Večerní studium zdravotní škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Večerní studium zdravotní škola
Ahojky ![]()
Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s večerním studiem? Chci si udělat zdrávku mám sanitářský kurz a pracuji na interní LDN. nemám výučák takže je to dost vše těžké. Zdravotnictví mě vždy zajímalo. Myslím že by to mohlo jít. Pořád jsem u rodičů je mi 20 let možná by to ještě určitě cenu mělo. Akorát fakt nevím zda odejít a vystudovat nebo to dělat při práci máte nějaké rady? a když je to státní škola tak to bude bez poplatků? ikdyž je mi už 20? moc se v tom nevyznám
tak kdyžtak omluvte blbéo dotazy ale raději blbé než nevědět
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ještě ptám se proto zda se to vůbec nějak dá zvládat popřípadě zda mě to v tom zdr. posune…chtěla bych zdravotního asistenta už pro „větší plat“ je to určitě tak nějak stejná práce ale za víc no…
to víme všichni. Akorát občas už padám na hubu z těch směn tak mám z toho docela obavu do něčeho se pustit a pak na to nemít sílu. Chtěla sem kurz další ošku a zdr. asistenta ale na tyhle rchlovky je potřeba vyučak…tak proč nezabít dvě mouchy jednou ranou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pozice zdravotního asistenta je v praxi docela problematická. Umí běžné činnosti na běžných odděleních jako zdravotní sestra, ale může je vykonávat jenom pod dohledem. To neznamená, že s ním musí neustále někdo chodit a sledovat jeho práci, ale musí být prostě někde nablízku někdo, na koho se může ZA v případě potřeby obrátit o radu nebo pomoc. Tahle pasáž v zákoně to zdravotnímu asistentovi pořádně zavařila. Nicméně si myslím, že tu školu studovat smysl určitě má a určitě tě to někam posune. Budeš mít maturitu, takže můžeš navázat dalším vyšším studiem a nebo (a v to doufám) se časem postoj k zaměstnávání ZA zlepší a s u platněním to bude lepší. Na státní škole tě dálkový studium nic stát nebude, jen si budeš muset koupit učebnice a to je vše. To, že pracuješ v LDN jako sanitářka pro tebe bude znamenat velkou výhodu, protože prostě pracuješ v oboru. Já jsem dálkově ZA studovala, z oboru jsem nebyla, ale většina ze spolužáků ano a na praxi to potom bylo fakt znát. Měla jsem taky jen základní vzdělání, takže mě to dalo především to, že se nemusím stydět uvádět svoje údaje do životopisu nebo prostě vysvětlovat lidem, proč jsem kdysi nedostudovala. Teď, jako sanitářka, můžeš pracovat jen ve zdravotnictví, ale jako ZA si rozšíříš možnosti práce v sociálních službách v pobytových nebo ambulatních zařízení nebo v terénních službách a měla bys taky kvalifikaci jako pečovatelka o děti, tzn. hlídat děti na ŽL nebo někde v agentůře, v mateřských centrech nebo dětských koutkách v obchodácích. Jsi mladá, jdi do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dá se studovat i při práci, školné se platí jen na soukromých školách, tudíž záleží na škole, v jakém okresu a podobně. Studovat lze buď dálkově, což je jednou týdně cca 7 hodin nebo večerně což je většinou pátek a sobota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem zdr. sestra. V dnesni dobe jit na zdravku rovna se sebevrazda. Zbytecna drina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za info. Stačilo by mi právě mít „něco“ přesně jak ty říkáš uvádět to základní vzdělání je hrůza no. Taky se stydím. Akorát nevím zda se dostanu k takovým těm činostem jako je odebírání krve? U nás to dělají na oddělení ošky tak nevím. ![]()
Ale každopádně díky za „nakopnutí“ asi do toho fakt půjdu…je to lepší a mě to opravdu baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš? Asi to nebude lehké. Ale tak dřu jako sanitář
a baví mě to. Myslím že udělat si vzdělání dřina je ale je to k něčemu přece dobré! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@A.Suky píše:Díky za info. Stačilo by mi právě mít „něco“ přesně jak ty říkáš uvádět to základní vzdělání je hrůza no. Taky se stydím. Akorát nevím zda se dostanu k takovým těm činostem jako je odebírání krve? U nás to dělají na oddělení ošky tak nevím.
Ale každopádně díky za „nakopnutí“ asi do toho fakt půjdu…je to lepší a mě to opravdu baví.
osky? Ty nejsou k tomu kompetentni!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@A.Suky píše:Díky za info. Stačilo by mi právě mít „něco“ přesně jak ty říkáš uvádět to základní vzdělání je hrůza no. Taky se stydím. Akorát nevím zda se dostanu k takovým těm činostem jako je odebírání krve? U nás to dělají na oddělení ošky tak nevím.
osky? Ty nejsou k tomu kompetentni!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoe546 Jo, i to se stává, když je málo perzonálu a je to fakt ![]()
@zoe546 Sebevražda sice ne, ale střední zdravotnický vzdělání je velký průšvih.
@A.Suky ZA se učí odebírat krev ze žíly, dělá kapilární odběry (z prstu např. na glykemii), cévkuje, dělá klystýr, převazy, rozdává léky, aplikuje inzulíny, injekce (mimo žílu), infuze, kyslíkovou terapii… ZA se toho učí celkem hodně, v podstatě může dělat to, co sestra na běžných oddělení, ale je tam ten zákonem určený odborný dohled, takže tím to má zaměstnavatel zkomplikovaný. Na běžných oddělení by v podstatě mohl ZA být i sám na noční, když bude mít dohled v podobě sestry sloužící na oddělení o patro výš. Jenže tohle se zaměstnavatelé často bojí praktikovat. Jinak ještě může být ZA zaměstnaný v ambulanci nebo ordinaci lékaře, kde odborný dohled je vlastně ten doktor. Známá ZA např. pracovala jako sestra u zubaře, jiná dělá na ambulanci v nemocnici. Další je na svý pozici v Domově pro seniory, ale jsou to spíš vyjímky, co měly štěstí. Já např. práci jako ZA nesehnala, dělala jsem ale pečovatelku v sociálních službách, tak aspoň něco. Z té pozice pečovatelky jsem ale nesměla změřit ani teplotu nebo udělat bandáže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle by mi stačilo hlavně že se dostanu k jinačím věcem než přebalovat apod… ![]()
V té LDN je to denní chleba to víme všechny…a je to prostě za „hubičku“ a bez toho výučáku je to prostě na nic…
Dneska si tisknu přihlášku…A
pak uvidim co a jak ale jdu do toho
nechci vejšku nebo tak něco…cojsem koukala tak ty všeobecné sestry jsou saméstarosti a papírování…
to by mě nebavilo. Tohle mi bude stačit a budu mít nějaký papír.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si podam na dalkove šlo by to časem změnit? na denní kdyby mi to nešlo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi budu muset na denní u nás v plzni to nejde na dálku jen se základním vz.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@A.Suky taky dělám zdrávku, je mi 26 a spolu semnou jsou tam i o 15let starší. dělám ji dálkově při práci-do školy jezdím jednou týdně a pohoda. Školu jsem si našla státní a neplatím vůbec nic-jen knížky, ale tak to je jasný.. tři roky mám za sebou, už jen dva mi chybí ![]()
- Citovat
- Upravit