Studium VŠ po 26.roku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na státní VŠ se neplatí. Bakalář se začne platit pátým rokem studia.
Já jsem studovala kombinovane Jihočeskou univerziu, obor Účetnictvi a finanční řízení podniku. Bylo to náročné, ale stálo to za to 🙂 jak bakalářské studium, tak i navazující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud jsi VS jeste nestudovala, mas narok na bezplatne studium (bc obor 4 roky, navazujici mgr 3). Tech 26 je limit jen pro prezencni studenty - do 26 za ne zdravotni plati stat… To Tebe ale netrapi, budes u toho pracovat… Takze smele do toho! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mohu obnovit diskuzi? Mám podobnou otázku.
Pokud by člověk nastoupil na VŠ prezenčně ve 21 letech, to by znamenalo, že by to do 26 let nestihnul. Musel by si to, co přesáhne po 26 letech, platit? A nebo jenom zdravotní/sociální a škola by byla zdarma?
Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 26 let se hradí pouze pojistné na zdravotní pojištění (u doktorského studia od 28 let). Pojistné na důchodové (součást sociálního) pojištění se hradit nemusí.
Školné na veřejné VŠ se u programů v češtině platí až při překročení obvyklé doby studia o více než jeden rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mar03 píše:
Od 26 let se hradí pouze pojistné na zdravotní pojištění (u doktorského studia od 28 let). Pojistné na důchodové (součást sociálního) pojištění se hradit nemusí.Školné na veřejné VŠ se u programů v češtině platí až při překročení obvyklé doby studia o více než jeden rok.
To znamená, že na Bc. mám 4 roky. Pokud ho během té doby neudělám, platím. Pokud ano a je mi víc než 26 let, tak jenom zdravotní.
Moc Vám děkuji za zodpovězení dotazu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím Vás celkem dost uvažuji o studiu, že bych se přihlásila na VŠ příští rok. Ovšem mi bude 25. Jakpak to je s placením?
Pracuji a chtěla bych obor kombinovaný.. nejlépe obor ekonomie, kterou jsem studovala na SŠ.
Případně je tu někdo, kdo studoval/studuje obor s ekonomii na VŠ a mohl by mi doporučit školu?
Děkuji moc