Studujete učitelství pro 1.st ZŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studujete učitelství pro 1.st ZŠ?
Najde se někdo, kdo studuje tento obor nejlépe v UL. Zajímalo by mě, jak je náročné studium v kombinované formě, letos mě přijali na tento obor a také na obor učitelství pro MŠ a teď se rozhoduji, kam jít. Více mě to láká na ZŠ, ale říkám si jesli to studim nebude o dost náročnější na do MŠ. Koukala jsem, že tam je matika, z gymnastiky chtějí mimo jiné sestavu na hrazdě, to bych asi nedala:). Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Studovala jsem to prezenčně v HK a byl to celkem záhul… Předměty typu matematika musel člověk zvládnout tak, aby z nich udělal státnice, kromě předmětů, které se na prvním stupni učí a odborných předmětů (pedagogika, psychologie…) jsme museli zvládnout třeba poměrně náročné požadavky při hře na klavír, totéž výtvarka, v tělocviku atletika, gymnastika, hry, plavání, bruslení - ze všeho zkoušky…
Znova by mě na ten obor nikdo nedostal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem učitelství pro 1.st.kombinovanou formou v HK (ale už je to nějaký pátek). Šla jsem tam ze SPgŠ a připadalo mi to hodně podobné - stejný systém praxí, kurzů (jeden rok turisticko-cyklistický, další rok lyžák, pak plavání), důraz na výchovy(hlavně Hv a Vv), psychologie byla víceméně opáčko ze střední. Matika mi kupodivu tolik nevadila, větší peklo pro mě byla čeština (a to jsem na ZŚ i SŚ byla celkem za hvězdu
) Sestavu na hrazdě jsme opravdu dělali na zápočet z gymnastiky spolu s prostnými, ale nebylo to tak strašné, ani výmyk tam nebyl. Na atletiku limity (mám dojem, že od 35 byly mírnější), měli jsme i zápočet z fotbalu, basketu a házené. V bazénu jsme kromě plavání na styl a čas lovili puky, tahali tonoucího, plavali pod vodou… prostě věci, které bych normálně nedělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem jeden rok v OStravě, další rok mě vzali na mateřinky. Ale já chtěla dělat ve školce, takže jsem byla ráda. KAždopádně matika byla docela šílená, tu jsem vůbec nedávala.
Oboje jsem dělala dálkově.
Klavír, výtvarka, tělocvik byly na Ostravské na oboje stejné vč. stejných vyučujících. Na 1.stupni pak byla pro mě těžká mluvnice.
Pedagogika a psychologie byly celkem ok. Hodně i záleží na vyučujících.
- Citovat
- Upravit
studium 1. stupně
Zdravím, zvažuji dvpp - učitelství 1. stupně. Byla bych ráda za cenné rady, kde jste studovali, jak náročné to bylo - hlavně HV, TV, VV - kdyby to šlo podrobněji ---co to obnášelo. Případně hrubý nástřel ceny. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kukumba píše:
Zdravím, zvažuji dvpp - učitelství 1. stupně. Byla bych ráda za cenné rady, kde jste studovali, jak náročné to bylo - hlavně HV, TV, VV - kdyby to šlo podrobněji ---co to obnášelo. Případně hrubý nástřel ceny. Děkuji.
nastrel ceny ceho? VS studium je zdarma, pokud jsi ještě VS nevystudovala nebo neprodluzujes standardni dobu studia…
mam stejny dotaz, jak narocne je studium v kombinovane forme?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, obnovuji téma. Hlásím se letos na Pedagogické asistenství pro ZŠ kombinace Dějepis-Němčina, případně Lektorství německého jazyka. A zajímalo by mě, zda jste tu někdo tyto obory nestudovaly? Je to v Brně na Masarykově univerzitě. Jak je to moc náročné, jsou tu nějaké zádrhely a tak. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit