Studium, věk, zahraničí

28
6.3.22 22:21

Studium, věk, zahraničí

Ahoj,

ráda bych se zeptala na Váš názor. Dostala jsem se na univerzitu do Anglie - magisterské studium. Je mi už 27 let a říkám si, jestli už není hloupé v takovém vysokém věku studovat. Magistr se v Anglii studuje pouze rok. Důvod proč jsem nepokračovala po bakaláři byl ten, že jsem po škole poznávala svět a poté hned dostala práci. Myslíte, že už jsem na studium stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65680
6.3.22 22:25
@Helou18 píše:
Ahoj,ráda bych se zeptala na Váš názor. Dostala jsem se na univerzitu do Anglie - magisterské studium. Je mi už 27 let a říkám si, jestli už není hloupé v takovém vysokém věku studovat. Magistr se v Anglii studuje pouze rok. Důvod proč jsem nepokračovala po bakaláři byl ten, že jsem po škole poznávala svět a poté hned dostala práci. Myslíte, že už jsem na studium stará?

Pokud na to mas penize, aby ses tam uzivila, klidne studuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
6.3.22 22:46

Muzes byt v klidu, tady v Anglii to nikdo resit nebude, kolik ti je a proc studujes atd…Tady nikdo neresi, co dela druhy a naopak te v tom podporuji😃

• Citovat
  • Upravit
36408
6.3.22 22:51

Moje mamka si dělala Bc. v 50 letech, takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11093
7.3.22 00:23
@Helou18 píše:
Ahoj,ráda bych se zeptala na Váš názor. Dostala jsem se na univerzitu do Anglie - magisterské studium. Je mi už 27 let a říkám si, jestli už není hloupé v takovém vysokém věku studovat. Magistr se v Anglii studuje pouze rok. Důvod proč jsem nepokračovala po bakaláři byl ten, že jsem po škole poznávala svět a poté hned dostala práci. Myslíte, že už jsem na studium stará?

Je mi 43 let, letos dělám státnice.
Je snad hloupe, že se vzdělávám? Jsem dle tebe na studium stará? Do důchodu půjdu kdoví, kdy (pokud se toho doziju), potřebuji studovat.
Samozřejmě, ze to není hloupé, celoživotní vzdělávání a rozvoj je nejen pro profesní život důležité.
Kdo celoživotní vzdělávání neuznává, tak to dříve, či později pocítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
7.3.22 06:44

Je mi 33 a letos se hlásím na VŠ a dokonce přemýšlím o prezenčním studiu. Jeden titul už mám. Za mě není na vzdělání nikdy pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
7.3.22 06:57

Jen studuj!! Stará na to rozhodne nejsi. Já jsem si v 45 dělala doplňkové vzdělání v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
7.3.22 08:18

Tak v UK je ten master hlavne o penezich a myslim, ze nejstarsi tam nebudes. Pokud to ty/tvoje rodina zvladne utahnout financne, tak tam neni zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
14.3.22 03:49
@kalie píše:
Tak v UK je ten master hlavne o penezich a myslim, ze nejstarsi tam nebudes. Pokud to ty/tvoje rodina zvladne utahnout financne, tak tam neni zadny problem.

Přesně tak, v anglosaském prostředí málokdo dělá magistra hned po bakaláři. Jednak finance - a i kvůli tomu, že bakalář pro běžnou praxi stačí a pro vědeckou kariéru je zas lepší jít hned z bakaláře na Ph. D. Ty mastery se dělají spíš v návaznosti na praxi, a celkově spíš „z donucení zaměstnavatele“ (ve smyslu, že řídící pracovník by měl mít MSc., takže bez toho v určité fázi může váznout kariérní postup). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
14.3.22 22:58
@Tomie píše:
Přesně tak, v anglosaském prostředí málokdo dělá magistra hned po bakaláři. Jednak finance - a i kvůli tomu, že bakalář pro běžnou praxi stačí a pro vědeckou kariéru je zas lepší jít hned z bakaláře na Ph. D. Ty mastery se dělají spíš v návaznosti na praxi, a celkově spíš „z donucení zaměstnavatele“ (ve smyslu, že řídící pracovník by měl mít MSc., takže bez toho v určité fázi může váznout kariérní postup). :nevim:

Tohle kdyby slo u nas…ne, tady se musi pekne bakalar, magistr a pak az Ph. D. Proc to delat jednoduse… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze