Studium vysoké školy při při práci se 2 dětmi - sci fi? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
353
22.4.16 14:34

Tak to vidim, ze budeme musiet mat tretie dieta, aby som mohla ist studovat :lol: len potom neviem, z coho to budeme platit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.4.16 14:43

@rigousek a nestihli sa medzitym rozviest? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
22.4.16 14:55
@Bubinna88 píše:
@Adrasteia ja neviem, pre pride, ze je to v dnesnej dobre hrozne tazke, bude zeny po MD/RD remcaju, ze si nevedia najst pracu, alebo ze su blbo platene, ale na druhu stranu su doma x rokov, kde sa takmer vobec nevzdelavaju. ja nehovorim, ze je to dobre, ale nemyslim si, ze to takto musi vzdy dopadnut, urcite to zalezi na druhu studia, praci, rodine, proste vsetkom.

Jak říkám, je to o prioritách. Rozhodně neexistuje žena, která na sto procent stíhá práci na celý úvazek, náročné studium, věnuje se dětem a manželovi a doma má uklizeno a navařeno. Něco z toho prostě ta žena víc nebo míň ošidí. A to i ta, která tvrdí, že to všechno na sto procent zvládá. ;) Já jsem třeba zastáncem toho, dosáhnout na co nejvyšší vzdělání před dětmi, abych se jim pak mohla na sto procent věnovat. To jsem si v životě splnila, na mateřskou jsem šla s VŠ i s praxí v oboru. Ale chápu, že to někdy nevyjde. Každý to má nastavené jinak, já chci prostě veškerý možný čas strávit s dětmi, dokud jsou malé a dokud jim toho můžu hodně dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.4.16 14:56

@Bubinna88 podle mě hodně záleží na oboru…a na tvém mozku samozřejmě. Někdy a někomu stačí se na zkoušku podívat tří dny před, jinde jsou třeba dva týdny i měsíc v kuse. Nějaká sranda na soukromé VŠ „typ ekonomie“ asi nic náročného nebude, otázka zase je, k čemu ti papír z takové školy vlastně bude? Píšeš, že ti jde o lepší uplatnění, no, ale já nemám pocit, že zrovna z těchto typů škol rostou kariérně nadějní lidé.

Druhá věc je že to vždycky bude něco za něco. Zase záleží na tvojí práci, ale já se nemůžu po 8 hodinách sbalit a vypadnout s čistou hlavou. Tedy, mohla bych, ale nebudu pak podávat ten dobrý pracovní výkon, jak jsem zvyklá a jak očekávají ostatní. A to se špatně odrazí v zaměstnání - víc než absence titulu.

A nakonec mít dvě malé děti a práci už je tak jako tak záhul, přidat si k tomu něco navíc..nevím, měla bych dojem, že ty děcka šidím. Vidím, jak kolegyně i jen s jedním děckem a bez studia chvátají, aby skloubily školku, dítě, úkoly, domácnost.

Jo, něco jiného je, pokud si můžete dovolit chůvu, úklid domácnosti..to je pak jiná, tam bych o tom uvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.4.16 15:17
@EmmaAnna píše:
@Bubinna88 podle mě hodně záleží na oboru…a na tvém mozku samozřejmě. Někdy a někomu stačí se na zkoušku podívat tří dny před, jinde jsou třeba dva týdny i měsíc v kuse. Nějaká sranda na soukromé VŠ „typ ekonomie“ asi nic náročného nebude, otázka zase je, k čemu ti papír z takové školy vlastně bude? Píšeš, že ti jde o lepší uplatnění, no, ale já nemám pocit, že zrovna z těchto typů škol rostou kariérně nadějní lidé.

Druhá věc je že to vždycky bude něco za něco. Zase záleží na tvojí práci, ale já se nemůžu po 8 hodinách sbalit a vypadnout s čistou hlavou. Tedy, mohla bych, ale nebudu pak podávat ten dobrý pracovní výkon, jak jsem zvyklá a jak očekávají ostatní. A to se špatně odrazí v zaměstnání - víc než absence titulu.

A nakonec mít dvě malé děti a práci už je tak jako tak záhul, přidat si k tomu něco navíc..nevím, měla bych dojem, že ty děcka šidím. Vidím, jak kolegyně i jen s jedním děckem a bez studia chvátají, aby skloubily školku, dítě, úkoly, domácnost.

Jo, něco jiného je, pokud si můžete dovolit chůvu, úklid domácnosti..to je pak jiná, tam bych o tom uvažovala.

zase to tak nehrot, každá škola je dobrá, kdyžtak, jen získáš nové přátele, něco se naučíš, ukončit se dá vždy, ne? dětska nešidíš, pokud máš na to mozek, vřele doporučuji, já taky chodím do školy, mám děti 3.pracuji sice na pidi úvazek, ale spolužáci pracují na plný a stíhají. mám spolužačku, která má 2 děti z toho jedno měsíční. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wewa1
22.4.16 15:21
@Bubinna88 píše:
Ahojte,zvazujem, ze by som zacala studovat VS, problem je, ze som prave dostala ponuku na navrat do prace na full time- ponuka bola celkom dobra, aj financne, preto som ju prijala, potom by uz nemusela „len tak“ prijst. Ale „problem“ je, ze mame uz dve mensie deti, starsia ma 4 roky a mladsia 2 a pol. Je to vobec mozne vsetko stihnut tak, aby sme sa z toho vsetci nezblaznili? Hlidani zatial nemame, o vikendoch moze manzel, tak 1-2 do mesiaca teta, to je vsetko. Cez tyden holky chodia do skolky, ale to je jedno, pretoze vtedy som v praci zase ja. Je tu niekto, kto to ma takto, alebo podobne? Ja sa najviac bojim toho, ze by sme sa s manzelom takmer vobec nevideli, pretoze by som sa musela ucit po veceroch/nociach, teda jediny cas, ked mame trochu casu bud samy na seba, alebo spolu.

Zvládnout se to určitě dá. První VŠ jsem studovala jako svobodná a bezdětná a při zaměstnání. Státnice jsem však již dělala se tříměsíčními dvojčaty. Druhou VŠ jsem dělala při zaměstnání, kde mám vedoucí pozici. V průběhu studia jsem se stihla rozvést a rok jsem dělala školu sama s dvojčaty. Bylo to náročné, ale učila jsem se jen ve zkouškovém období a to se ten měsíc dalo zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
30408
22.4.16 16:02

Taky jsem studovala se dvěma dětmi a prací na plný úvazek. Musela jsem, abych mohla dělat svou milovanou práci, což byla motivace jak hrom. Motivace je moc důležitá, víš, že prostě musíš. Nebylo to tak zlé, uteklo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.4.16 17:07
@Bubinna88 píše:
@brumdinka mozem sa opytat kolko hodin denne si v praci/na ceste do prace?

se ani neptej - teprve ted´jsem přišla z práce… jsem tam pořád a ještě pracuju i z domova…kromě jiného jsem i metodik IT a zrovna ted´ musim přes vejkend dát do pucu webovky školy :zed:

jen teda fakt se připrav na to, že je to nápor…loni jsme měli náběh na rozvod…ale už je to zas v cajku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
22.4.16 22:42

Já teď dodělávám magisterské studium při práci a dvou dětem a dá se to zvládnout. Nemyslím si, že bych šidila děti nebo partnera. Škola je jednou za dva týdny a zkouškové období trvá max. 6 týdnů, seminárky a rámcové úkoly do školy v průběhu roku dělám po večerech, když děti spí. Pro mě je škola relax, setkání s novými lidmi a neberu to jako nutné zlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
25.4.16 15:21

@mirecekblbecek no, myslím, že u chlapů je tohle přeci jen trochu jiné

v jistém věku je každá VŠ zkušenost a nové známosti, ale pokud už se má do něčeho vkládat energie v pozdějším věku, asi by to mělo když už tak už stát za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
25.4.16 15:22

@silvie1978 OK, ale kdy se tedy věnuješ manželovi? nebo vlastním koníčkům, sportu? po večerech já vždycky odpadnu a nebo si otevřeme s manželem lahvinku - nebo si jdeme zaběhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
25.4.16 17:35
@EmmaAnna píše:
@silvie1978 OK, ale kdy se tedy věnuješ manželovi? nebo vlastním koníčkům, sportu? po večerech já vždycky odpadnu a nebo si otevřeme s manželem lahvinku - nebo si jdeme zaběhat

Tak samozřejmě musíš něco obětovat a z něčeho slevit. Rozhodně se nedá studovat vysoká škola a k tomu provozovat všechny koníčky, které člověk dělá, pokud nestuduje. Ale pokud studovat chceš nebo musíš, tak se to zvládnout dá. Chodím 1 - 2× týdně na jógu a vynechám v době zkoušek, svět se nezboří. Partnerovi se věnuji dostatečně, chodíme do kina, na výlety a je dospělý, takže pochopí, že se párkrát do roka musím učit nebo psát seminárku. Je ale hodně důležité, aby tě partner ve studiu podporovat, protože prostě spoustu věcí kolem domácnosti ve zkouškovém bere na sebe. Nevím, neříkám že je to pohoda a že jsem pořád stejně nadšená, ale vždycky převáží to, že mě to baví a že studovat chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
25.4.16 18:17

@silvie1978 jasně, rozumím, pořád si to nedovedu představit, ale hlavní je, že vám to vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
25.4.16 18:28

V soukromém sektoru snad absence titulu nevadí, ve státním je to problém, pokud chceš postoupit někam výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
25.4.16 19:30

@rigousek jedna VŠ mi bohatě stačí. Ale upřímně, pročetla jsem si zbytek tématu a klobouk dolů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze