Studim vysoké školy při práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studim vysoke skoly pri praci
Ahoj holky,
Mam vystudovanou obchodni akademii ted budu jeste rok a pul na materske a pak musim do prace a to je pro me nocni mura. Nevim kam jit hrozne se bojim fabriky radsi bych umrela nez prace ve fabrice. Mym snem je byt vychovatelka v detskem domove ale na to potrebuju vzdelani. Prijali by me jako vChovatelku pod podminkou ze si dodelam vysokou ale hrozne se bojim ze to nezvladnu. Pracovala bych uz jako vychovatelka, jednou tydne dojizdela do skoly a mam doma ted 19 mesicni holcicku. Kdybych to zvladla ceka me splneny sen ale co kdyz tu skolu nedodelam a vyhodi me z prace. Nevim jestli to neni nad moje moznosti. Co byste delali vy na mem miste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud po tom toužíš, začala bych studovat. Hned, dokud jsi ještě doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych to. Co vím od lidí z okolí, tak tyhle obory typu vychovatelství, pedagog volného času atd. nejsou moc náročné. I když s dítětem to samozřejmě bude těžší, ale pokud máš někoho na hlídání, šla bych do toho
Jo a ještě, když bys náhodou viděla, že to nedáváš, tak nechat toho můžeš vždy
takhle by sis třeba vyčítala, že jsi to ani nezkusila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima ja si to uvedomila teprve nedavno prijimaci zkousky budou az po novem roce takze doma bych odarusovala rok ale dalsi dva b byly pri praci a toho se bojim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mas doma zazemi (zajistenou peci o dite), tak jde jen o tvoji pili. Navic pokud dostanes studijni volno pri zamestnani. Vystudovala jsem Bc. i Ing. pri zamestnani. Bc. bez ditete se studijnim volnem, Ing. se 4letym prckem bez studijniho volna. Hodne mi ale pomohl manzel, protoze se staral o syna, kdyz jsem se musela ucit na zkousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela dokud to nezkusíš tak nebudeš vědět zda na to máš ![]()
podej si přihlášku, priprav se na zkoušky a pokud tě přijmout, tak proste studuj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela Trochu mě překvapuje, že by tě už teď někam jako vychovatelku bez patřičného vzdělání vzali. Kor v dnešní době. Něco se stane a právníci rodičů si na tobě i instituci smlsnou. Pokud to chceš, tak začni hned. Jen nevím jak, protože semestr už se rozbíhá. Leda nějaká VOŠ neb soukromá? Ale to taky asi není dobrý nápad. Držím ti pěsti. Jen mě zaráží tvůj přístup k práci ve fabrice. Spousta lidí se tak živí a přijde mi, jako by jsi jimi opovrhovala. Je to práce jako každá jiná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela Zvládnout se to určitě dá. Pokud je někdo, kdo Tě podpoří, pohlídá dítko, proč ne? Tyhle obory nebývají extra náročné, pokud je tam nějaká praxe, mohla bys ji vykonávat v rámci zaměstnání v domově, což by bylo fajn.
Já začala studovat, když byl staršímu synovi 1 rok. Mezi prvákem a druhákem jsem porodila druhé dítě. Jsem v posledním ročníku. Neříkám, že to bylo vždycky super a úžasné, mám tam spoustu hodin praxe, kolikrát jsem věci honila po večerech na poslední chvíli, ale baví mě to a mám podporu a oporu v manželovi. Jsem tedy ještě doma, prodloužila jsem si kvůli tomu rodičák, protože já bych to se zaměstnáním a praxí časově asi blbě dávala dohromady a když byla ta možnost, tak jsem to využila.
Nechat toho můžeš vždycky, proč to nezkusit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tvém místě bych zkusila jestli te nepřijmou dodatečné. Ještě letos. Ja zacla studovat pri praci s dcerou která šla do 1.tridy, studují v němčině takze docela makacka ale dá se to, na tvém místě bych se nebala, tHle obory nejsou až tak tezke
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michy35 na tento obor ji určitě na veřejnou VŠ dodatečně nepřijmou, bývá tam velký zájem uchazečů…
@Joannka1 přesně tak, vychovatelka za ty děti zodpovídá a v podstatě nemáš na to žádnou kvalifikaci, pochybuji že na to místo nemohou sehnat někoho kvalifikovaného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to pevne nervy pri praci v detskem domove… Ja tam bydlela a neni to sranda. Hodne vychovatelu odeslo… i vychovatelky co meli takhle male dite… malo penez, hodne prace, maloncasu na rodinu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hihi22 jaktoze malo penez vsechny nabidky prace na netu za praci vychovatelky v dd nabizi od 20000kc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela píše:
@hihi22 jaktoze malo penez vsechny nabidky prace na netu za praci vychovatelky v dd nabizi od 20000kc
njn ale za nepřetržitý provoz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela píše:
To je blbost. Vzdyt je to podle tabulek. Podle skoly a zkusenosti. Videla jsem vyplatni pasku jedne z nasich vychovatelek a nela tam cisteho pres 16 000kc… a to mela vysokou skolu i zkusenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit