do toho dala vše… a pak se budeš moc s klidným svědomím na školu vykašlat. ![]()
Já zatím pořád stagnuju. Chytl mě močák, tak se snažím odpočívat, čtu si knížky o miminech a tak.
Ale dnes už bych chtěla zase něco napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Indrani Hele termín ke konci února. Měřila jsem dost, materiály mám hlavně věděcké články z netu - ona na to knížka neexistuje. No nevím, trvá to dost dlouho, člověk se hrab v článcích, kterým nerozumí (jak je to odborný jazyk, tak je to prostě těžké, i když anglicky umím si myslím dobře), a musí z toho vyhrabat podstatu a nějak to celé dát dohromady. Zpracování praktické části - no měřím už půl roku a doma jsem hodně seděla nad zpracováváním výsledků právě v tom programu, ale furt to neumím, nejde mi, nemůžu se do toho dostat…ještě je tam i statistické zpracování a strašně moc rovnic a přepočtů/výpočtů…fakt je to na prd (pardon, ale slušněji mi to říct nejde). Zkoušky bych měla mít před Vánoci…ale strašně se mi nechce tam jít, učit se na to, ještě musím dodělat na oba ty předměty práce (taky v angličtině), aby mě vůbec pustil k tém zkouškám. Ono to zní, že jsem na konci a je to už skoro cílová rovinka - ale mně toho přijde ještě strašně moc. A hlavně se nechci tolik stresovat kvuli miminku (při bakalářském konci studia jsem i zvracela od nervů a nevyspání)
Tak si zozen niekoho kto ti s tym programom pomoze. Jasne ze ked ti to nejde, tak sa to do toho nechce. Hodinka, dve s niekym kto ta posunie vpred a nakopne a pojde to ako po masle. Nedokoncit skolu ked mas len 2 skusky a diplomku? To by si musela byt uplny vtak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Indrani Ty jo, tak to se úplně pochopíme. Přesně - najednou v tom nevidím smysl a mám pocit, že to prostě je zbytečná energie, přemáhání. Raději bych si vychutnávala všechno kolem těhotenství a toho baráčku.......Zase prostě člověk nikdy neví a opravdu může přijít chvíle, že se mi ta škola bude hodit. Nechci myslet na extrémy, že by se něco stalo s manželem nebo naším vztahem, ale třeba se „jenom“ budu cítit nenaplněná po nějakých letech a bduu chtít jít dělat tu kariéru, až děti odrostou.....I když fakt nevím. Mám obor chemicko/biologický a je to spíše o tom pracovat ve výzkumech, nebo ve farmaceutických firmách atp…ale s plným nasazením. Částečné úvazky tam moc nejdou a tedy je to hodně vázáno na tu Prahu. Ještě mě i napadlo to nějak prostě se vší námahou dotáhnout audělat si dálkově pedagogické minimum - třeba učit na zkrácený úvazek by se dalo. Ale jak se donutit a dokopat.....strááášně mě to už nebaví. A ta diplomka je pro mě peklo - fakt na to nejsem. Hrabat se v anglických odborných článcích, měřit v laborkách a všechno zpracovávat, musím hodně pracovat s jedním programem, ve kterém neumím dobře a nejde mi to - no prostě děs.....fakt jsem si pro sebe nevybrala dobře. A to jsem ze začátku do toho byla nadšená - ale teď už mám i ty priority někde jinde a baví mě jiné věci. A ty dva předměty? To snad nedám nikdy =(