Vzdělání nebo práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A co studovat při práci, já jsem dokončila loni gympl a příští rok bych měla nastoupit do práce ( mám 2 letý rodičák) a chci do toho dálkově studovat VŠ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych si dodělala školu. Nejlépe bych si našla práci a u ní dálkově studovala. Pokud ale žádnou práci nemůžeš najít.. Kurz angličtiny Ti asi nebude moc platný, pokud máš základní vzdělání - nebude to nic zajímavého pro zaměstnavatele. Takže za mě - studovat, studovat, studovat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se snažila najít si práci a dálkově dodělat školu. Oboje najednou.
- Citovat
- Upravit
Dítě ještě nemáte? Já bych hledala práci (nebo alespoň brigádu, cokoliv) a k tomu dálkově zkusila studovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, ja se pridavam. Pokud muzes, tak studuj. A jestli to budes zvladat, tak ke skole jeste nejake kurzy anglictiny. Umet jazyk je dneska velka vyhoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě dodělat školu a pak popř. nějakou rekvalifikaci.Tu si můžeš udělat jen pokud máš min. vyučák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, a dítě máte nemáte? Bydlení vlastní nebo pronájem? Odkud jste? Nedokážu si představit, že já bych v Praze vyžila z dvaceti tisíc (ale mám dvě děti, nájmy na slušné bydlení se točí okolo patnácti tisíc, náklady na dopravu…)
Určitě je dobré dodělat si vzdělání, i když já tedy spolupracuji se společností, kde vzdělání není potřeba žádné a vydělám si hodně slušně. Záleží i na tom, jak moc jsi cílevědomá, čeho chceš dosáhnout. Já „musela“ přerušit VŠ před dvěma lety a určitě se jednou vrátím - možná úplně jiný obor, úplně jiná škola, ale VŠ chci mít pro svůj vlastní pocit. A jazyky zvažuji také - ale nějaký fakt dobrý kurz, abych se opravdu naučila.
Takže pokud s manželem nestrádáte a on tě bude podporovat, tak bych určitě šla do studií ![]()
A nebo studium kombinované - práce + škola, pokud jste bezdětní, dá se to zvládat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
100% si dodělat vzdělání.
Tak jak píše @ncc1701, najít se nějakou práci klidně za pár kaček a dálkově si dodělat školu. Pokud půjdeš na maturitní obor, tak budeš mít i cizí jazyk. ![]()
Já jsem si osobně dodělala Bc. u zaměstnání a ikdyž jsem občas měla pocit, že to nedám, tak dnes jsem na ten titul hrdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tterka píše:
Zakladatelko, a dítě máte nemáte? Bydlení vlastní nebo pronájem? Odkud jste? Nedokážu si představit, že já bych v Praze vyžila z dvaceti tisíc (ale mám dvě děti, nájmy na slušné bydlení se točí okolo patnácti tisíc, náklady na dopravu…)
Určitě je dobré dodělat si vzdělání, i když já tedy spolupracuji se společností, kde vzdělání není potřeba žádné a vydělám si hodně slušně. Záleží i na tom, jak moc jsi cílevědomá, čeho chceš dosáhnout. Já „musela“ přerušit VŠ před dvěma lety a určitě se jednou vrátím - možná úplně jiný obor, úplně jiná škola, ale VŠ chci mít pro svůj vlastní pocit. A jazyky zvažuji také - ale nějaký fakt dobrý kurz, abych se opravdu naučila.
Takže pokud s manželem nestrádáte a on tě bude podporovat, tak bych určitě šla do studií
A nebo studium kombinované - práce + škola, pokud jste bezdětní, dá se to zvládat
Děti ještě nemáme, bydlíme v podnájmu a jsme z Liberecka, nájem máme nízkej takže nám měsíčně zbývá minimálně 10tis. pro dva (zatím-musíme hledat nový podnájem a už tak levné nejsou)
Já vůbec ani nevím na jakou školu jít
![]()
- Citovat
- Upravit
Tou školou máš na mysli nějakou střední? Pokud vím, i ty se daj dělat dálkově, o vejšce ani nemluvím. Takže bych nastoupila na dálkový studium a k tomu přibrala aspoň nějakou brigádu nebo práci, kdyby se poštěstilo.
A víš alespoň obor, který bys chtěla studovat? Vyber si něco, tě baví, naplňuje, jen ne žádný umělecký směry a podobný hovadiny, se kterýma máš pak v praxi mizivé procento se uchytit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na tom podobně a taky z Liberecka ![]()
Sháněla jsem letos školu a dozvěděla jsem se na 9 školách v kraji, že neotevírají žádný obor který se dá studovat dálkově
jedině maturu a na to se tedy necítím
Jsem tedy na RD ale vím sama dobře, že práci s pouze základním vzděláním je pomalu nadlidský úkol sehnat… Problémy mají i vyučení či s vysokou školu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemas maturitu, tak tu bych si urcite udelala, to je dneska zaklad. A taky je dulezite umet aspon jeden jazyk a praci na pocitaci. Chystat se na maturitu pri praci bych asi neriskla, to by bylo moc, ale nejaky jazykovy nebo pocitacovy kurz, to by se pri praci klidne dalo. Muzes studovat dalkove nebo vecerni kurzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, rozhoduji se co se sebou udělám dál
momentálně jsem doma nezaměstnaná, práci hledám už dlouho a furt nic
přemýšlím že bych si rozšířila vzdělání, třeba šla na kurz angličtiny…ve škole jsem měla němčinu a popravdě ani ji neumím
nebo jestli se vrátit do školy na tří nebo čtyř letý obor…nebo udělat nějakej kurz a dělat to 
(byla tehdy těžká situace v rodině proto důvod ukončení) dál už sem si ji dodělat nechtěla a chodila jsem do práce. Teď nemám nic ani práci ani vzdělání.
Manžel je živnostník a plat má pokaždý jiný, minimálně ale 20tis takže to finančně nějak zvládáme, i když hodili by se peníze navíc kdybych chodila do práce. Školu jsem ukončila takže žádnou nemám
Co by jste udělaly v mé situaci?