Studium a miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium a miminko
Ahojky máte někdo zkušenost s tím, jak jde při miminku studovat. Mám totiž termín porodu koncem září a v té době mi začíná i poslední rok bakalářského studia. Tak začínám mít šílený nervy, že to nepůjde zvládnout. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak já si myslím, že pokud nejde o nějakou fakt těžkou VŠ jako lékařskou… tak bys to měla dát. Koncem září ještě nezačal semestr, předpokládám, že bakalářku budeš mít zhruba do té doby napsanou, jen je otázka jek studuješ - dálkově nebo prezenčně? Pokud dálkově, tak to je v pohodě, jen se připrav na to, že musíš mít někoho k mimču, kdy se budeš učit. Myslím, že právě s miminem to půjde lehčeji než se starším dítkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde to
Pokud máš podporu od partnera, tak v poho. Já rodila v půlce posledního ročníku (ale teda dálkově) a zvládla jsem to celkem dobře, ročník jsem dokončila, ale bakalářka a státice mi jaksi ještě chybí
Ale vlítnu na to v záři a doufám, že do dalších prázdin budu Bc.
Takže za mě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak školu mám dálkově tak to snad nebude problém, akorát, že na některých přednáškách být musím, tak nevím jak to udělám s kojením ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky to teďka řeším … mám termín v říjnu a to mi začne i poslední rok dálkového Mgr. studia a tudíž psaní diplomky. Něco snad stihnu napsat před porodem a pak se prostě uvidí
Mám podporu u přítele a mamky, která slíbila, že pohlídá, když budu mít škoolu … Jinak, kdyby to nešlo, tak prostě přerušim asi studium, protože na úkor miminka studovat nechci … ale zatim to nevzdávám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Již šestým rokem se snažím dodělat bakaláře
S každým porodem jsem přerušovala, protože jsem jezdila na přednášky a zkoušky přes půl republiky, t.j. celý den fuč. Zkusili jsme jednou jet i s mimi celá rodina, jakože na výlet, ale to prostě nebylo k tomu. Takže jakmile to šlo a kluci byli odstavení, hlídala babi nebo táta - dle možností.
Já jsem zrovna z těch, které brutálně nezvládají. Mám ale úžasné kantory, kteří mi vycházejí neskutečně vstříc - termíny i mimo oficiální - stačí jen požádat a domluvit se. Ale je fakt, že čím mám starší děti, tím mám pocit, že to jde hůř a hůř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MiskaM píše:
taky to teďka řeším … mám termín v říjnu a to mi začne i poslední rok dálkového Mgr. studia a tudíž psaní diplomky. Něco snad stihnu napsat před porodem a pak se prostě uvidíMám podporu u přítele a mamky, která slíbila, že pohlídá, když budu mít škoolu … Jinak, kdyby to nešlo, tak prostě přerušim asi studium, protože na úkor miminka studovat nechci … ale zatim to nevzdávám
Ahoj, můžu se zeptat,kde studuješ dálkově Mgr.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zanuletka píše:
Tak školu mám dálkově tak to snad nebude problém, akorát, že na některých přednáškách být musím, tak nevím jak to udělám s kojením ?
Ahoj, letos jsem dostudovala Bc., a od září bych si chtěla ještě dodělat Mgr., mimčo čekáme každým dnem, chtěla bych se přidat k zanuletce, jak to provést s případným kojením?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
studium při dítěti jde, jen musíš mít dopředu jistotu, že budeš mít hlídní, s kojením bych si nelámala hlavu, odtříkáš mlíčko a hlídající nakrmí lahvčkou, já mám tři děti a při každíém ročníku jsem měla jednoho prcka, tech mám teda poslení ročník vejšky přerušený, protože je to honka, ale příští rok to už chi dostudovat, tak snad se to zvládne,s jedním je to celkem v pohodě, neboj
…a dálkově jeto super!!!já měla denní studium, přičemž ještě každý týden 2× hodinu na nástroj a komořinu(studuju HAMU )+ povinné večerní koncerty atd…mám výhodu, že mám hlídací babičku, která mi mohla pohlídat…je fakt, že jsem na přednášky moc nechodila, měla jsem osobně domluvená řád s profesorama…to zn. za to, že jsem nechodila urřitý čas na nějaké přednášky, vypracovala jsem doma nějakou práci
…když se podívám zpátky, tak bych asi rok při prvním mimču se studiem počkala, protože to byl fakt frmol a já si synka jako mimčo moc neužila
, při dcerce jsem si rozložila ročník a to bylo super!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na některé přednášky chodit nemusím. No a u druhých se zkusím domluvit s přednášejícím a uvidíme. Snad to půjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to s kojenim dělala tak, že manžel jezdil se mnou, chodil po procházkách a vždycky mi ho na kojení přivez. A taly to šlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já asi kdyžtak zaúkoluji bratra, protože přítel je věčně v práci. No tak snad to nějak zvládneme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, držím palečky, ať to zvládneš jak po másle ![]()
Já mám tříměsíční dcerku, jsem ve druháku na střední, individuální pán studia. Školu jsem nepřerušila, na zkoušky jezdím i s Lucinkou (vždycky se mezi učitelema nebo spolužákama najde dobrá duše na hlídání
). Když potřebuju nakojit, mohu i během zkoušky, učitelé jsou velmi benevolentní. Ale kdyby to nešlo, pořídila bych si odsávačku mateřského mléka.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U mě je největší problém, že zrovna na přednášky na které musím trvají 5 hodin. Tak dám malou bratrovi nebo tatínkovi
a vždycky mi ji v přestávkách asi budou muset dovézt na kojení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit