Studium vysoké školy při při práci se 2 dětmi - sci fi? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@EmmaAnna píše:
@rigousek jedna VŠ mi bohatě stačí. Ale upřímně, pročetla jsem si zbytek tématu a klobouk dolů
Tak to chápu, jedna mi taky bude stačit, pokud se k těm státnicím doplácám. Po střední jsem chtěla jít hlavně do práce, žádné další studování a teď to doháním na prahu čtyřicítky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@silvie1978 tomu úplně rozumím, kdybych měla práci, třeba by to taky tehdy dopadlo jinak, ovšem mně hrozil jen hypermarket
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pořád věřím tomu, že každý stupeň vzdělání, který máš navíc oproti okolí, je velké plus a jakási pojistka lepší práce. I když vysokoškoláků přibývá jako hub po dešti, tak pořád jsou v ČR univerzity, které mají jméno a jejich absolventi budoucnost a pak jsou ty další, které sice chrlí kvanta absolventů, ale o kvalitě jsou pochybnosti. Když jsem před dvaceti lety ukončila střední školu, tak měla maturita váhu, později bylo lepší mít alespoň bc vzdělání, teď ani to není nic extra, takže studuju dál mgr a snad je to už konečná, která mi bude alespoň minimální pojistkou pro to, abych neskončila právě v tom hypermarketu. I když nikdy člověk neví, co bude a kam ho budoucnost zavane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@silvie1978 píše:
Tak to chápu, jedna mi taky bude stačit, pokud se k těm státnicím doplácám. Po střední jsem chtěla jít hlavně do práce, žádné další studování a teď to doháním na prahu čtyřicítky
mi povídej, kdyby to po mě v práci nechtěli tak se na to zvysoka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rigousek píše:
@silvie1978 tak držím pěsti. Mě teď už zbývá ''jen" obhajit.
Taky mi zbývá už „jen“ dopsat diplomku a obhájit, ale to je snad to nejhorší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia To je sice fajn, ale ja by som nechcela mat deti pozde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaAnna uprimne, skusila si popri praci studovat na statnej VS? ja ano, a absolutne to neslo, pretoze v dobe skuskove vzdycky prisli nejake urgentne projekty, ci uzavierky, vdaka ktorym absolutne nepripadalao v uvahu, aby som bola dlhsie mimo. takze sukromna skola je z dovodu, ze tam su ochotny reflektovat to, ze nie kazdy, kto pracuje ma cas vtedy, ked skola, proste sa viac prisposobili poptavke.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@silvie1978 Ja myslim, ze to tak pravda nie je, na niektore miesta maju ako prvu podmienku titul z VS, pritom casto v skutocnosti nie je potrebny, len ho tam maju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam pocit, ze dnes to nie je poistka na nic, VS vzdelanie sa vyzaduje aj u pozicii, ktore su pod priemerny plat, a to mi pride ako teda nie moc motivujuce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubinna88 píše:
Mam pocit, ze dnes to nie je poistka na nic, VS vzdelanie sa vyzaduje aj u pozicii, ktore su pod priemerny plat, a to mi pride ako teda nie moc motivujuce.
Tak já si zase myslím, že investice do vzdělání je jedna z nejlepších investic, kterou může člověk udělat
Pokud teda nevyhazuje statisíce za soukromou školu, která má špatnou pověst a na zaměstnavatele neudělá dobrý dojem.
Je spousta míst, kde chtějí VŠ vzdělání a ve finále potřeba není, ale pokud to mají jako jednu z podmínek, tak jsi prostě znevýhodněná hned na začátku, pokud tu vysokou školu nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubinna88 asi záleží jaká státní VŠ, myslím, že se s učiteli dá přeci jen na hodně věcech dohodnout. Například na soukromé často taky učí ti samí učitelé, co učí na státní, a asi taky vypisují nějaké jednotné termíny…v čem si představuješ, že by ti vyšli časově vstříct? Asi ano, al enení to nárokové, to ale není ani na státní škole.
Je to tvoje věc a tvůj boj, ale vynakládat tolik úsilí a peněz do „sranda“ školy, která dnes nemá váhu…lidí s titulem už je hodně a ať chceš nebo ne, zaměstnavatelé už se prostě začali dívat taky na to, ODKUD ten titul pochází
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I při dětech to jde
Zakladatelko, pokud hledáš školu ekonomického směru, která ti vyjde vstříc s rozvrhem i s termíny zkoušek a kde si můžeš samostudium uzpůsobit, tak z vlastní zkušenosti mohu doporučit vysokou školu ekonomie a managementu VŠEM v Praze. Je sice soukromá, ale stojí to za to. A mezi soukromými VŠ má dobrou reputaci i u zaměstnavatelů a firem. Hodně lidí si ji zvolilo právě pro tu pružnost a modernější výuku (mnoho věcí se dá vyřešit online a nemusíš tam vůbec chodit). Vyplatí se to ve srovnání se stresem na veřejných VŠ, kde to tak prostě nejde. Kamarádka s dítětem ji studuje dokonce prezenčně a zvládá.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zakladatelko, pokud hledáš školu ekonomického směru, která ti vyjde vstříc s rozvrhem i s termíny zkoušek a kde si můžeš samostudium uzpůsobit, tak z vlastní zkušenosti mohu doporučit vysokou školu ekonomie a managementu VŠEM v Praze. Je sice soukromá, ale stojí to za to. A mezi soukromými VŠ má dobrou reputaci i u zaměstnavatelů a firem. Hodně lidí si ji zvolilo právě pro tu pružnost a modernější výuku (mnoho věcí se dá vyřešit online a nemusíš tam vůbec chodit). Vyplatí se to ve srovnání se stresem na veřejných VŠ, kde to tak prostě nejde. Kamarádka s dítětem ji studuje dokonce prezenčně a zvládá.
můžeš mi prosím napsat sz? chtěla bych se na něco zeptat, děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit