Studuje někdo VŠTE České Budějovice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studuje někdo VŠTE České Budějovice?
Ahoj,
není tu někdo, kdo chodí na tuto školu ?
Nebo znáte někoho, kdo jí studuje?
Ráda bych věděla, jak to tam chodí, jak je to s předměty, jazyky(kterých se tedy nejvíce děsím
)a jak se to dá zvládat celkově ![]()
Předem díky za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
nestudovala jsem přímo tuhle školu, teda nejsem si jistá. Podle adresy, kterou uvádí a místa je to původní VOŠ (je to 8 let, co jsem tam dělala první ročník). Byla to ale Vyšší odborná a bylo možné tam vystudovat bakaláře. Mám dojem, že potom se to změnilo na vysokou…ale abych nekecala, už je to delší doba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to jsi hodná, že píšeš ![]()
ale ty informace mi moc nepohly
, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já vím, že ne
V podstatě je to teď jiná škola než byla předtím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš jsem to myslela tak, že ten základ zůstal a došlo jen k přejmenování školy díky studijní náplni apod., i učitelé mohli zůstat stejní… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nejsem z Budějic
, tak nevím.
Ale zaměstnanci se dají dohledat:
Cizí jazyky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nooo… Něco mi nějaký jméno říká, ale jednoho externího pracovníka jsem poznala bezpečně, učil mě totiž na jihočeský univerzitě ekonomii
To by fakt chtělo, aby ti napsal něco někdo, kdo tam je teď nebo byl v nejbližší době… Záleží co chceš vědět. Jak je to těžký, co tam po nich požadují atd. Vesměs je to skoro všude stejný. Akorát je velký rozdíl mezi vysokou a vyšší odbornou. Těžko říct, jaký tady mají systém, píšou, že je to škola neuniverzitního typu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…je to vysoká, akorát že mají jen bakalářský obory, a že neuskutečňují čistě vědeckou činnost
Voška to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozumím, ale ze zkušenosti známých a okolí mám pocit (možná je to jen můj pocit), že školy, které byly voš a potom vysoké (prostě to není klasická vysoká, univerzita), tak to tam trochu jiným systémem zavání. Jestli ti jde o názory na učivo, tak si myslím, že to bude všude stejné. Asi takhle - na voš po nás chtěli učivo, které se bralo trochu na střední a trochu jsme zabrousili dál, spíš zaměřeno na praxi, hodně jsme toho brali, přístup taky spíš jak na střední. Na vysoké to bylo o něčem jiném. Spíš samostudium, jestli mi rozumíš a větší volnost, naopak se s nama potom nikdo nemazlil u zkoušek nebo když chyběla docházka. Na voš jsme měli za semestr asi 11 (!) předmětů, na vysoký tak 6-7. Jestli se ti ta škola zamlouvá a chceš studovat (nevím, kolik ti je, jestli máš dítě), tak do toho jdi a neváhej!
Příspěvek upraven 19.05.11 v 20:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimo jiné nedávno usilovalo ministerstvo školství o zrušené téhle školy, stačí zadat do vyhledávače. Úroveň studia nic moc, velmi často se mění přednášející, takže třeba i 14dní před zápočtem/zkouškou nevíš, kdo momentálně předmět vede a co vlastně budeš potřebovat znát ke zkoušce. Kamarádka se tam přihlásila, našla si v ČB podnájem a práci a pak utekla na jinou školu. A prý nebyla sama.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Mimo jiné nedávno usilovalo ministerstvo školství o zrušené téhle školy, stačí zadat do vyhledávače. Úroveň studia nic moc, velmi často se mění přednášející, takže třeba i 14dní před zápočtem/zkouškou nevíš, kdo momentálně předmět vede a co vlastně budeš potřebovat znát ke zkoušce. Kamarádka se tam přihlásila, našla si v ČB podnájem a práci a pak utekla na jinou školu. A prý nebyla sama.
No, tak jestli je to pravda, je to docela podstatná informace… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBa, jestli přemýšlíš o studiu vysokoškolském, zkus se poohlédnout vyloženě po vysoký (myslím vysokou, která vysokou odjakživa je, abysme si rozuměly
)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Například tady:
http://www.vstecb.cz/Clanky-368.htm
http://www.denik.cz/…/691217.html
Kamarádka říkala, že se studenty škola vůbec nekomunikovala, netušili, co a jak bude, odešlo ještě víc přednášejících a nebyly honem náhrady. Město prý usiluje o majetek školy a dá se čekat do budoucna další šumy okolo téhle školy. Ovšem pokud by ji zrušili, muselo by převzít její studenty nějaké okolní zařízení a to by byl teprve mazec..například u stavebních oborů je nejblíž Praha, Plzeň, uvažovali i o Olomouci.
- Citovat
- Upravit
Čuzzz, chodila jsem tam před lety na VOŠ-technickou-a co si pamatuju, tak jazykářky v pohodě (pí.Filipová, Dudáková).
Ale zas vím, že oproti ekonomům jsme měli jazyky o dost snažší … Tak snad aspoň trochu jsem pomohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klara123 píše: Čuzzz, chodila jsem tam před lety na VOŠ-technickou-a co si pamatuju, tak jazykářky v pohodě (pí.Filipová, Dudáková).
Ale zas vím, že oproti ekonomům jsme měli jazyky o dost snažší … Tak snad aspoň trochu jsem pomohla
Mně se zas líbilo, že tam byly jazyky hodně - dost lidí říkalo, že byli na jazykovkách a že na té jazykovce toho nechtěli tolik jako tady. Hlavní jazyk dvakrát týdně a vedlejší jednou. To byla jediná výhoda, jinak se mi tam nelíbilo, tak jsem šla na vysokou - tam jsem přišla o ty jazyky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit