Studium při mateřské - VZŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium při mateřské - VZŠ
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s dálkovým studiem vyšší/vysoké zdravotnické školy? Zajímalo by mě, jestli se to někde dá studovat tak, aby se to dalo zvládnout při mateřské. Zatím jsem narazila jen na obory, kde požadují docela dost praxe - i na dálkovém. Bojím se, že bych to při mateřské nezvládla. Máte někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já mám obavu, že bez praxe se nikde zdrávky nestudují. V první roce je jí ještě relativně málo, ale s dalšími roky přibývá i týdnů praxe. Takže pokud nebudeš mít hlídání, tak bohužel. Ta praxe je opravdu nutná. Nevím, jestli máš už nějakou zdravku nebo něco podobného, to by bylo samozřejmě plus. Pokud ne, tak to bude o to horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od unora jdu na praxi, tak pak mužu říct studuju vseobecnou sestru- bc. do ledna mám přerušeno.. mám dve deti.. s jedim deckem mám odchozeny bez praxe jeden semestr a to šlo. ted uvidím=))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera nyní studuje obor záchranář. Má 2 děti 4 a 2 roky. Chodí ještě do práce na dva úvazky. Jezdí jednou za 3 týdny na víkend. Sice je to zápřah, ale zatím stíhá. V péči o děti se střídá s manželem.
Příspěvek upraven 14.08.12 v 13:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laajo: plus možná v tom, že máš znalosti, ale nic neuznají… má se odchodit 2300 hodin..asi já mám 2 roky VOS- odchozeno asi 1300 hodin+ mesic v Nemeckua neuznali mi ani hodinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laaja píše:
Ahoj,
já mám obavu, že bez praxe se nikde zdrávky nestudují. V první roce je jí ještě relativně málo, ale s dalšími roky přibývá i týdnů praxe. Takže pokud nebudeš mít hlídání, tak bohužel. Ta praxe je opravdu nutná. Nevím, jestli máš už nějakou zdravku nebo něco podobného, to by bylo samozřejmě plus. Pokud ne, tak to bude o to horší.
Zdravku střední mám. Teď už mám i 3 roky odpracované jako sestra. Ale co jsem se ptala na 3.LFUK, tak je mi to k ničemu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tehulka_janina píše:
Od unora jdu na praxi, tak pak mužu říct studuju vseobecnou sestru- bc. do ledna mám přerušeno.. mám dve deti.. s jedim deckem mám odchozeny bez praxe jeden semestr a to šlo. ted uvidím=))
A kde tu školu studuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi registrovaná, tak je praxe v pohode… budeš mít zdaleka méně praxe..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prcekniky já studuju v Jihlavě, ale nejsem registrovaná.. bohužel..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tehulka_janina píše:
Pokud jsi registrovaná, tak je praxe v pohode… budeš mít zdaleka méně praxe..
Nejsem registrovaná, jsem podle nového zákona,,jen´´ zdr. asistent. Reg. sestry už ze szš nejsou pár let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani po třech letech praxe nejsi registrovaná? já jsme zas poslední rok vseobecný sestry…ale ze studia jsme šla rovnou na mateřskoua ted zas dálkově dodelávám, ale praxi musím hold odchodit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tehulka_janina No bohužel zdr. asistent registraci mít nemůže. To je jen pro všeobecné sestry. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já to myslela tak, že se jí bude líp studovat, protože už bude spoustu věcí umět. V prváku se bralo to, co na střední zdrávce, aspoň u nás na vošce. A praxe nebude taky takový šok, jako když tam jdeš třeba z jiné střední. Jo a pokud už někde pracovala, tak by ji tam třeba uznali nějak praxi až ji bude muset plnit.
Kamarádka to takhle dělala na vysoké zdrávce, že si různě navzájem dohazovali praxe, občas to trošku ošidili a nějakou praxi ji uznali i v rámci práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laaja Praxi mi neuznají - aspoň na UK ne. Problém je taky v tom, že nemám praxi u lůžek. Celé ty 3 roky praxe mám v ambulantním provozu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S těma lužkama jsou prastený.. kamaradce necheli uznat 15 let praxe na ambulanci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit