Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
chtěla jsem se poradit, kde a jaký jste koupily stupínek k umyvadlu. Malé je 20 měsíců, a když si chce umýt ručičky, má tendenci lézt i sama na obrácený kbelík, což mi připadá trošku nestabilní. Navíc jsem v 12tt, takže už bych ji asi taky radši pokaždé nezvedala (ale právě tím, že jsem ji asi 2× postavila na kbelík, jsem ji na tu myšlenku asi přivedla). Problém je, že by stupínek musel být vysoký nejmíň jako ten kbelík, tedy kolem 30 cm - máme umyvadlo dost vysoko. Vím, že hodně lidí má stupínek z Ikei, ale ty jsou celkem malé a navíc je Ikea, pokud vím, jedině v Praze
. Dívala jsem se na netu, ale tam zase nikde nejsou napsané rozměry.
Díky, Jana
Ahojky,
koupila jsem normálně v krámu s domácími potřebami. Takový čtverec se 4 nohama s protiskuzovou úpravou. Nahoře má prohlubinu s madlem, za které se dá přenášet. Měli tam asi 3 rozměry, vzala jsem ten největší, odhaduji, že je o cca 10 cm vyšší, než ten z Ikea. Jinak vídávám ty stupínky většinou v oddělení plastových věcí, podle mě stačí zkusit zajít do pár krámů a poptat se. V hypermarketech nebo prodejnách nábytku typu Sconto, Asko by je právě v odd. těch plastových věcí mohli mít také. Když si zadám ve vyhledavači „stupínek k umyvadlu“ tak mi vyjede plno odkazů na takový bílo-modrý za necelé dvě stovky, ten nevypadá špatně.
Ikea má 2 různé stupínky. Ten modrej je fakt na prd - je malej, ale vyhrabošila jsem tam ještě takovej šedivej a ten je akorát - Vítek došáhne. Je stabilní - ještě se mu nepodařilo převrátit. Kdybys chtěla tak ti ho změřím.
mame klasika IKEA http://www.ikea.com/…cts/60101063 a naprosta spokojenost- preklopeni nehrozi a jde vyuzit i jako schudek k WC- momentalne praktikujem chi ![]()
Teď jsem právě koupila ten samý modrobílý v Ikee. Je naprosto super. Zespoda i zvrchu má protiskluzy. Je super k umývadlu i k záchodu. Dneska z něj dcera skákala v obýváku celé odpoledne na zem.
Mě ten z Ikey připadal hrozně nízký, my máme dvoustupínkový z Kauflandu. Napřeklápí se, je lehoučký, mají dole protiskluzy, holky si jepořád někam přenáší a je fakt moc praktický. Navíc jsou schůdky super i z důvodu těhotenství, přesně jak říkáš, malá si může ve většině případů s dohledem všude sama vlézt. Holky už takhle lezou skoro všude, umí i do vany, chodí samy čůrat atd. Tak ať dobře vyberete.
Ahoj, máme dvojstupínek z Kauflandu, stál do 100,– a je parádní. Myslím, že ho tam mají normálně v běžném sortimentu - nebyl v akci ![]()
Taky jsem dlouho hledala a mame toto http://www.ikea.com/…cts/30060846
Jsme maaaksimalne spokojeny.
oxi píše:
Taky jsem dlouho hledala a mame toto http://www.ikea.com/…cts/30060846Jsme maaaksimalne spokojeny.
jó tak to je ten vyšší z Ikea - taky jsme moc spokojení ![]()
Díky za reakce, já jsem právě viděla u kamarádky ten nižší z Ikea, ale ten by nám nebyl moc platný, je fakt malý. Možná tak k WC, ale to nějak ještě nehrozí
. Ten velký vypadá dobře, jenomže je pro mě Ikea přece jenom z ruky (byla jsem tam poprvé a naposled asi před měsícem, když jsem jela do Prahy bez malé na návštěvu, ale bylo tam asi tak milion lidí a fronta u kas tak na 2 hodiny, což mě dost odradilo od bližšího průzkumu). Možná zkusím Kaufland, ten dorazil i sem na sever
. A nebo něco podobného - třeba v tescu, kam většinou chodíme, jsem to v domácích potřebách nepotkala. Mně šlo i o to, že podle obrázků na netu se fakt nedá poznat, jak jsou ty stupínky vysoké (ten z Ikea, co jste mi tu daly odkaz, je výjimka). Tak ještě jednou dík.
My máme bílý dvoustupínek z Hornbachu, ten máme k čištění zoubků, protože potřebuje být obličejem blíž k umyvadlu. A pak máme tenhle http://www.babydirekt.eu/…nek-babystep , když si jde mýt ruce. Oboje má protiskluzové povrchy
Ten vyšší si beru i já, když někam nedošáhnu ![]()
My mame stupinek z Ikea. Ale dreveny. Jsou to vlastne dva schudky a je bytelny a teda hlavne mnohem vyssi, nez ten plastovy… ten mame teda taky, ale ten stoji u zachoda, je nizsi
MartinaP píše:
Mě ten z Ikey připadal hrozně nízký, my máme dvoustupínkový z Kauflandu. Napřeklápí se, je lehoučký, mají dole protiskluzy, holky si jepořád někam přenáší a je fakt moc praktický. Navíc jsou schůdky super i z důvodu těhotenství, přesně jak říkáš, malá si může ve většině případů s dohledem všude sama vlézt. Holky už takhle lezou skoro všude, umí i do vany, chodí samy čůrat atd. Tak ať dobře vyberete.
ahoj můžu poprosit o fotku toho dvojstupínku? já ho právě sháním a vůbec nevím kde bych to sehnala a v kauflandu jsem nic neviděla
![]()
74paja píše:
My mame stupinek z Ikea. Ale dreveny. Jsou to vlastne dva schudky a je bytelny a teda hlavne mnohem vyssi, nez ten plastovy… ten mame teda taky, ale ten stoji u zachoda, je nizsi
Jojo, ten máme taky.Dcera na něj vyleze od roka a krásně dosáhne u umyvadla i na mýdlo.Z plastového ještě nedošáhne.
Ahoj holky, hledám nějaký vhodný stupínek pro našeho raracha - 2 roky. Aby ho měl k umyvadlu, ke kuchyn. lince a tak. něco jsem našla na netu, ale zajímalo by mě, jakou máte zkušenost vy.
Je lepší takový ten na 4 nožkách nebo takový, co leží na zemi jako po celém svém obvodu?
A nevíte, jakou má nosnost? Zatim jsem to nevyčetla.
Díky za typy a rady.