Studium vysoké školy při při práci se 2 dětmi - sci fi? :)

353
22.4.16 13:57

Studium VS pri pri praci s 2 detmi- sci fi? :)

Ahojte,

zvazujem, ze by som zacala studovat VS, problem je, ze som prave dostala ponuku na navrat do prace na full time- ponuka bola celkom dobra, aj financne, preto som ju prijala, potom by uz nemusela „len tak“ prijst. Ale „problem“ je, ze mame uz dve mensie deti, starsia ma 4 roky a mladsia 2 a pol. Je to vobec mozne vsetko stihnut tak, aby sme sa z toho vsetci nezblaznili? Hlidani zatial nemame, o vikendoch moze manzel, tak 1-2 do mesiaca teta, to je vsetko. Cez tyden holky chodia do skolky, ale to je jedno, pretoze vtedy som v praci zase ja. Je tu niekto, kto to ma takto, alebo podobne? Ja sa najviac bojim toho, ze by sme sa s manzelom takmer vobec nevideli, pretoze by som sa musela ucit po veceroch/nociach, teda jediny cas, ked mame trochu casu bud samy na seba, alebo spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2839
22.4.16 14:00

Jakou vysokou skolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.4.16 14:01

@rigousek no to u mna urcite nepojde, pretoze som full time v praci, takze sa ucit na jednu skusku nepojde za 2-3 dni, ako ked na to ma clovek tak nejak cely den, ale proste tak tyzden minimalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754

Nic neni nemozne :)
Ja bych do toho nesla :) Mohu se zeptat, co je to za skolu, potrebujes ji v ramci kariery ci je to sen, zlepsi se uplatneni, co te k tomu studiu vede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353

@lauraka nemam este presne vybratu, ale nieco ekonomickeho smeru. samozrejme dialkovo, inac by to neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.4.16 14:04

Tak možné to asi je, možné je všechno. Otázkou je, jak by Ti to vyhovovalo. Mně tedy ne. Já jsem si právě kvůli poslednímu roku prodlužovala rodičovskou, abych byla ještě doma. Nedovedu si představit, že bych měla dvě malé děti ve školce, sebe a muže v práci, po sobotách chodila do školy, po nocích se učila a ještě tam někam namáčkla praxi. Vím, jak funguju teď a to jsem ještě doma. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
22.4.16 14:04

@Bubinna88 aha, tak to neni uplne leharko, no nevim nevim ja bych to nedala :-) mas strasne male deti, k tomu chodit do prace, kdyby jsi aspon pracovala z domu, ale takhle…kazdopadne hodne stesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.4.16 14:06

@lauraka keby som pracovala z domu tak to nic nemeni, home office neznamena, ze clovek nepracuje :-D prace o to viac alebo menej nie je, len vykon prace ma ine miesto ;) alebo preco si myslis, ze home office by bol lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.4.16 14:07

Ja si nemyslim, ze vsade je povinna dochadzka, na vacsine tychto skol je im to tak nejak jedno, skor sa chodi na prednasky dobrovolne. ma skor trapi ten cas na ucenie sa, ci je to vobec mozne stihnut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.4.16 14:08

Možné je všechno, oc si dokážeš představit :)

taky studuju s dvěma dětma a ještě k tomu chodim do práce, kterou si tahám i domů…ted´třeba nebudu mít žádný víkend, jelikož budu dohánět resty :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839

@Bubinna88 doma se to lepe rozvrhne, clovek nemusi nikam cestovat za praci, usetri cas, ja teda byla mnohem vic unavena kdyz jsem za praci dojizdela nez delala z domu, no a nejezdila sjem tak daleko cca 20 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767

@Bubinna88 Jde všechno, ale také má všechno svou cenu. Když budeš stíhat studium a práci, tak zase nebudeš mít čas na rodinu a naopak. Kamarádka šla se dvěma dětmi v práci taky na studia, ale děti to šeredně odnášely - v podstatě na ně neměla vůbec čas, maximálně je večer uložila a řekla jim pohádku. Děti si s ní chtěly hrát, ale ona neměla nikdy čas. O nějakém čase s manželem ani nemluvím. Po roce s tím sekla, dětem chyběla máma a manželovi žena. Myslím, že udělala dobře. Všechno na stro procent stihnout nemůžeš, jde o to, jestli ti za to stojí něco šidit. Rozhodnout se musíš ty sama. Za zkoušku nic nedáš, ale já bych to nechtěla, bylo by mi líto dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.4.16 14:15

@brumdinka a pracujes na plny uvazok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.4.16 14:17

@Adrasteia ja neviem, pre pride, ze je to v dnesnej dobre hrozne tazke, bude zeny po MD/RD remcaju, ze si nevedia najst pracu, alebo ze su blbo platene, ale na druhu stranu su doma x rokov, kde sa takmer vobec nevzdelavaju. ja nehovorim, ze je to dobre, ale nemyslim si, ze to takto musi vzdy dopadnut, urcite to zalezi na druhu studia, praci, rodine, proste vsetkom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.4.16 14:19

@soney ja som to uz zvazovala dlhsie, ale vzdy to bolo take teraz nie lebo toto, potom zase kvoli niecomu inemu. myslim, ze keby som bola byvala chcela, tak ani jeden z tych dovodov nebol az taky, aby to fakt neslo, skor pohodlnost. proste to vo mne hlodalo a stale hloda a teraz sa ten pocit tak nejak umocnuje, ze v buducnu by som mala problem si hladat pracu bez toho titulu, zial je to casto len o „papieri“, ale je to tak, ze bez toho si vase CVcko casto ani pozru dalej, pritom ta ci ona pozicia to mozno ani nevyzaduje, ale „nosi“ sa to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze