Studium, úřad práce a těhotenství

1829
12.3.14 13:19

studium, urad prace a tehotenstvi

Je mi 20 let jsem tehotna a vedena na uradu prace. Chtela bych si ale dodelat dalkove maturitu. Je to vubec mozne kdyz jsem vedena na up nebo bych se musela z up prvni odhlasit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1210
12.3.14 13:24

Můžeš být buď na ÚP nebo se odhlaš z ÚP a nahlaš na pojišťovnu jako zletilé nezaopatřené dítě. Mám to samé. Byla jsem na ÚP, jenže mě chtěli dát na rekvalifikační kurz, který by kolidoval se školou a já mám vě škole předměty, na které prostě musím, i kdybych byla na smrtelné posteli. Takže než mít problémy ve škole nebo se nechat vypsat z pracáku, protože jsem nedošla na kurz, šla jsem se nahlásit na pojišťovnu. Stačí potvrzení o studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
12.3.14 13:36

@Xverunka ale pak bych nemela narok na zadne prispevky? Ted pobiram podporu z up, mela bych narok po odhlaseni na nakou jinou financni pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.14 13:37

Zavolej na ÚP, řeknou ti to s největší jistotou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.3.14 13:38

@tvetinka Máš nárok na to, aby se staral zejména otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.3.14 13:40

Pokud pobíráš podporu, zůstaň na ÚP, na pojišťovně ti nic nedají. Jinak, pokud budeš studovat, i dálkově, máš nárok na příspěvek na dítě, pokud splníš požadavky co se týče tvých příjmů (pokud jsi ale minulý rok pracovala, tak to s nejv. pravděpodobností nesplníš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.14 13:47
@tvetinka píše:
@Xverunka ale pak bych nemela narok na zadne prispevky? Ted pobiram podporu z up, mela bych narok po odhlaseni na nakou jinou financni pomoc?

podpora v nezaměstnanosti je vázaná na shánění práce. Pokud ji nehledáš, odhlaš se z úp. Samože Ti nebude podpora vyplácena :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.14 13:50

@tvetinka ještě dodatek - vyživovací povinnost - pokud nejsi schopna se živit, nemá stát. Ale rodiče, popř přítel, případně manžel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
12.3.14 13:50

A ve kterém jsi měsíci? Proč jsi odešla ze školy? Abys měla nějaké své peníze? Ale přece přece absolventi peníze nedostávají a mají je živit rodiče… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
12.3.14 14:13

@Vermion teprve ve druhem, ja jsem se jen vyucila a pak jsem dal studovat nechtela tak jsem sla pracovat. A ted bych si chtela dodelat maturu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
12.3.14 14:19

Tak já Ti nevím, ale po porodu do školy těžko… :nevim: leda si letos ještě podat přihlášku na střední dálkově, ale není už na to pozdě?
přijímačky jsou duben, květen…jak kde.
Z pracáku dostaneš dávky pár měsíců a pak to asi fakt buden a budoucím otci nebo pomoci z rodiny, záleží taky jestli bydlíš s rodinou nebo sama, nebo s přítelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
12.3.14 14:20

Minimálně prvních pár měsíců s miminem je hodně náročných na sleučení to se školou…rodiče máš asi mladé, pracující…musíš mít někoho, kdo ti bude pravidelně a dlouhodobě hlídat…podporu z rodiny, jinak nevim nevim jestli tu školu nebudeš muset odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.2.15 20:06

Ahojky budoucí maminky a maminky,
chtěla bych se s Vámi poradit, Jsem na konci 4 měsíce s studuji nástavbu prvním rokem, ale nechci ji dodělávat, tim pádem mě škola nebaví a nechce se mi tam chodit, proto přemýšlím jestli nejít na pracovní úřad, ale nevím jestli udělám dobře, proto bych byla moc ráda za jakékoli vaše rady, moc děkuji.. =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
16.2.15 20:09

@jancak20 A co máš v plánu na pracovním úřadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.2.15 20:10

@jancak20 je jedno, co uděláš. Budeš bez financí tak jak tak.. minimálně do porodu.. Co čekáš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze