Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj, studoval tu někdo Školu klinické naturopatie? Můžete se podělit o zážitky? Díky
@Agadi píše: Více
Ahoj,
zvažovala jsem, ale odradila mě cena
Vzhledem k tomu, že využití je víceméně jen soukromé, tak jsem se rozhodla pro bylinnou školu - dělám si tedy kurzy, např MUNI nabízí různé aromaterapie, bylinné školy apod.
Ale třeba je z toho někdo víc nadšený. Můj koníček je právě zdravotní maserství, fyzio a arte terapie a k tomu TČM spojená s bylinkařením. ![]()
@Agadi píše: Více
Studium je na 4 roky a každý rok studia stál okolo 50tisíc bez stáží. Takže dáš 200tisíc jen za základní program (+inflace = negarantují, že se cena v průběhu studia nezvýší) + stáže a využití nemůže být oficiální. Můžeš z toho jen čerpat coby odborník v jiné profesi, kde máš oficiální MŠMT uznaný certifikát/školu. ![]()
Dobrý den, úplnou náhodou jsem narazila na tuto konverzaci a jako absolventka Klinické naturopatie mi nedá nereagovat. Škola Klinické Naturopatie mi změnila pohled na zdraví od základu. Nemám žádné jiné formální vzdělání v medicínských oborech, takže jsem začínala úplně od nuly. Během studia se učíte lidskou biologii, biochemii a fyziologii, abyste pochopili fungování lidského těla, a k tomu se probírá fytoterapie a nutriční medicína. Na konci studia se to všechno kompletně spojí a máte know-how, které vás na žádném krátkodobém kurzu nenaučí. Byla jsem taky na pár a nikde vám všechna propojení takto komplexně nevysvětlí.
Studium pomohlo mně, mé rodině i mým klientům. Ano, služby naturopata můžete legálně poskytovat. Během studia je povinné složit oficiální zkoušku profesní kvalifikace výživového poradce, kterou autorizuje Ministerstvo zdravotnictví. Navíc škola poskytuje seminář s advokátní kanceláří, kde se probírají veškeré právní otázky tak, abyste nikde nepřekročili meze. Část mých spolužáků má dnes také své praxe.
Ano, když se řekne 200 tis., tak je to hodně, ale vy to platíte postupně během 4 let a ze své zkušenosti jsou to nejlépe investované peníze, a ještě do vašeho zdraví. Ty vědomosti vám nikdo nevezme a na této úrovni v ČR/SR takové vzdělání neseženete. Také se dá samozřejmě studovat tradiční čínská medicína, ale ta také stojí tolik. V zahraničí byste za stejné studium zaplatila nejméně 1 milion v závislosti na lokaci, v USA až kolem 3 mil. Studium na Škole Klinické Naturopatie odpovídá podmínkám WHO, takže je de facto velmi podobné tomu, co byste měla za mnohem víc v zahraničí…
Možná to zní až moc pozitivně, ale já i mé spolužačky, dnes už dobré kamarádky, sdílíme společně velkou lásku k naturopatii a vděčnost, že se tohle dá studovat v ČR.