Dálkové studium učitelství MŠ Ostrava, Zlín
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já mám teda úplně jinou školu, tak neporadím úplně…ale s klavírem můžu poradit…naučit se můžeš i v dospělosti…v pohodě…já začala v 35 letech…nikdy bych si nemyslela, že zvládnu hrát každou rukou něco jinýho, ale jde to…
My jsme měli ve škole povinný klavír od druháku (dálkové studium v Praze), měli jsme klasifikovanou zkoušku, ale u absolutoria klavír nebyl…museli jsme u KZ umět zahrát cca 25 lidových písniček…z toho jsme si na známky zahráli asi 3 písničky a bylo…V pohodě ti stačí se naučit levou rukou C a D a pravou rukou hraješ podle not…chce to cvičit denně…tak hodinku. Já si koupila el. piáno, ne drahý…obyč. z druhé ruky za 1.000Kč. Jen to chce, aby mělo rozsah jako u norm. piána…a cvičit, cvičit, cvičit…tu levačku ti ukáže profesorka a pravačkou se naučíš stupnici…ty už jen trénuješ…ze začátku lehké písně (Maličká su, Ovčáci, čtveráci…), pak zvládneš i náročnější…
Seznam písní v C a D dur:
1. Halí, belí C dur
2. Sedí liška pod dubem C dur
3. To je zlaté posvícení C dur
4. Ovčáci, čtveráci C dur
5. Maličká su C dur
6. V zahradě na hrušce C dur
7. Pec nám spadla C dur
8. Travička zelená D dur
9. Ti zlosejnští muzikanti D dur
10. Šel tudy D dur
11. Když jsem jel do Prahy C dur
12. Ti zlosejnští muzikanti D dur
13. Pod naším okýnkem C dur
14. Kdyby byl Bavorov C dur
15. Proč kopřiva pálí D dur
16. Holka modrooká C dur
17. Kalamajka C dur
18. Já jsem z kutné hory C dur
19. Měsíček svítí C dur
20. Šel zahradník do zahrady D dur
Příspěvek upraven 29.10.13 v 21:52
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 tak to jsi me potesila s tim klavirem
takze jsi studovala VOS v Praze? dala bys mi prosim odkaz na skolu?
a uz jsi předtím ucila v MS? ja mam pocit, ze to dalkove studium je pro ty, co uz uci, ze ja z jiného oboru nemam sanci ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Jitka1976 tak to jsi me potesila s tim klaviremtakze jsi studovala VOS v Praze? dala bys mi prosim odkaz na skolu?a uz jsi předtím ucila v MS? ja mam pocit, ze to dalkove studium je pro ty, co uz uci, ze ja z jiného oboru nemam sanci
No jasně…mám Umělecko-průmyslovou školu, obor design dřevěných hraček a herních modulů
(někdo to musí vymýšlet…že jo?)učila jsem od roku 1997 jako nekvalifikovaná učitelka (takže jsem měla praxi, poměrně dlouhou)…pak mě ředitelka přemluvila, ať si udělám školu, že by mě byla škoda
, tak jsem zkusila VOŠ v Praze na Evropské
http://www.pedevropska.cz/ Je na 3 roky, končíš absolutoriem, píšeš Absolventskou práci na dané téma, co si vybereš v prváku…platí se 1.500Kč/semestr…celkem tedy 9 tisíc za studium. Je to 1 x týdně od 12-18 hod.(někdy až do 19 hodin, podle rozvrhu)
Ale vezmou tě i bez praxe, pokud uděláš přijímačky…
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 píše:
No jasně…mám Umělecko-průmyslovou školu, obor design dřevěných hraček a herních modulů(někdo to musí vymýšlet…že jo?)učila jsem od roku 1997 jako nekvalifikovaná učitelka (takže jsem měla praxi, poměrně dlouhou)…pak mě ředitelka přemluvila, ať si udělám školu, že by mě byla škoda
, tak jsem zkusila VOŠ v Praze na Evropské
http://www.pedevropska.cz/ Je na 3 roky, končíš absolutoriem, píšeš Absolventskou práci na dané téma, co si vybereš v prváku…platí se 1.500Kč/semestr…celkem tedy 9 tisíc za studium. Je to 1 x týdně od 12-18 hod.(někdy až do 19 hodin, podle rozvrhu)
Ale vezmou tě i bez praxe, pokud uděláš přijímačky…
tak škola vypada dobře. jen teda z Moravy je to fakt z ruky, ale v nejhorsim by se snad dalo…
ale mam teda porad pochyby o tom klaviru
dyt ja uz ani nevim, co je C a D dur
to jsem videla naposledy na zakladce. na gymplu jsem se logicky dala na vytvarny smer ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
tak škola vypada dobře. jen teda z Moravy je to fakt z ruky, ale v nejhorsim by se snad dalo…ale mam teda porad pochyby o tom klavirudyt ja uz ani nevim, co je C a D dur
to jsem videla naposledy na zakladce. na gymplu jsem se logicky dala na vytvarny smer
Holky dojížděly z Tábora do Prahy…dá se to, tím, že je škola od 12, tak to stíhaly…ale stálo je to víc peněz
a celý den času…
Koukni sem… http://www.rock-akordy.estranky.sk/…oschool.html
a tady je napsáno, jak se která „klávesa“ jmenuje…(levá ruka)
http://www.agadir.cz/teorie.php?…
Takže např. C dur je C + G + E…na druhém odkazu uvidíš postavení prstů na klavíru…C dur = palec levé ruky zmáčkne C, prostředníček G a malíček E…to vše zmáčkneš/zahraješ najednou…jeden ton…C dur
a pravou rukou vyťukáváš melodii podle not…nad notami máš napsáno, kdy máš zahrát C dur a D dur…ale časem to poznáš vlastním sluchem…
- Citovat
- Upravit
Prosím @Jitka1976 jak je to na té VOŠ s tělocvikem a lyžařským kurzem? Je to tam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitka1976 dekuji za odkazy, mrknu na to. a to el. piano mas jake? divala jsem se, ze jsou s ruznym poctem klapek. coz ja teda netusim, jaky je v tom rozdil ![]()
a zdala se Ti ta VOSka tezka? cele to studium? ja porad nevim, jestli mam skutecne na to, vystudovat VS s dvěma malymi detmi ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Jitka1976 dekuji za odkazy, mrknu na to. a to el. piano mas jake? divala jsem se, ze jsou s ruznym poctem klapek. coz ja teda netusim, jaky je v tom rozdila zdala se Ti ta VOSka tezka? cele to studium? ja porad nevim, jestli mam skutecne na to, vystudovat VS s dvěma malymi detmi
No…laicky řečeno, musí tam být celá stupnice pro levou ruku a celá pro pravou ruku…(8 v pravo, 8 v levo-c, d,e, f,g, a,h, c…minimálně…spíš víc…většinou mívají tuším 32 kláves)Jde pouze o tréning doma…podle not…
já studovala při práci a s jedním dítětem…ale byly tam holky se dvěma i třema dětma…pracující i na mateřský…věkový průměr odhaduju na 35 -40 let… škola se dá zvládnout…
Už mám ve Vás holky maglajs a nevím, komu jsem to už nabízela a komu ne
na SPOLUŽÁCI. CZ máme třídu, jsou na ní uložené veškeré dokumenty včetně absolutoria…hodně to ulehčí studium…můžu ti do SZ poslat heslo…(pokud už jsem ti to posílala, tak sorry, posílala jsem to vícero holkám a už nevím komu)
- Citovat
- Upravit
@aprazanda píše:
Prosím @Jitka1976 jak je to na té VOŠ s tělocvikem a lyžařským kurzem? Je to tam?
Není…zatím
Ono, profesorům se nechce jezdit…musejí pak dohánět přednášky, že jo? A proč by to dělali kvůli dálkařům, když MUSÍ kvůli deňákům…Takže se na VOŠ pedevropská nikam nejezdí… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 Jé, tak to je fajn. A prosím tě, který den se tam jezdí? Píšeš, že je vyuka od 12 - 19 hodin, to je víkend? A kolik konzultací za semestr? Nemůžu to na stránkách VOŠ najít. Do Prahy to mám hodinu busem, o víkendu je horší spojení. V Praze se aboslutně nevyznám. Je někde u školy metro? Nutně ale potřebuju něco dál studovat, protože jsem zdravotnický asistent a nikde mě s tím nechtějí. Práce s dětmi by mě bavila, krátce jsem dělala asistenta pedagoga.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
@Jitka1976 Jé, tak to je fajn. A prosím tě, který den se tam jezdí? Píšeš, že je vyuka od 12 - 19 hodin, to je víkend? A kolik konzultací za semestr? Nemůžu to na stránkách VOŠ najít. Do Prahy to mám hodinu busem, o víkendu je horší spojení. V Praze se aboslutně nevyznám. Je někde u školy metro? Nutně ale potřebuju něco dál studovat, protože jsem zdravotnický asistent a nikde mě s tím nechtějí. Práce s dětmi by mě bavila, krátce jsem dělala asistenta pedagoga.
Tak, buď v úterý nebo ve čtvrtek…oni ti den přidělí, ale lze to změnit…pokud by ti daný den nevyhovoval. Pokud se ptáš na konzultace ohledně Absolventské práce, jsou až ve třeťáku…ty sice píšeš část práce už v prváku i druháku, ale to je akorát pro zápočet (jako seminárka), jinak konzultací je tolik, kolik potřebuješ…když toho máš víc, můžeš i přes mail konzultovat… škola je suprově umístěná…dojedeš metrem na konečnou metra A trasy (Dejvická), vystoupíš výstupem směr Evropská ulice (tramvaje)…a buď půjdeš kousek pěšky, směrem po kolejích tramvaje 1 stanice nahoru a jsi u školy (po levé straně Evropské ulice), nebo tu 1 stanici popojedeš tramvají…zastávka je přímo u školy. Ve škole je i bufet (kafe, zákusky…ale i normálně jídlo, polívka, zeleninový talíř, sušenky atd…)takže hlady neumřeš, pokud si zapomeneš jídlo…
Jinak škola je vedla hotelu DIPLOMAT (pokud hledáš na Mapy.cz)
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 Díky, vážně přemýšlím, že zkusím příjímačky. Moc by mi vyhovovali právě všední dny. Teď mám druhý rok pohov od školy, předtím jsem chodila dálkově 5 let a potřebovala jsem pauzu. Už zase ale chytám energii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda Koukni sem, už se to tu řešilo…
https://www.emimino.cz/…pskou-72183/
a přijímačky nejsou těžký…
- Citovat
- Upravit
Studovala jste nektera tento obor na nektere z těchto dvou univerzit?
mela bych par dotazu:-)
jak je to shudebni vychovou? nikdy jsem na zadny nastroj nehrala. je dospely clovek schopny se na klavir naucit? zpivat celkem umim, zpivame s dětmi často. ale jinak jsem vytvarne zamerena…
jak narocne jsou pak zkoušky z hudby?
a jak je to s tělocvikem? preci jen uz mam par let po maturite a sportuji jen rekreacne, takze kotouly apod uz jaksi nepraktikuju
je soucasti telesne vychovy i plavani? nebo lyze?
ve Zline u dálkového studia je nutnost dolozit alepson pul roku praxe v MS. to opravdu nemůže studovat někdo, kdo tu praxi nemá???
je tato praxe nutna i v Ostrave?
dekuji za info