Studium medicíny ve 25letech

192
10.1.15 12:15

Studium medicíny ve 25 letech

Myslíte si, že je reálná šance na studium medicíny v pozdějším věku? Mám za sebou už dvě vysoké školy, ale nepracuji v oboru a nejsem spokojená. Medicína mě lákala už dříve, ale před maturitou mě ani nenapadlo se na ni hlásit, protože naše střední byla zaměřena jinak (nemám gympl). S učením problém nemám, baví mě to, nicméně fyziku a chemii jsem měla naposled na střední škole. Znáte někoho, kdo začal studovat v pozdějším věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
10.1.15 12:18

@katharina25 pokud máš finanční zázemí, tak by to problém být neměl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
10.1.15 12:20

Ahoj, já jsem taky začala v pozdějším věku, u první VŠ jsem se sekla s oborem, takže magistra jsem nakonec dodělala jinde a ve skoro 30ti letech :) Musím říct, že se mi studovalo v pozdějším věku mnohem líp, než třeba ve v 21… Měli jsme i somatologii, somatopatologii a další předměty, kde bylo potřeba učit se zpaměti a šlo to krásně :) Jdi do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
10.1.15 12:23

Tak možné je všechno, proč ne, předpokládá to, že uděláš přijímačky (za nás, biologie, chemie, fyzika). Trvá to min. 6 let (takže budeš končit po 30). Taky si budeš asi muset platit semestry, od 26 let zdravotní (myslím) a nejspíš tě bude muset někdo živit (jako někteří dělali při škole brigády, ale třeba já bych je nedala, fakt jsem se musela učit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
10.1.15 12:32

Ahoj, studium mediciny je zalezitost mozna i 10 let. Minimalni doba studia je 6 let, pak nasleduji ruzne atestace apod… Samozrejme te neznam, tak nevim, jak moc jsi schopna, ale priijimacky na medicinu jsou jedny z nejnarocnejsich, takze bych ti doporucila zacit navstevovat nejaky pripravny kurz - pokud jsi tolik let nemela chemii a fyziku - ta je v prijimackach hodne. Ale obdivuji te :) mne je 24, letos koncim magisterske studium a nemuzu se dockat, az ze skoly vypadnu..
Drzim palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
10.1.15 12:37

Pravda je, že bych asi také dala přednost jinému oboru na LF než je všeobecné lékařství… Jinak studium se platí jen, pokud jsi už VŠ studovala, ale nedokončila - nemáš titul, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
10.1.15 12:39

@katharina25 určitě ano, já studovala jiný obor, mnohem později. Je pravda, já bych medicínu nezvládla. Ale jestli máš už 2 vš, máš na to. Splň si sen, teprve pak budeš spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.1.15 13:12

@katharina25
dolezite je si uvedomit 2 veci-jedna je samotne studium a druha je co po medicine..
Ja sa zameriam na tu 2 cast:
Pracujem v zdravotnictve vo veducej funkcii, vacsina doktorov prichadza vo veku 24-25r, takze okolo tej 30 su schopny ako tak fungovat sami(maju po atestaciach)..
Vacsina zenskych po atestacii ide na MD, vratia sa vo veku 35r(cca).
Malo zien robi karieru, a ked ju uz robi tak to su obory, kde ich chlapi pustia(minimum chirurgickych oborov!,cest vynimkam)
Mali sme par doktorov, ktori medicinu vystudovali az po 30,a okolo 40 si robili atest, PhD, azd a je to sakra rozdiel-ten vek tam hraje velku ulohu, i ore vedenie je perspektivnejsi mlady dravec, ako niekto v strednom veku..

Zvaz co by si po medicine chcela robit, pocitaj s tym, ze ked zacnes, tak sice veko budes niekde inde, ale budes ten posledny clanok..
Pokial bemas rodinu a chces rodinu, tak to dobre premysli..

Skusky na medicinu sj tazke, doporucujem pripravku-spravila som ich vdaka nej.
Ucenie je jedna vec, ale zamysli sa bad tym co po vystudovani..

Prajem spravnu volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.1.15 14:18

@katharina25 Určitě bys to zvládla, ale zamysli se jinak-studium je celkem náročné na čas-tím nemyslím učení, ale samotné přednášky, praxe atd-jsou povinné, nedají se moc nahradit, vynechat, omluvit…je to 6 let. Pak ještě min. 4 roky dalších „koleček“ (včetně praxe ve FN, kurzů…)do atestace- to znamená ve 31 letech dostuduješ a pak nejdříve ve 35 odatestuješ ( v praxi je to dost nereálné stihnout)…chceš rodinu? Kdy? Pokud budeš mít vystudovanou medicínu ale nebudeš mít atestaci, tak pořád budeš nedoceněná a hodně omezená v realizaci a pokud to chceš se vším všudy…tak se tam už dost dobře ta rodina nevleze. A můžu tě ujistit učení na atestace, 2 týdny kurzů mimo domov a 2 malé děti brečící po mamince, že je nemá ráda…nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
10.1.15 14:19

Pokud mas. zazemi a vis, ze je.tvuj sen pracovat jako lekarka(tozn. nejen. vyatudovat medicinu),tak.bych do. toho sla.Ale.tim.padem. pocitej s.min.6 roky studia plus praxe apod.,takze pokus.planujes.deti,tak to bude slozitejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85423
10.1.15 15:42

Osobne bych ji ve 25 letech studovat nesla. Je to narocne studium na cas, nebudes delat nic jineho nez lezet v knihach, chces mit nekdy predpokladam i rodinu. Atestaci muzes delat po 5-6 letech dle oboru, bez atestace nejsi v podstate nic. Do toho dite/deti. Ja bych si to rozmyslela. Financni stranka taky mizerna, spousty sluzeb. Jde to zvladnout, to kazdopadne, ale ve 25 zacit mi pripadne pozde. Fyziku a chemii opakovat po tolika letech je taky zahul, na chemii se prosiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85423
10.1.15 15:44

@katharina25 jeste ctu, ze nemas gympl. Na medicinu mas sanci se dostat predevsim z gymplu, na jinych skolach neni chemie/biochemie/fyzika probrana tak dopodrobna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.1.15 15:45

To je ten důvod, proč zavedení školného na vysokých školách považuju za dobrý nápad. On by si pak každý rozmyslel vyhodit spoustu svých peněz za studium vysokých škol, které jsou mu na nic a na kterých jen zabíral místo jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.1.15 16:02
@blumen píše:
@katharina25 jeste ctu, ze nemas gympl. Na medicinu mas sanci se dostat predevsim z gymplu, na jinych skolach neni chemie/biochemie/fyzika probrana tak dopodrobna.

anebo se nauci tisice vzorovych otazek nazpamet. Ono prokazat takovou opamet je taky dobra kvalifikace na medinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85423
10.1.15 16:03

@Pudloslava nevim zda existuji vzorove otazky na medicinu, za me nebyly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie