Studium na VŠ z jiného oboru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
studium na VŠ z jiného oboru
Máte někdo zkušenost s tím, že ze střední jdete na výšku která je úplně do jiném oboru? já jdu na molekulární biologii ale jdu z ekonomky. první tři dny a už jsem dostala depky.
úplně nevím co teď jestli to bude lepší nebo ne, je mi jasný že se to budu muset učit znova ale to je asi skoro vše na VŠ, jen jde o to že je to tak markantní rozdíl v oborech. Zažili jste?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tohle zažívají všichni. Já jsem šla z gymplu na ekonomický směr zemědělské univerzity. Takže jsem úplně poprvé viděla účetnictví a ekonomiku. Měli jsem i teorie z techniky atd. Naopak jsem měla výhodu třeba v matematice či statistice proti spolužákům z ekonomky. Fakt to nevzdávej, ono si to sedne. Je to prostě úplně jiný svět i způsob učení se. Zrovna to teď prožíváme doma s dcerou, také jí v pondělí začal první semestr. Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šla z jednoho Bc. oboru do jiného Mgr. po 15 letech
Byl to masakr, ale šla jsem do něčeho, co mě baví. A užila si to
Při třech dětech a zaměstnání.
Držím pěsti ![]()
- Citovat
- Upravit
@konecnastanice561 ale která střední škola by vlastně mohla předcházet molekulárních biologii? Žádná střední biologická není ne? Možná chemická nebo gympl.
Jinak nevím a myslím si, že to bude většinou pro všechny nové.
A ono ti co studovali tu odbornou jsou zase v koncích s obecnými předměty, které umí lidí z gymplu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem VŠ zdravotnický obor…se střední zdravkou nás tam byla sotva třetina…cca půlka byli lidi z gymplu a pak jsme tam měli např člověka ze zemědělky dalšího z chemickotechnologicky, z prumky, kuchaře/cisnuka a dokonce i jednoho z konzervatoře…studovali jsme všichni tak nějak vpoho…my ze zdravý jsme neměli jinak extra výhodu oproti nezdravkarum…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LunaP no třeba přírodovědecká lycea nebo cokoliv co vidělo chemii a biologii, což já ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu no jenže já úplně nemám nikde žádnou výhodou no. Jako zkusím uvidím, ale první tři dny a měla jsem jako dost no 🤣
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx to se divím, však některé ty věci které jste brali na střední se určitě objevily i na výšce ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes jsem mluvila se studentem psychologie - končí bakaláře, úspěšně, před tím studoval a maturoval na průmce. Takže ano. Na VOŠ zdrávce spolužačka byla po maturitě na střední zaměřené na technologii hudebních nástrojů. Ani jsem nevěděla, že to existuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@konecnastanice561 látka byla probíraná tak jako bychom jeli všichni od nuly..měli jsme hodně hodin praktického nácviku a než jsme šli na praxi přímo do nemocnice tak mezi námi nebyl moc velký rozdil. Naopak jsme se pak na vysoké učili některé věci jinak než na střední a nezdravkari měli výhodu v tom že měli čistý stůl a nepletlo se jim to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LunaP píše: VíceŘekla bych, že gympl je takovou univerzální vstupenkou na jakoukoliv VŠ. Odborné předměty se učí od základu a hodí se kdykoliv mít znalostní výbavu z gymnaziálního záběru obecných předmětů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@konecnastanice561 píše: Více
Tak uvidíš, třeba to je jen šok z té změny a nového učiva. Kdyby bylo nejhůř, můžeš to zkusit od příštího roku jinam. Nejde o život.
Čistě ze zvědavosti, jak tě napadlo jít na takový obor? Nekoukala jsi předem na předměty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba na medicínu si nepamatuji, že by se dostal napoprvé někdo ze zdrávky. Všichni byli gympláci nebo se rok, dva připravovali na přijímačky. Na zdrávce jim chyběla hlavně fyzika a chemie a ani biologii neměli zdaleka tak do hloubky, jak byly nastavené přijímací otázky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela v rocniku na pravech holku z tanecni konzervatore, manzel mel na medicine v rocniku kluka puvodne vyuceneho truhlare, co si pozdeji dodelal maturitu. Oboje na Karlovce. Oba uspesne dokoncili, byvaly truhlar je dnes gynekolog porodnik. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z elektro průmyslovky jsem šla studovat historii
. Dějepis jsme měli jen v 1. a 2. ročníku SŠ.
Od kamarádky dcera po stavební průmyslovce úspěšně vystudovala medicínu (končila letos). První rok po SŠ dělala nějaký VŠ stavební obor, pak se přihlásila na medicínu.
Držím palce
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit