Studium online v AJ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium online v AJ
Na tuhle myslenku me privedl manzel, jemuz nekdo v praci poradil online kurzy zdarma v jeho oboru [pocitace]. Tak si jeden zapsal, je poradany univerzitou ve Stanfordu a jak jsem mohla videt, je velmi kvalitne udelan. Tj. nejsou to jen nejake texty, ale ma to zvukovou stopu, musi se kazdy tyden delat test a domaci ukol, coz je nasledne bodovano. Ja jsem ted na materske a neco takoveho by se mi libilo [abych nemela pocit, ze uplne krnim], jen z nejakeho pratelstejsiho oboru - ekonomie, pravo, jazyky…
Nemate nekdo s necim takovym zkusenost? I by to mohlo byt placene, pokud by to opravdu stalo za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ja takhle studuju,ale primo v UK,delam Nemcinu,do skoly vubec nemusim,mam ucebnici,cedecka a asi po mesici a pul delam zkousky pres pocitac,vzdycky je tam poslech a otazky,pak text a ruzna cviceni a pak musim sama neco sesmolit na nejake tema,kdyz bych chtela tak muzu jezdit na konzultace,ale zatim je nepotrebuji,ale mam pocit,ze zaverecna zkouska bude osobni,takze to tam budu muset jet
- Citovat
- Upravit
Co se týče studia jazyků přes net, nevěřím, že se dá kvalitně naučit jazyk bez osobního kontaktu (klidně přes skype) - je třeba mluvit, ne jen poslouchat a učit se slovíčka. Jako oprášení znalostí fajn, proč ne, jde takto rozšiřovat slovní zásoba pro konkrétní obor nebo jen vyplnit čas. Jinak moc nevím, co poradit, tohle je hodně individuální, já studuju, ale státní školu, kombinovaně, ale mám i povinnost do školy jezdit v konzultačních dnech.
- Citovat
- Upravit
Treba statni jazykova skola v Brne porada online kurz prekladatelstvi, na ktery se od rijna chystam (pak bych chtela zlozit zkousku), ale to jen proto, ze v prekladu jde vylozene o to psani a mluveni, poslech atd neni treba tak procvicovat. Jinak co se tyce vyuky jazyku jako takove, souhlasim s knopi - clovek musi s nekym mluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Apocalyps, prosim te, u ktere se to da delat? To jsem vubec netusila. Mohla bys to popsat bliz? do toho bych asi taky sla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem to asi vygooglila. Apocalyps, ty uz mas za sebou tu vseobecnou statnici? Je pry povinna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bubu jeto na www.sjs-brno.cz, asi to uz mas
. Ja mam vystudovanou aj na VS, statni zk z aj teda mam, plus diplomku na tema preklad. Nicmene musim jeste zjistit, jestli zkousku z VSuznaji, aleje tam i moznost napsat test a prokazat tak uroven jazyka. Takze snad bych to kdyztak vyresila takhle. Ale ja jeste mozna pujdu na ty kurzy normalni, ne online, snad uz to s prckem pujde aspon se dostanu mezi lidi trochu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky za info. Ja bych musela nejdriv udelat tu vseobecnou AJ. Netusis, jak narocny jsou v tech realiich? z ceho ses ucila na statnice? myslim realie ang. zemi, historie, literatura. Teda hodlam jim tam do te jazykovky napsat a poptat se, ale napadlo me, jestli o tom neco nevis…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vzhledem k tomu, ze jsem melaa aj primo jako obor na vs, tak jsem se to vsechno ucila ve skole. Meli jsme samostatne predmety jako Anglicka literatura, americka, historie angl. mluvicich zemi, gramatika, fonetika atd… A ta statni zkouska potom byla taky z techto nekolika oblasti, takze jsem se ucila z tech materialu za tech 5 let skoly. Ale urcite by nekde melo byt popsano, co ocekavaji, popr. z ceho se ucit… Snad tam nekde na tech strankach by to mohli mit, nebo snad by nekdo od nich z officu poradil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak si vzpominam, ze po maturite jsem delala tu zakladni statni zkousku, a to se tak tematicky dost prekryvalo, jen teda poslech a porozumneni bylo narocnejsi, takze ta obecna statnice urcite bude na vyssi urovni nez maturita, ale to je asi jasny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc diky. No nasla jsem tam seznam otazek. A je toho teda dost, co ale chci, ze. Jsou to statnice. Jen nevim zatim, z ceho se zacit ucit. Nepamatujes si, podle ceho jste jeli v dejinach? asi bylo vic prednasek podle obdobi, ze? K literature mam treba The Short Oxford history of English Lit. od A. Sanderse. ALe je to teda bichle, si nedovedu predstavit, ze stihnu vsechno nasprtat s deckama za zady za rok. ![]()
Zakladatelce se omlouvam za OT, napis kdyz tak prosim te v SZ, esli mas cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bubulina píše:
Moc diky. No nasla jsem tam seznam otazek. A je toho teda dost, co ale chci, ze. Jsou to statnice. Jen nevim zatim, z ceho se zacit ucit. Nepamatujes si, podle ceho jste jeli v dejinach? asi bylo vic prednasek podle obdobi, ze? K literature mam treba The Short Oxford history of English Lit. od A. Sanderse. ALe je to teda bichle, si nedovedu predstavit, ze stihnu vsechno nasprtat s deckama za zady za rok.
Zakladatelce se omlouvam za OT, napis kdyz tak prosim te v SZ, esli mas cas.
Me to nevadi, tohle jsou urcite zajimave informace pro vice lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Apocalypse píše:
Treba statni jazykova skola v Brne porada online kurz prekladatelstvi, na ktery se od rijna chystam (pak bych chtela zlozit zkousku), ale to jen proto, ze v prekladu jde vylozene o to psani a mluveni, poslech atd neni treba tak procvicovat. Jinak co se tyce vyuky jazyku jako takove, souhlasim s knopi - clovek musi s nekym mluvit.
Apocalypse, můžu se tě na tohle ještě zeptat? Jestli jsi studovala aj v Brně, tuším, že dělám stejný obor, co jsi vystudovala ty. Zaujalo mě, že si ještě děláš překladatelské zkoušky - máš pocit, že studium na vš ti na tohle nestačí? Já tedy neuvažuju ani tak o překladatelství, chci jazyk učit, ale i tak, je ta zkouška potom pro práci překladatele nutná? Ptám se pro sebe, abych případně plánovala do budoucna.
- Citovat
- Upravit
Holky jo ja jsem studovala teda na Pdf MU, ucitelstvi pro stredni skoly, AJ. Ucila jsem po jazykovkach zhruba od ctvrtaku myslim a pak jeste par let po te (trosku jsem si ty statnice rozkladala). Potom jsem trosku zbehla v oboru a skoro 5 let delala v IT, sice jsem tam mluvila kazdy den anglicky, ale prece jen znalosti jsem neprohlubovala, spis pozapominala. No a ted na materske mam chut se zase trosku nekam pohnout, takze jsem si rekla, ze pujdu do tohohle. Kdybych byla hned po skole, mozna bych riskla jit rovnou na tu zkousku, ale ted uz ne a tesim se, ze na tom kurzu ozivim/doplnim znalosti. Kazdopadne na praci ucitelky mi skola bohate stacila a ani ta prekladatelska zkouska neni zas tak nutna, ale holky, v tomhle oboru je ooooooobrovska konkurence, takze kazdy bod navic se pocita, takze dle meho nazoru pokud nemate velke stesti na praci, je nejaky doklad o vasem prekladatelskem umu minumum s cim zacit. Plus, pokud se chce clovek fakt uplatnit jako prekladatel, je dobre mit nejakou specializaci, v ktere se fakt vyznate. Takze je treba idealni mit vystovana prava a specializovat se na pravnickou aj, nebo doktorskou, IT, obchodno, technickou atd… Tod dle meho vedomi. Ja jsem se prave timhle nechavala vzdycky odradit a nepustila se do toho poradne, tak ted na te materske bych rada zacla tou prekladatelskou zkouskou, at se mam od ceho odrazit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit