Studium v Praze - možnost učit na škole

424
8.2.12 11:45

Studium v Praze - možnost učit na škole

Ahoj dievčatá.
Momentálne som na materskej a chcela by som po jej ukončení učit na škole.Mám vysokú školu a zrejme potrebujem pedagogické minimum.Prosím možete mi poradiť,kde si ho možem urobiť najlepšie v Prahe,prípadne v okolí?Neviem,či stačí iba nejaký rekvalifikačný kurz alebo musím absolvovat nejaké semestre na niektorej z vysokej školy. Ďakujem
Pekný deň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2693
8.2.12 11:49

Dříve si člověk mohl udělat pedagogické minimum, to je nyní zrušené, pro možnost učit je nutné vystudovat 3-letý bakalářský program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.2.12 12:26
Lonette píše:
Dříve si člověk mohl udělat pedagogické minimum, to je nyní zrušené, pro možnost učit je nutné vystudovat 3-letý bakalářský program.

Myslím, že to nebude úplně pravda :think: To by bylo trochu vražedné. Našla jsem tenhle program tady: http://www.phil.muni.cz/…studium-dps/
A taky je dost dalších kurzů:
http://it.pedf.cuni.cz/index.php?…
Tady druhý text: http://userweb.pedf.cuni.cz/…log/dopl.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.2.12 12:38

Dívala jsem se na odkazy, to už je lepší ten bakalářský program, za prvé další titul, za druhé - jeden odkaz je pro odborné předměty - tedy např. učební obory (ten je dvousemestrální). Navíc je to placené, a to některé docela dost a délka jsou min. 2 roky.

Nicméně v současné době učit na SŠ může jen aprobovaný učitel, vezmou-li neaprobovaného, je s platovým výměrem dle tabulek jinde a stejně mu doporučí studium na VŠ, někdy mu dají do smlouvy, do kdy musí začít - je to kvůli šk. inspekci a dalším papírům, co vím, nedostane ani smlouvu na neurčito.
Na ZŠ je to lepší, ale jen co se týká jazyků, angličtinářů je prostě nedostatek. Jinak dle vyhlášky chtějí taky aprobované, tady v Praze určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.2.12 12:44

Záleží na tom, co má vystudované. Jestli třeba odbornou biologii, tak si nemyslím, že by s pedagogickým minimem měla problém, aby ji vzali na gympl. A na co další titul, navíc bc., když už jeden má, třeba ing. To bych se na nějaké bc pěkně vykvajzla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.2.12 12:59

Jasně, že by ji vzali, neřekla jsem, že ne. Jen říkám, že je lepší mít titul v oboru za tři roky, než jen certifikát za dva roky.

Pedagogické minimum, které tam je v jednom odkazu je na odborné školy a učiliště, takže na gympl ne. Další odkaz je do Brna a další je pro středoškoláky, obor vychovatel. To jí bude k ničemu úplně.

Je fakt, že nevíme, co vystudovala… pak bychom mohly být přesnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.2.12 13:02
eMMari píše:
Jasně, že by ji vzali, neřekla jsem, že ne. Jen říkám, že je lepší mít titul v oboru za tři roky, než jen certifikát za dva roky.

Pedagogické minimum, které tam je v jednom odkazu je na odborné školy a učiliště, takže na gympl ne. Další odkaz je do Brna a další je pro středoškoláky, obor vychovatel. To jí bude k ničemu úplně.

Je fakt, že nevíme, co vystudovala… pak bychom mohly být přesnější.

Ten vychovatel je to první, ale ta kvalifikace na učení je ten druhý text pod tím vychovatelem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.2.12 13:08

Jsem zmatená 8o , který? Myslíš Ped.F. v Brně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.2.12 13:11

Podle mě záleží na oboru. Já mám vystudovanou chemii na PřF MU a několik mých spolužáků si v posledním ročníku Mgr. studia udělali dvousemestrální Pedagogický minimum přímo na fakultě, kde jsme studovali. Pak jsme ale stejně šli všichni na PhD. a to prý může plně nahradit to pedagogický minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.2.12 13:16
michee píše:
Podle mě záleží na oboru. Já mám vystudovanou chemii na PřF MU a několik mých spolužáků si v posledním ročníku Mgr. studia udělali dvousemestrální Pedagogický minimum přímo na fakultě, kde jsme studovali. Pak jsme ale stejně šli všichni na PhD. a to prý může plně nahradit to pedagogický minimum.

Může? Samozřejmě je to vyšší titul, ředitel školy bude rád. Jde o to, že učitel musí v současné době např. být i psycholog, proto je ta vyhláška pro SŠ, která chce přímo učitele nebo aspoň někoho s ped. minimem… a to na chemii asi neberete :-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
8.2.12 13:25

Ahoj dievčatá,vy ste teda šikulky :) ,mám vyštudovanú technickú univerzitu,obor:využitie a ochrana zemských zdrojov,takže skor prírodovedné odbory.Fakt neviem,chcela by som to skusit,do povodnej práci sa určite nevrátim,hlavne koli pracovnej dobe.Aj ked musím uznat,že moja práca bola dobre platená ale pracovat na smeny s malým dietatom,tak to fakt nie. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.2.12 14:20

zrovna v PS prošel návrh novely týkající se nižších požadavků na odbornost učitele: http://www.denik.cz/…1010725.html, zatím to putuje do Senátu, ale senátorům se nelíbí, že by na ZŠ stačila 10letá praxe.

Je fakt, že bych taky nechtěla, aby moje děti učil neaprobovaný učitel :nevim: jen proto, že má praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.2.12 14:24
Stazina1 píše:
Ahoj dievčatá,vy ste teda šikulky :) ,mám vyštudovanú technickú univerzitu,obor:využitie a ochrana zemských zdrojov,takže skor prírodovedné odbory.Fakt neviem,chcela by som to skusit,do povodnej práci sa určite nevrátim,hlavne koli pracovnej dobe.Aj ked musím uznat,že moja práca bola dobre platená ale pracovat na smeny s malým dietatom,tak to fakt nie. :)

Zkusit to můžeš. Je jasné, že budeš muset mluvit česky a znát české termíny, ale to myslím nebude problém. Problém bude spíš najít školu. A opravdu doporučuji nějaké ped. min. začít studovat už jen proto, že asi jako učitelka nemáš praxi, že? Z vlastní zkušenosti vím, že na SŠ chtějí vzdělání, odbornost, praxi, předvést hodinu (pokud je to dobrá škola). + další jiné věci, které s tím souvisí… a jelikož dnes má začínající učitel cca stejně jako učitel s praxí, tak si vyberou s praxí, což je logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.2.12 20:51
eMMari píše:

Praha
http://userweb.pedf.cuni.cz/…log/dopl.htm
Přeskoč první a jdi na druhý odstavec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
9.2.12 11:19
jenny.fields píše:
eMMari píše:
Praha
http://userweb.pedf.cuni.cz/…log/dopl.htm
Přeskoč první a jdi na druhý odstavec.

A jo, tak tak jsem nedošla :) , tak to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze