Studium, úřad práce a těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
studium, urad prace a tehotenstvi
Je mi 20 let jsem tehotna a vedena na uradu prace. Chtela bych si ale dodelat dalkove maturitu. Je to vubec mozne kdyz jsem vedena na up nebo bych se musela z up prvni odhlasit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš být buď na ÚP nebo se odhlaš z ÚP a nahlaš na pojišťovnu jako zletilé nezaopatřené dítě. Mám to samé. Byla jsem na ÚP, jenže mě chtěli dát na rekvalifikační kurz, který by kolidoval se školou a já mám vě škole předměty, na které prostě musím, i kdybych byla na smrtelné posteli. Takže než mít problémy ve škole nebo se nechat vypsat z pracáku, protože jsem nedošla na kurz, šla jsem se nahlásit na pojišťovnu. Stačí potvrzení o studiu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xverunka ale pak bych nemela narok na zadne prispevky? Ted pobiram podporu z up, mela bych narok po odhlaseni na nakou jinou financni pomoc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tvetinka Máš nárok na to, aby se staral zejména otec dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pobíráš podporu, zůstaň na ÚP, na pojišťovně ti nic nedají. Jinak, pokud budeš studovat, i dálkově, máš nárok na příspěvek na dítě, pokud splníš požadavky co se týče tvých příjmů (pokud jsi ale minulý rok pracovala, tak to s nejv. pravděpodobností nesplníš).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tvetinka píše:
@Xverunka ale pak bych nemela narok na zadne prispevky? Ted pobiram podporu z up, mela bych narok po odhlaseni na nakou jinou financni pomoc?
podpora v nezaměstnanosti je vázaná na shánění práce. Pokud ji nehledáš, odhlaš se z úp. Samože Ti nebude podpora vyplácena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tvetinka ještě dodatek - vyživovací povinnost - pokud nejsi schopna se živit, nemá stát. Ale rodiče, popř přítel, případně manžel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ve kterém jsi měsíci? Proč jsi odešla ze školy? Abys měla nějaké své peníze? Ale přece přece absolventi peníze nedostávají a mají je živit rodiče… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion teprve ve druhem, ja jsem se jen vyucila a pak jsem dal studovat nechtela tak jsem sla pracovat. A ted bych si chtela dodelat maturu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já Ti nevím, ale po porodu do školy těžko…
leda si letos ještě podat přihlášku na střední dálkově, ale není už na to pozdě?
přijímačky jsou duben, květen…jak kde.
Z pracáku dostaneš dávky pár měsíců a pak to asi fakt buden a budoucím otci nebo pomoci z rodiny, záleží taky jestli bydlíš s rodinou nebo sama, nebo s přítelem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minimálně prvních pár měsíců s miminem je hodně náročných na sleučení to se školou…rodiče máš asi mladé, pracující…musíš mít někoho, kdo ti bude pravidelně a dlouhodobě hlídat…podporu z rodiny, jinak nevim nevim jestli tu školu nebudeš muset odložit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky budoucí maminky a maminky,
chtěla bych se s Vámi poradit, Jsem na konci 4 měsíce s studuji nástavbu prvním rokem, ale nechci ji dodělávat, tim pádem mě škola nebaví a nechce se mi tam chodit, proto přemýšlím jestli nejít na pracovní úřad, ale nevím jestli udělám dobře, proto bych byla moc ráda za jakékoli vaše rady, moc děkuji.. =)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jancak20 je jedno, co uděláš. Budeš bez financí tak jak tak.. minimálně do porodu.. Co čekáš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit