Studuje někdo VŠTE České Budějovice?

9511
19.5.11 19:36

Studuje někdo VŠTE České Budějovice?

Ahoj,

není tu někdo, kdo chodí na tuto školu ?
Nebo znáte někoho, kdo jí studuje?
Ráda bych věděla, jak to tam chodí, jak je to s předměty, jazyky(kterých se tedy nejvíce děsím :-?)a jak se to dá zvládat celkově :nevim:

Předem díky za reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
19.5.11 19:42

Ahoj,
nestudovala jsem přímo tuhle školu, teda nejsem si jistá. Podle adresy, kterou uvádí a místa je to původní VOŠ (je to 8 let, co jsem tam dělala první ročník). Byla to ale Vyšší odborná a bylo možné tam vystudovat bakaláře. Mám dojem, že potom se to změnilo na vysokou…ale abych nekecala, už je to delší doba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
19.5.11 19:52

No, to jsi hodná, že píšeš :think:
ale ty informace mi moc nepohly :nevim: , co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.5.11 19:56

já vím, že ne :-D V podstatě je to teď jiná škola než byla předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.5.11 19:57

Spíš jsem to myslela tak, že ten základ zůstal a došlo jen k přejmenování školy díky studijní náplni apod., i učitelé mohli zůstat stejní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
19.5.11 20:06

Já nejsem z Budějic :nevim: , tak nevím.
Ale zaměstnanci se dají dohledat:
Cizí jazyky

Ekonomika a management

Technika a aplikované vědy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.5.11 20:14

Nooo… Něco mi nějaký jméno říká, ale jednoho externího pracovníka jsem poznala bezpečně, učil mě totiž na jihočeský univerzitě ekonomii :-) To by fakt chtělo, aby ti napsal něco někdo, kdo tam je teď nebo byl v nejbližší době… Záleží co chceš vědět. Jak je to těžký, co tam po nich požadují atd. Vesměs je to skoro všude stejný. Akorát je velký rozdíl mezi vysokou a vyšší odbornou. Těžko říct, jaký tady mají systém, píšou, že je to škola neuniverzitního typu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
19.5.11 20:25

…je to vysoká, akorát že mají jen bakalářský obory, a že neuskutečňují čistě vědeckou činnost
Voška to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.5.11 20:30

Rozumím, ale ze zkušenosti známých a okolí mám pocit (možná je to jen můj pocit), že školy, které byly voš a potom vysoké (prostě to není klasická vysoká, univerzita), tak to tam trochu jiným systémem zavání. Jestli ti jde o názory na učivo, tak si myslím, že to bude všude stejné. Asi takhle - na voš po nás chtěli učivo, které se bralo trochu na střední a trochu jsme zabrousili dál, spíš zaměřeno na praxi, hodně jsme toho brali, přístup taky spíš jak na střední. Na vysoké to bylo o něčem jiném. Spíš samostudium, jestli mi rozumíš a větší volnost, naopak se s nama potom nikdo nemazlil u zkoušek nebo když chyběla docházka. Na voš jsme měli za semestr asi 11 (!) předmětů, na vysoký tak 6-7. Jestli se ti ta škola zamlouvá a chceš studovat (nevím, kolik ti je, jestli máš dítě), tak do toho jdi a neváhej!

Příspěvek upraven 19.05.11 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.11 20:31

Mimo jiné nedávno usilovalo ministerstvo školství o zrušené téhle školy, stačí zadat do vyhledávače. Úroveň studia nic moc, velmi často se mění přednášející, takže třeba i 14dní před zápočtem/zkouškou nevíš, kdo momentálně předmět vede a co vlastně budeš potřebovat znát ke zkoušce. Kamarádka se tam přihlásila, našla si v ČB podnájem a práci a pak utekla na jinou školu. A prý nebyla sama.

• Citovat
  • Upravit
7323
19.5.11 20:33
Anonymní píše:
Mimo jiné nedávno usilovalo ministerstvo školství o zrušené téhle školy, stačí zadat do vyhledávače. Úroveň studia nic moc, velmi často se mění přednášející, takže třeba i 14dní před zápočtem/zkouškou nevíš, kdo momentálně předmět vede a co vlastně budeš potřebovat znát ke zkoušce. Kamarádka se tam přihlásila, našla si v ČB podnájem a práci a pak utekla na jinou školu. A prý nebyla sama.

No, tak jestli je to pravda, je to docela podstatná informace… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.5.11 20:38

PeBa, jestli přemýšlíš o studiu vysokoškolském, zkus se poohlédnout vyloženě po vysoký (myslím vysokou, která vysokou odjakživa je, abysme si rozuměly :-D )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.11 20:46

Například tady:
http://www.vstecb.cz/Clanky-368.htm

http://www.denik.cz/…/691217.html

Kamarádka říkala, že se studenty škola vůbec nekomunikovala, netušili, co a jak bude, odešlo ještě víc přednášejících a nebyly honem náhrady. Město prý usiluje o majetek školy a dá se čekat do budoucna další šumy okolo téhle školy. Ovšem pokud by ji zrušili, muselo by převzít její studenty nějaké okolní zařízení a to by byl teprve mazec..například u stavebních oborů je nejblíž Praha, Plzeň, uvažovali i o Olomouci.

• Citovat
  • Upravit
1505
19.5.11 21:47

Čuzzz, chodila jsem tam před lety na VOŠ-technickou-a co si pamatuju, tak jazykářky v pohodě (pí.Filipová, Dudáková).
Ale zas vím, že oproti ekonomům jsme měli jazyky o dost snažší … Tak snad aspoň trochu jsem pomohla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.5.11 05:08
klara123 píše: Čuzzz, chodila jsem tam před lety na VOŠ-technickou-a co si pamatuju, tak jazykářky v pohodě (pí.Filipová, Dudáková).
Ale zas vím, že oproti ekonomům jsme měli jazyky o dost snažší … Tak snad aspoň trochu jsem pomohla :-)

Mně se zas líbilo, že tam byly jazyky hodně - dost lidí říkalo, že byli na jazykovkách a že na té jazykovce toho nechtěli tolik jako tady. Hlavní jazyk dvakrát týdně a vedlejší jednou. To byla jediná výhoda, jinak se mi tam nelíbilo, tak jsem šla na vysokou - tam jsem přišla o ty jazyky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze