Studium po masérovi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium po masérovi
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Momentálně studují maséra a až školu dodělám, budu mít pouze výuční list, ale chtěla bych pokračovat dál. Bavila by mě práce s lidmi, přemýšlím třeba nad psychologií nebo sociologií, ale klidně i něco jiného. Potřebovala bych poradit co si myslíte, že by bylo nejlepší. Jakou nástavbu a pak vysoká? Hlavně bych chtěla abych to mohla dělat dálkově. Všem dopředu děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Slunicko898 píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Momentálně studují maséra a až školu dodělám, budu mít pouze výuční list, ale chtěla bych pokračovat dál. Bavila by mě práce s lidmi, přemýšlím třeba nad psychologií nebo sociologií, ale klidně i něco jiného. Potřebovala bych poradit co si myslíte, že by bylo nejlepší. Jakou nástavbu a pak vysoká? Hlavně bych chtěla abych to mohla dělat dálkově. Všem dopředu děkuji
tak nástavba by byla nejlepší na škole, kde studuješ. Pokud ji mají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slunicko898 A věnovat se dál masážím nechceš? Studovat třeba fyzioterapii? To bys měla hezky propojené. Aktuálně chodím k fyzioterapeutce na cvičení a masáže a nemůžu si její práci vynachválit. Pracuje sama na sebe, má plný diář, za hodinu bere 600, a to je ještě levná.
Studium psychologie nebo sociologie nebude moc o práci s lidma, bude to hodně teorie a šrocení. A to nemluvím o přijímačkách, na které se budeš muset připravovat sama, protože jakákoli nástavba ti nepomůže. A pak ta samotná práce záleží na tom, co bys chtěla dělat. V nějaké pedagogicko-psychologické poradně? Nebo být psychoterapeut? Tam je ale potřeba další studium (absolvování terapeutického výcviku). Co přesně můžeš být, když vystuduješ sociologii, nevím, ale řekla bych, že o „práci s lidma“ to moc nebude, spíš hodně teorie, výzkumu, psaní článků. Nemyslela jsi spíš sociální práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slunicko898 píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Momentálně studují maséra a až školu dodělám, budu mít pouze výuční list, ale chtěla bych pokračovat dál. Bavila by mě práce s lidmi, přemýšlím třeba nad psychologií nebo sociologií, ale klidně i něco jiného. Potřebovala bych poradit co si myslíte, že by bylo nejlepší. Jakou nástavbu a pak vysoká? Hlavně bych chtěla abych to mohla dělat dálkově. Všem dopředu děkuji
Ahoj, přemýšlela jsem stejně, jako @frauhofman jestli by tě nebavila fyzioterapie. Kdyby ne, tak mě jako nástavba napadla sociální činnost, tam bys podle mě měla i praxe s lidmi a pak bys mohla jít na VŠ/VOŠ sociální práce, nebo sociální pedagogika. Ta psychologie nevím, kombinovaně to jde jen v Olomouci, nevím, odkud jsi a je tam veliký nával a musíš už mít nastudovanou psychologii, nějaké praxe s lidmi jsou plus… Pak myslím, že se přijímačky dělají (nebo alespoň dělaly) z biologie člověka, nebo základů společenských věd. Pak nějaké pohovory… Já co znám psychology, tak všichni jsou z gymplů, ale tím neříkám, že by ses tam nemohla dostat po nástavbě. Znám třeba holčinu, která se mnou kdysi dělala dobrovolnici na geriatrii a dostala se na psychologii, ale měla taky gympl. Tak moc držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka mají, ale je to nástavba podnikání, takže nevím, jestli by se to hodilo k tomu kam bych chtěla jít dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě abych dodala, tak ve škole máme odborné předměty somatologii, regeneraci těla, péče o zdraví, teorii wellness a i tu psychologii, takže aspoň nějaký rozhled už mám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slunicko898 píše:
@vokishka mají, ale je to nástavba podnikání, takže nevím, jestli by se to hodilo k tomu kam bych chtěla jít dál
no ono těch nástaveb moc nebude. Zjisti, jaké vůbec jsou možnosti. U nás je taky podnikání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slunicko898 Nejdřív by sis měla dodělat maturitu. Takže asi víš, jestli to na vaší škole jde nebo bys musela jít někam jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slunicko898 Všude budeš mít jako nástavbu podnikání, leda že bys přestoupila na nějakou střední a dodělala si maturitu tam. Prostě když jdeš na učňák, tak se nějak počítá s tím, že se budeš živit tím učebním oborem a nástavba ti má 1) dát maturitu, 2) pomoct s tím, aby ses orientovala v podnikání a mohla v budoucnu pracovat na živnostenský list, založit firmu apod. Nepočítá se s tím, že budeš chtít dál studovat na VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frauhofman ale bet, i tihle lidé studují a dobře.
Zakladatelko, dodelej vyučni list, udělej maturitu a potom zkus přijímačky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova
ano, ale kam zkusit přijimačky, to je ten problém
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slunicko898 píše:
@g.sandova![]()
ano, ale kam zkusit přijimačky, to je ten problém
![]()
![]()
no nejlépe na té současné škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova Máš zkušenost? Jako neříkám, že takoví lidé neexistují, ale osobně neznám nikoho, kdo by šel po učňáku na VŠ. A tím neříkám, že musí být špatní studenti, ale prostě k tomu nejsou vedeni tak jako studenti gymnázia, protože se s výškou nepočítá. Takže kdo chce jít z učňáku na vejšku, musí máknout sám, protože nástavba ho na přijímačky nepřipraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frauhofman píše:
@g.sandova Máš zkušenost? Jako neříkám, že takoví lidé neexistují, ale osobně neznám nikoho, kdo by šel po učňáku na VŠ. A tím neříkám, že musí být špatní studenti, ale prostě k tomu nejsou vedeni tak jako studenti gymnázia, protože se s výškou nepočítá. Takže kdo chce jít z učňáku na vejšku, musí máknout sám, protože nástavba ho na přijímačky nepřipraví.
znám, má bakaláře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit