Studium 2. VŠ při mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium 2. VŠ při mateřské
Ahoj maminky, nejdříve k mé situaci. Dostudovala jsem VŠ ekonomku v červnu 2014, velmi krátce jsem pracovala a od listopadu 2014 až dosud jsem na nemocenské, čekáme miminko na konci dubna 2015. Poslední dobou mě popadají myšlenky, že bych si mohla během rodičovské vystudovat ještě jednu VŠ a to pajdák 1. stupeň ZŠ, tahle práce by mě strašně bavila, ale nevím, zda na to už nejsem stará - je mi 24 let, takže než bych dostudovala, bude mi 30, takže bych byla učitelka 1. stupně ZŠ bez praxe…Je tu někdo třeba v podobné situaci? Taky řeším otázku toho, jak by to bylo s kojením 5měsíčního miminka, když bych musela být ve škole… Nevím co dělat, zda si splnit svůj sen (učitelka na 1. stupni ZŠ) a nebo se po rodičovské věnovat oblasti, kterou jsem vystudovala, ale příliš mě nenaplňuje
Je tu někdo v podobné situaci? Moc děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Stará
Neblázni, víš, jak dlouho ti zbývá do důchodu? přes 40 let. Já studovala při RD pedagogické minimum. Peďák je pohoda, to dáš. A hlavně, i kdybys to nedělala, každá kvalifikace navíc dobrá, jdi do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 ahoj, já při prvním a druhém dítěti dělala 2. VŠ, a to dálkově v Praze, což mám přes celou republiku. Miminko vždy cestovalo se mnou vlakem. /Ale asi jen 1× za měsíc/. Bylo to faj, byla to jiná činnost než jen domácnost a děti, takže mě o to více obojí těšilo /děti a škola/. Jen mi ty mateřské hrozně rychle utekly. Já bych to doporučila, pokud Tě studium baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 jdi do toho
je mi 24 a jsem na peďáku v 1.ročníku
taky budu učitelka bez praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studium jako takové se dá. Já nedala přípravu na závěrné zkoušky plus závěrečnou práci. Čili období, kdy je třeba prostě intenzivně makat. Ale pokud máš kolem sebe lidi, co ti budou ochotni v tuto dobu hlídat, tak bys to dát měla.
Jinak podle mě, vzdělávat se je jen dobře a v každém věku. Prej 24 a stará!
-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 určitě jdi do toho. Já jsem si při dvou dětech také dělala vysokou školu, neříkám že to nebylo náročné, hlavně při zkouškovém období, ale dnes jsem za to ráda! Člověk má i takový vnitřní pocit že dělá i něco sám pro sebe. A pokud máš hlídací babičky a podporu partnera tak je to jen další plus proč do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka @Pajenka @Teruna000 @Emilie @DalenkaB Holky děkuji za podporu
Jj, hlídání by bylo i podpora od manžela, ale jak byste řešily to kojení? Ono s malým miminkem to asi není jen tak že? Někde jsem četla, že když miminkovi dávali odstříkané mlíčko ti kdo ho hlídali, tak že pak nechtělo papat normálně z prsu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 tak s tím ti neporadím
nekojila jsem. A kam by ses chtěla hlásit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 já jsem bohužel nekojila, od začátku byl velký problém, tak za nás to vyřešila flaška. Ale kamarádka co studovala se mnou, se během dne 4× vytratila aby mohla doma nakojit, a docela jí to tolerovali. Naštěstí škola je ve městě kde bydlíme, tak to šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 píše:
@ruzovasrnka @Pajenka @Teruna000 @Emilie @DalenkaB Holky děkuji za podporuJj, hlídání by bylo i podpora od manžela, ale jak byste řešily to kojení? Ono s malým miminkem to asi není jen tak že? Někde jsem četla, že když miminkovi dávali odstříkané mlíčko ti kdo ho hlídali, tak že pak nechtělo papat normálně z prsu
Co vím, tak místním maminám děti vozili do školy a dokonce tam byl dětský koutek - škola maminy plně podporovala jak to jen to šlo. Já dojížděla, teda s úplně malýma jsme měla přerušíno. Prvně s devítiměsíčním jsme jeli všichni, ale nedoporučuju. byla jsem hotová z cesty, péči, školy… jediný co, že jsme se tam setkali s kamarádem. Pak už jsem jezdila sama vlakem a doma krmili UM. Problém měla já, celej den fuč, prsa plný, bolelo to nehorázně, odstříkávala jsem na záchodě ve vlaku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 ja som mala prvú prednášku, keď mal malý 3 týždne. Muž ho kŕmil cez striekačku odsatým mliekom. A ja si mlieko o dsávam cez prestávky na toaletách
Samozrejme ho doma vylievam…teraz keď je väčší používame flašu mendelu a s kojením neni problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 Ja to resila odsavanim vecer pred odjezdem do skoly. Vedela jsem, jak dlouho budu pryc a tolik davek jsem nachystala predem. Koupila jsem lahvicku Medela Calma. Tou miminko krmil v dobe nepritomnosti tatinek. Odsavacku jsem hodila do kabelky a po trech hodinach ve skole jsem odsavala a vylevala na toaletach…da se to zvladat, pokud mas podporu v rodine…Za pokus nic nedas. Kdyz to nezkusis, budes si to vycitat cely zivot. Bud to ti to pujde nebo ne, ale budes si moct rict, zes to alespon zkusila…A podotykam…bylo mi 32, kdyz jsem toto snazeni zacala…takze na veku nezalezi…jen cim mladsi jsi, tim lepe se to uci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xvitko13 já jsem si brala s sebou miminko a manžela. Ten mi ho hlídal a mezi přednáškama nebo zkouškama nosil kojit. Měli jsme cestovní postýlku ve studenstkém klubu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli trošku horší, že přítel v tu dobu dodělával taky VŠ, měli jsme rozpis hodin kdy se kdo bude učit a kdo hlídat při zkouškovém období
Ale nelitujeme. Když se chce a je dobré zázemí jde to! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit