Studium informatiky v Praze - kterou školu si vybrat?

Anonymní
25.2.22 21:16

Studium informatiky - zkušenost

Zdravím, jsem rozhodnutý pro studium informatiky na vysoké škole jen nevím, kterou si vybrat jestli, FEL ČVUT, FIT ČVUT, nebo VŠE FIS. Každá škola je zaměřením asi trochu něco jiného. Jaká škola je nejlepší pro to? Jaká je na konkrétních školách obtížnost studia informatiky? Je to těžké? Sice jsem programoval jen v HTML, ale co se týče hardwaru tak v tom se vyznám na 100%, proto bych se chtěl zeptat jestli někdo máte zkušenosti se studiem informatiky na těchto školách? Mimochodem, co jsem tak slyšel tak studiem projdou bývalí gympláci oproti průmyslovákům, kteří prý vydrží na škole 1. semestr a pak je vyrazí.

Díky, za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3464
25.2.22 21:32
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem rozhodnutý pro studium informatiky na vysoké škole jen nevím, kterou si vybrat jestli, FEL ČVUT, FIT ČVUT, nebo VŠE FIS. Každá škola je zaměřením asi trochu něco jiného. Jaká škola je nejlepší pro to? Jaká je na konkrétních školách obtížnost studia informatiky? Je to těžké? Sice jsem programoval jen v HTML, ale co se týče hardwaru tak v tom se vyznám na 100%, proto bych se chtěl zeptat jestli někdo máte zkušenosti se studiem informatiky na těchto školách? Mimochodem, co jsem tak slyšel tak studiem projdou bývalí gympláci oproti průmyslovákům, kteří prý vydrží na škole 1. semestr a pak je vyrazí.Díky, za radu.

Na informatiku jedině FIT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
25.2.22 21:38

MFF UK? Obor informatika? Nebo FIT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.2.22 22:03

Přihlaš se všude a uvidíš kam zvládneš přijímačky. Pak řeš co si vybrat, podle toho kam tě vezmou.

Takhle chytáš ani ne holuby na střeše ale straky v lese.

A jestli hledáš snadné studium, tak fakt nechoť na technické obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 22:54

Já jsem si školy obešla a šla tam, kde mi to bylo sympatické a nelituji ( rozhodovala jsem se mezi FIT, FI MU, FAI UTB ). Nakonec mám FAI UTB ve Zlíně, líbilo se mi, že je to malá škola, kde se všichni znají, koncept výuky byl klasická skupina - třída, takže se lidé znali navzájem a nebyli jen číslo. Bylo tam poměrně dost ústních zkoušek, takže člověk se naučil i vystupovat. Práci mám dobrou, spolužáci taky - tedy ti, co studovali poctivě a nepodváděli kde se dalo. I šli někteří po Bc na FIT, který v pohodě udělali. Jinak co se týče průmyslovák vs gymplák - záleží, co za prumku to je. Třeba technické lyceum ve Zlíně je super a gympláci proti studentům z této školy byli úplní idioti. Opravdu museli dohánět velmi mnoho, hlavně elektro.

• Citovat
  • Upravit
74
26.2.22 01:20

Studovala jsem FIS VŠE obor aplikovaná informatika na bakaláři a pak informační systémy na magistru, je to docela lehká škola. Hardware se vůbec neučí, je to spíše zaměřeno na informační management, řízení projektů, datovou analýzu, BI a trochu programování. Matematika je jen jeden semestr. Co je trochu opruz, že na bakaláři máš společné předměty s celou školou Ekonomii, Statistiku, Účetnictví (to je děs) atd. I když je škola docela lehká, v odborných předmětech má poměrně dobrou úroveň a učí i aktuální trendy (samozřejmě je to předmět od předmětu, ale obecně se to říct dá). Denně využívám znalosti nebo dovednosti, co jsem se ve škole naučila. Kdo má zájem o studium, myslím, že se zde může naučit hodně a získat kvalitní vzdělání. Rozvrh si děláš podle sebe, takže to třeba vyjde, že chodíš 2,5 dne do školy, případně ještě min, když nechodíš na přednášky. Ve zbylem čase naprostá většina lidí pracuje, většinou v oboru.
Co vím, tak lidi nemají problém s uplatněním. Já teď pracuji jako BI Analytik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
14.3.22 22:55

Znam jen FIT CVUT. Ono zalezi, cim se ches zabyvat v budoucnu. Jestli te to tahne vic k HW, tak bych sla radeji na elektro. Pokud programovani nebo IT obecne, tak asi FIT CVUT (tam maji spolecny zaklad a specializaci az pozdeji). FIT je tezka, hlavne kvuli tomu, ze toho na studenta zezacatku hodne nahrnou najednou, ale s dostatecnym usilim to urcite jde zvladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze