Studium VŠ - pedagogické
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud chcete ucit na prvnim stupni ZS, tak si tedy myslim, ze budete muset jit studovat ucitelstvi prvniho stupne, pripadne ucitelstvi s konkretni aprobaci (cj/nj atd). A tam, pokud se tedy nepletu, Bc neni mozne vystudovat. Jde rovnou o magisterske studium. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ucitekstbi pro ono stupně ne ns pět let, jinak Bc. studium konkrétní aprobace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro pedagogy prvního stupně existuje pouze varianta 5 let studia se získáním Mgr titulu. Toto vzdělání je pro výuku na státních školách nezbytné i na druhém stupni, pro ten je však rozděleno na 3+2. Je možné, ze na některých školách při nedostatku kvalifikovaných sil „primhouri oko“, ale platové zařazeni to ovlivní negativně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani s jedním z Tebou jmenovaných oborů učit nemůžeš. Jedině Učitelství 1. stupně. Případně Speciální pedagogika pro učitele a pak si dodělat formou CŽV příslušné didaktiky předmětů - ale to je na delší dobu. Vše musíš absolvovat v Mgr. formě, s Bc. učit nelze, to by musel být ředitel v hodně velké personální nouzi a aby Tě vzal, určitě by chtěl, abys co nejdřív to Mgr. studium zahájila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děvčata, chci si dodělat VŠ, abych mohla učit. Pracuji jako asistent pedagoga a konečně jsem zjistila, co bych chtěla dělat. Ale 12 let po maturitě mám z 5letého studia strach. Tudíž bych si chtěla udělat první bakaláře a potom, časem ty dva roky na Mgr. Chtěla bych potom učit na prvním stupni ZŠ. Který obor si vybrat, abych měla větší šanci potom učit? Sociální pedagogika nebo Předškolní pedagogika? Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney to je jasné, že mě s bakalářským titulem učit nenechá. Právě jsem chtěla, že si časem magistru dodělám. Teď mi jde dítě do první třídy, mám ještě starší, s kterým se musím učit, takže mám strach, že bych to časově prostě nedávala zvlášť učitelství první stupeň. Takže chci aspoň bakaláře pro začátek a až děti odrostou, dodělám zbytek. Právě vím, že některe uc. dodelavaly magistru, když pracovaly ve školce a tak.
- Citovat
- Upravit
Jenže u studia učitelství pro 1. stupeň jdeš rovnou na magisterské studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš učit, tak nechápu, proč sis vybrala obory, se kterými učit nemůžeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@SibyllaTrelawney to je jasné, že mě s bakalářským titulem učit nenechá. Právě jsem chtěla, že si časem magistru dodělám. Teď mi jde dítě do první třídy, mám ještě starší, s kterým se musím učit, takže mám strach, že bych to časově prostě nedávala zvlášť učitelství první stupeň. Takže chci aspoň bakaláře pro začátek a až děti odrostou, dodělám zbytek. Právě vím, že některe uc. dodelavaly magistru, když pracovaly ve školce a tak.
Do MŠ to jde, tam se dá jít učit s bakalářem a potom dodělat magisterské studium, na 1. stupeň ZŠ to nejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa jen se rozhlizim v okolí bydliště. A právě bych si první chtěla udělat Bc., jako takový záchytný bod. Pět let je dlouhá doba. A vím, že učí na prvním stupni učitelky se speckou, tak jsem si říkala, jestli to jde i jinak.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Zumpa jen se rozhlizim v okolí bydliště. A právě bych si první chtěla udělat Bc., jako takový záchytný bod. Pět let je dlouhá doba. A vím, že učí na prvním stupni učitelky se speckou, tak jsem si říkala, jestli to jde i jinak.
Kamarádka dělala nejdřív specku, potom navazující magisterske, ucitekstbi, ale nevím přesně co. Každopádně učí na prvním stupni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata, chci si dodělat VŠ, abych mohla učit. Pracuji jako asistent pedagoga a konečně jsem zjistila, co bych chtěla dělat. Ale 12 let po maturitě mám z 5letého studia strach. Tudíž bych si chtěla udělat první bakaláře a potom, časem ty dva roky na Mgr. Chtěla bych potom učit na prvním stupni ZŠ. Který obor si vybrat, abych měla větší šanci potom učit? Sociální pedagogika nebo Předškolní pedagogika? Děkuji za odpovědi.