Studium VŠ zdravotní sestra/záchranář kombi

217
1.6.25 20:16

Studium VŠ zdravotní sestra/záchranář kombi

Ahoj, zajímá mě kdo pracuje mimo obor zdravotnictví a studuje nebo si vystudoval VŠ bakalářské studium kombinovanou formou (všeobecná sestra nebo záchranářství). Jak jste zvládli studium s tím množstvím praxe při jiné práci (plný úvazek)? Případně máte zkušenost prodloužení studia na 4-5 let kvůli praxi? Jaké to bylo na praxi (příjemná/nepříjemná zkušenost)? Nebo někdo kdo vystudoval fyzioterapii denní studium při práci, zda se to dá nějak přizpůsobit/prodloužit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11824
1.6.25 22:44

Ty obory jsou dost náročné a pokud už se ve zdravotnictví nějak nepohybujes je to prakticky nemožné zvladnout při zaměstnání…ale mám kolegy kteří začali jako sanitáři a dodělali si záchranáře/sestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
4.6.25 08:22

Vše se dá zvládnout, když se chce. Vím, že je tam hodně praxe. Proto jsem se ptala, zda má někdo zkušenost kvůli praxi natáhnout studium místo 3 let na Bc. třeba až na 5 let. A ještě by mě zajímalo: oni přihlíží k práci ve zdravotnictví - tam se nabízí jen sanitář. A jak je na tom práce třeba sociální pracovnice v domově důchodců, kde též pracují zdravotní sestry a hledají tam. Jestli uznají tuto pozici nebo ne. Přece jen sociální pracovnice si vydělá více než sanitářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
4.6.25 08:31

Porovnávala jsem kombi studia s praxí:
zkrácené studium praktické sestry SŠ: 1200 hodin praxe - kombi
VOŠ/VŠ Bc. Zdravotní sestra: cca 2300 hodin praxe - kombi
VŠ Bc. záchranář: 1800 hodin praxe - kombi
VŠ Bc. Fyzioterapie: 1240 hodin praxe - pouze prezenční

Realisticky je nejvýhodnější záchranář vzhledem k Bc. protože od té SŠ se to hodinami praxe tolik neliší. Práce záchranáře je hezká a lákavá, protože je hodně rozmanitá (můžu působit i jako horský záchranář). Na druhou stranu se bojím té práce pod stresem, tam se musí pracovat rychle a bez chybně. U té sestry ta má spíše více času, může se poradit a na rozdíl od záchranáře menší kompetence aspoň, co jsem četla. Dost se mi líbí i fyzioterapie, ale tam je to prezenční studium, ale počet hodin praxe jde - plusy jsou že to můžu dělat na sebe, musela bych přizpůsobit práci. Všechny tyhle práce mi dávají smysl a můžu pomáhat lidem, navíc většina je uplatnitelných po EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat