Je tu maminka, která studuje VŠ?

590
3.4.12 10:50

je tu maminka která studuje,?

ahoj, je tu taky nějaká maminka, která studuje vš? mám 5 měsíční mimi a ted mě čekají bakalářské zkoušky. občas mám chut se na školu už vykašlat, protože to je dost náročné, ale pak si říkám, že chci aby na mě byla hrdá, že jsem studovala.. ale čekají mě nejtěžší zkoušky, školu už nemůžu přerušit a jsem už zoufalá.. kdy se mám učit? v noci jedině… ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1147
3.4.12 11:00

Třeba já.Mám 2 děti,menší má 2 měsíce,kluk necelé 2 roky.Je to těžké,věřím,hlavně ve zkouškovém období..Ale to naštěstí trvá jen tak měsíc.Učím se nebo píšu seminárky většinou přes den,když děti spí, nebo využívám chvíle,kdy si starší hraje a mimi spí.Ale nejvíc práce udělám v noci,když spí všichni!Akorát se někdy vůbec nevyspím.Ale už to chci doklepat,jsem ve 4.ročníku..Příští rok mám dělat státnice,to jsem teda zvědavá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
3.4.12 11:02
@ccudlik píše:
ahoj, je tu taky nějaká maminka, která studuje vš? mám 5 měsíční mimi a ted mě čekají bakalářské zkoušky. občas mám chut se na školu už vykašlat, protože to je dost náročné, ale pak si říkám, že chci aby na mě byla hrdá, že jsem studovala.. ale čekají mě nejtěžší zkoušky, školu už nemůžu přerušit a jsem už zoufalá.. kdy se mám učit? v noci jedině… ach jo

Záleží, jak náročné mimi máš. Na jednu stranu je fajn, že studuješ, na druhou stranu si dej veliký pozor, abys jednou nelitovala, že sis dobu s mimi vůbec neužila. A taky pozor na zdravíčko, nespat není dobré… nevyspaná a vystresovaná mamka není to pravé… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
3.4.12 11:05

Já jsem na tom stejně, momentálně píšu diplomovou práci, za měsíc mám první státnice a v černu druhé. Na státnice jsem se ještě ani nepodívala, jsem ráda, že po večerech mastím diplomku. Mám 5ti měsíční holčičku a přes den je s ní nemožné cokoliv udělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
3.4.12 11:08

Přidávám se do klubu, naštěstí už mám BP obhájenou a 2 státnice splněné, za 2 měsíce mě čekají další 2.. předevčírem jsem dovypracovala otázky a včera se začla učit, no naučila jsem se půlku jedné otázky :nevim: Mám 16m raubíře… Učit se dá jedině v noci :roll:
Holky zvládneme to!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
3.4.12 11:11

Mně přijde,že s miminkem se ještě učit dá.I psát seminárky..miminka jsou ještě zlaté! :potlesk: S tím starším neudělám nic.Pořád mě někam tahá,chce,abych si s ním hrála,chce sedět se mnou u počítače a ťuká mi do klávesnice..no s ním to fakt nejde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Ja sice nestudovala s detmi, ale zase jsem misto statnic resila vypoved v praci, tezky rozchod, bydleni a spoustu dalsiho. Vedouci diplomky nakonec rezignoval a dopsal ji za me, na statnice jsem se neucila, ne ze bych nemela cas, ale chybela mi chut cokoli delat, mela jsem dojem, ze vsechno delam zbytecne. Nakonec jsem se ucila dva dny pred statnicema. Diky tomu, ze jsem ke vsemu u statnic neco rekla (v kombinaci s dobre naladenou komisi a stestim na otazky), jsem vsechny statnice dala za jedna (a z DP za dva :-D ). To, ze se clovek pred statnicema neceho obava, podle meho neprameni z poctu deti jako z toho, ze je to uplne normalni. Kdyz se na to zcela nevyflaknes, mas bakalare v kapse :-) Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
1692

Holky, nestrašte. Mě čekají jedny státnice příští rok a další ten další. Studuju dvě vejšky. Prcek má zatím dva měsíce. V noci teda raději spím, učit se snažím ve dne. Postýlku mám vedle sebe a jsem s ním tedy tím pádem pořád. Zatím zvládám i koníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
3.4.12 11:14

Já jdu do školy letos, tak jsem na to zvědavá…malému už v té době bude přes rok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.4.12 11:18

Také se blížím do finále, v červnu státnice a v září obhajoba. Děti mám dvě, starší přes den nespí, tak pracuji po nocích. Je to vyčerpávající, ale za dva měsíce bude po všem, obhajoby se nebojím. Zvládneme to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
3.4.12 11:20

Jsem na doktorátu, u státnic jsem málem propadla, prostě nebyl čas se pořádně učit, ale určitě bych se na to nevykašlala, škola mi hodně pomáhá, i když spánku je pak zoufale málo (studuju a pracuju, když malá spí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
3.4.12 11:35

Ja jsem zase v sestym mesici a za mesic taky bc statnice. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.4.12 11:38
@nnada píše:
Jsem na doktorátu, u státnic jsem málem propadla, prostě nebyl čas se pořádně učit, ale určitě bych se na to nevykašlala, škola mi hodně pomáhá, i když spánku je pak zoufale málo (studuju a pracuju, když malá spí).

Muzu se zeptat, jak to chodi na doktoratu? Kolik casu travis ve skole, vyzkumem, vlastnim studiem? Musis taky ucit? Zadneho doktoranda neznam, o tom studiu vim jen teoreticky, jak probiha, takze vlastne nevim vubec nic…Dekuju :-)

• Citovat
  • Upravit
11785

Bakalářský státnice jsme dělala těhotná, ted jsem dodělala diplomku a za dva měsíce mě čekají státnice magisterské…je to někdy boj, večer padám únavou, s prckem přes den nic neudělám, max večer, ale to u toho usínám.Ale školu dodělat chci a to je největší motivace!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák

je tu skupina Maminky studentky tak se kdyztak pridej ;)

jinak ja nedelam zatim VŠ ale zatim dodelavam stredni a bokem kurzy a taky to neni nic moc, ucit se nestiham skoro vubec, pac malej vubec nechce spat a kdyz uz zabere na chvilku tak se musi uvarit, uklidit atd takze nestiham skoro vubec nic, nastesti mam zkousky jen jednou za pul roku. jak budu maturovat je mi zahadou :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze