Studium s dětmi - už to nezvládám

Anonymní
31.10.13 18:28

Studium,už to nezvládám

Ahoj holky,
potřebuji se vykecat z toho, co mne aktuálně trápí. Prosím anonymně, protože to nikdo netuší.
Mám dvě děti, když jsem čekala staršího, studovala jsem bakaláře druhák. Žádné rozložení ročníku, žádné úlevy. Normální prezenční studium.Ve tretaku jsem čekala druhé, statnicovala jsem těhotná. Také jsem to zvladala a dobře. Pak přes prijimacky jsem nastoupila na navazující magisterské studium, prvák jsem zvládla. Letos končím a vůbec mi to nejde. Nezbývá mně energie na učení, jsem ráda, že padnu do postele nebo koukám na film, u kterého nemusím přemýšlet. Tento týden jsou navíc děti nemocné, takže jsem s nimi doma pořád. Už nemůžu, omluvila jsem se vyucujicim, že nemohu na cvičení. Většina nechápe, jsem taková rarita.Jsem strašně utahana. Myslíte, že jsem jen líná? Jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1034
31.10.13 18:32

Myslím, že jseš prostě unavená. Potřebovala bys si orazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
31.10.13 18:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
potřebuji se vykecat z toho, co mne aktuálně trápí. Prosím anonymně, protože to nikdo netuší.
Mám dvě děti, když jsem čekala staršího, studovala jsem bakaláře druhák. Žádné rozložení ročníku, žádné úlevy. Normální prezenční studium.Ve tretaku jsem čekala druhé, statnicovala jsem těhotná. Také jsem to zvladala a dobře. Pak přes prijimacky jsem nastoupila na navazující magisterské studium, prvák jsem zvládla. Letos končím a vůbec mi to nejde. Nezbývá mně energie na učení, jsem ráda, že padnu do postele nebo koukám na film, u kterého nemusím přemýšlet. Tento týden jsou navíc děti nemocné, takže jsem s nimi doma pořád. Už nemůžu, omluvila jsem se vyucujicim, že nemohu na cvičení. Většina nechápe, jsem taková rarita.Jsem strašně utahana. Myslíte, že jsem jen líná? Jak to máte vy?

myslím, že jsi vyčerpaná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7114
31.10.13 18:35

Zakladatelko mam uplne stejnx problem..mam dve male deti a jsem ve tretim rocniku a proste nemam energii siku nic. Minuly rok jsem mela takovy elan a tenhle rok zitra mame mit ctvrty blok patek sobota jenzd zotra nepujdu nemam hlidani manzel ma termin v praci musi neco udelat tenhle rok se fakt kazi…:( kazdy vecer sedim u pc a delam na bakalarce a nebo seminarkavh do toho mam resty zw druhako proste neni energie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
31.10.13 18:36

Lina nejsi, jen toho uz mas dost 8o ja si pamatuju na jednu holku v rocniku, ktera otehotnela a prestoze uz psala bakalarku, nakonec to ukoncila. Jina zase odstatnicovala mgr. v 8. mesici, ale ta to mela predtim rozlozene. Pak vetsina holek/maminek taky nestudovala standartni dobu studia. Nemuzes si to jeste rozlozit nebo si aspon rozdelit statnice na ruzne terminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
31.10.13 18:39

Rozhodně nejsi líná! jsi unavená vyčerpaná, máš dvě malé děti a do toho studuješ. Holka já tě obdivuju, a to myslím uplně vážně, smekám před tebou :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.13 18:39

@iijonka Ty se alespoň snazis, ale já mám diplomku u…nechci být sprosta. A to jsem všechny ty roky byla vzorna. Denně podle rozvrhu do školy, pak pro děti, domů, domácnost. Dneska? Nepoznavam se.

• Citovat
  • Upravit
5088
31.10.13 18:40

Ahoj, myslím, že toho máš dost a tělo si říká stop… přeruš… dej si rok pauzu… načerpáš sil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
31.10.13 18:40

:hug:
Taky mi chybí energie na učení, akorát mám jen jedno velmi hodné dítě, takže u mně to fakt nějaká kombinace lenosti-neschopnosti-únavy je.
Studuju dálkově, otěhotněla jsem na začátku prváku, rodila ve zkouškovém. Doplácala jsem se až do čtvrťáku, ale furt před sebou ženu 3 předměty z předchozího ročníku (vždy se mění, ale 3 mi prostě zbydou, u nás to jde).
Co je mladá už velká, nespí tolik, mluví a má své názory a nároky (tak od jejích dvou let), nějak nenacházím sílu, čas a motivaci na studium. A to jsem si myslela, že až bude větší, bude to lepší - houby s octem.

Rozhodně si nemyslím, že jsi líná - zvládat dvě malé děti při denním studiu je určitě záhul. Nemáš možnost třeba přejít na kombinované? Nebo zopakovat rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.13 18:41

@KlaraBoch Nám začínají statnice na konci listopadu, mezitím máme blokovou výuku a tak to bude až do června. Navíc, skolka je drahá, takže jsem i ty přednášky okrouhala…cvika máme povinné na 100%

• Citovat
  • Upravit
10905
31.10.13 18:41

@iijonka že by to bylo nějaké prokletí posledního ročníku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.13 18:43

@Knihomyš Nechci nic rozkládat, t :( o by byl další zbytečný rok…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.13 18:44

Jsi utahaná, to znám, já jsem tedy ve druháku, loni těhotná, letos porod během zkouškového, dotáhla jsem to do konce, ale byl to mazec. Starší mi hrabe do papírů, mladší do toho slintá, ale řekla jsem si, že to nebudu lámat přes koleno a případně přeruším, děti a rodina má přednost.

• Citovat
  • Upravit
zuria
31.10.13 18:52

Nejsi líná, to je únava. Znám, bakaláře s jedním dítětem a magistra už se dvěma. Byl to občas mazec, ale mám úspěšně za sebou a věřím, že to taky zvládneš. Držím pěsti. Zpětně si říkám, že nevím, jak jsem to dala. Kolikrát jen tři hoďky spánku a když jsem psala DP, tak ani to ne. Ale já jsem ten titul prostě chtěla. Takže vydrž, máš teď jen krizi. Dáš to, jde to.

• Citovat
  • Upravit
10905
31.10.13 18:52
@Anonymní píše:
@Knihomyš Nechci nic rozkládat, t :( o by byl další zbytečný rok…

V tom případě držím moc palce, ať to zvládneš. Máš nějakou šanci na hlídání? Já teda narazila na nezaměstnanou slečnu (po známosti, ne cizí), která to má jako vytržení z nudy a chvilku vypadala, že by platila za půjčení dítěte ona nám :mrgreen: Doufám, že jí to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze