Studium adiktologie Bc.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium adiktologie Bc.
Ahoj ![]()
Je tu někdo, kdo studoval adiktologii Bc. dálkově na 1. LF? Měla bych pár otázek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Scarlet 3003 ahoj, chci se zeptat, zda jsi tam začala studovat a nebo dostala někde pár informací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka 66 píše: Více
Ahoj, já studuji adiktologii kombinovanou formu na 1.LF (jinde ani studovat nejde). Pokud máš nějaké otázky, ráda ti je zodpovím, nebo se pokusím, když budu vědět. Jinak prosím anonym, nechci spojovat svůj nick se školou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Snad odepisuji správně. Dnes jsem se přihlásila a moc tu s tím neumím 🙈
Zvažuji zkusit přihlášku příští rok, takže času dost, ale bude mi 37,tak jsem se chtěla zeptat: zda je odborná angličtina náročná?(koukala jsem na rozvrhy hodin) anglicky se trochu domluvím, ale žádná sláva. Jakou střední školu jsi prosim vystudovala? Já mám zdravotního laboranta a obávám se, zda biologie člověka, anatomie a chemie by mi stačila alespoň na začátek.
Moc dekuji, vážím si tvého času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka 66 píše: Více
Ahoj, jj, odepisuješ správně ![]()
Jinak k tvým dotazům:
Angličtina se dělí na 3 skupiny - začátečníci, středně pokročilí a pokročilí (ti měli rodilého mluvčího na výuku). Na začátku se měl psát rozřazovací test, jenomže zrovna jim to nějak nefungovalo a asi po hodině, co to pořád nešlo, nám řekli, ať se nějak rozdělíme sami podle toho, jak se cítíme. Já šla do začátečníků, taky se anglicky domluvím, ale třeba vůbec neumím gramatiku, ze střední jsem hodně let a z angličtiny jsem ani nematurovala.
Střední mám gympl, biologie člověka byla hlavně genetika, to asi budeš mít základy ze zdravotního laboranta, ta tedy byla docela těžká, chemie byla úplné základy, byli tam i hrozně příjemní zkoušející, tedy zejména ta, u které jsem byla já a která zkoušela asi větší část studentů. A anatomie byly přednášky a pak se chodilo na pitevny. Zkouška byla písemná a dalo se to. Je na to učebnice od Naňky, je tam hodně obrázků na popis anatomických struktur v latině a oni pak z těch obrázků ve větší části testu vycházeli.
Jinak věku se neboj, jsem podobně stará jako ty a je tam docela dost i ještě starších studentů.
Držím moc palce, můžu se zeptat, co tě k adiktologii vede? A po střední jsi už byla na nějaké VŠ/VOŠ? Kdyby tě ještě cokoliv napadlo, klidně se ptej.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Jee, moc děkuji, to mi dodává trochu odvahy a naděje:D
Musím to ale ještě promyslet a zkusit, zda se umím ještě vubec učit (jsem přes rok na mateřské a buňky degeneruji
)
Ze školy si toho moc nepamatuju a v laborce mi stále něco chybí (kontakt s lidma).
Studovala jsem 1,5roku soukromou VOŠ zdr. záchranáře, ale pak už mi nestačili finance.
Vedou mě k tomu asi životní zkušenosti…otec byl alkoholik, ex. manžel je také a ja bych chtěla víc porozumět a pochopit důvody tohoto jednání a zároveň umět nějak pomoc.
Jsi zlatá moc dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit